Nyt chipsæt fra Qualcomm lover bedre NC og lang batterilevetid

Du kan næsten ikke sparke dig frem for trådløse headsets, og en af årsagerne er at det er utrolig let at få et godt bluetooth headset fra Qualcomm, og nu er der så et nyt på vej fra chip-giganten

Qualcomm på MWC 2019. Foto: Lars Bennetzen

Qualcomm der blandt andet står bag Snapdragon-processoren som mange smartphones bruger, har lige sendt en nye serie af bluetooth audio-chipsæt på gaden, QCC305x.

Den nye chip er markant mere kraftig end tidligere fra Qualcomm. Den har fire kerner, og de ekstra hestekræfter som headset der bruger den nye chip kan få, kan bruges til funktioner som adaptiv aktiv støjreduktion, AANC, og understøttelse af taletjenester som Google, Siri og Alexa.

Det nye chipsæt undersøtter også Qualcomms aptX Adaptive med en opløsning af lyden på op til 96kHz og aptX Voice, som kan bruge tre mikrofoner der fjerne støj og ekko, så brugeren får en bedre samtaleoplevelse.

Hvad er endnu vigtigere er, at den nye chip skulle spare rigtig meget på strømmen, så headsets der baseres på QCC305x vil kunne bruges en hel dag uden at løbe tør for strøm. Men det handler naturligvis også af, hvor god producenten er til at fremstille headset der udnytter det nye chipsæt.

QCC305x understøtter den kommende Bluetooth LE Audio-standard, som godt nok endnu ikke er færdig, men Qualcomm er tæt inde på udviklingen, og lover at chippen nok skal understøtte den.

Det er forresten en meget spændende standard der blandt andet gør det let at dele lyd venner imellem, og den giver også mulighed for placeringstjenester, så steder som fx. lufthavne kan dele bluetooth-lyd med deres besøgende.

About Lars Bennetzen 3850 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?