Nyt headset til ældre skal give folk med hørenedsættelse bedre lydoplevelser

HearingBuds fra Doro er ikke et høreapparat, men det har mange af samme teknologier og vil give bedre høreoplevelser til folk med høreproblemer

Doro HearingBuds. Foto: Doro

Vi kender nok bedst svenske Doro for deres mobiler og smartphones til ældre brugere, folk der måske ikke kan eller vil betjene en af de nye smartphones.

Men Doro vil mere, og nu er de så klar med deres HearingBuds, et headset til seniorer, eller andre der har høreproblemer. Ifølge Doro er headsettet udviklet med avanceret lydteknologi, der skal sikre en forbedret høreoplevelse og mere naturlig lyd til de brugere der lever med hørenedsættelse.

Doro fortæller, at deres undersøgelser viser, at 33% af 60-årige har nedsat hørelse, et tal der siger med alderen. Det er så den målgruppe det nye headset retter sig mod.

I pressemeddelelsen skriver Doro:

De nye Doro HearingBuds bygger videre på ambi6onen om at imødekomme det stigende behov for brugervenlig teknologi. Vores HearingBuds giver vores kunder den kvalitet, enkelhed og klarhed, der kræves af en daglig in-ear-lydenhed. Med unik lydforstærkning, flot design og brugervenlige indstillinger gør de særlige funktioner og app Doro HearingBuds til det ultimative valg for seniorer.

Johnny Davou, Regional Sales Director Nordic hos Doro

HearingBuds er udviklet med lydteknologi fra høreeksperter, fortæller Doro, og skulle indeholde algoritmer til forbedret høreoplevelse. Brugerne skulle få en naturlig lydoplevelse i HiFi-kvalitet samtidig med, at teknologien forstærker tale og filtrerer uønskede lyde fra, uden at blokere lyden fra omgivelserne.

Det skulle gøre headsettet godt til folk der har svært ved at følge med i samtaler i støjende omgivelser. Samtidig har headsettet indbygget en funktion der beskytter mod pludselig, høje lyde.

Der medfølger også en høretest for at skabe en høreprofil til brugeren, så lyden bliver optimeret til den enkelte bruger.

Endelig har headsettet et par faste profiler der optimerer lydkvaliteten af tale fra tv og radio, og den kan justeres i den tilhørende app.

Headsettet rammer gaden til oktober og får en pris på omkring 2.300 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.