Nyt smarthjem-system skal samle alle enheder

Energiselskabet SE Energi & Klima er klar med en nye platform der kan samle alle dine smarte enheder, og gøre dit hjem endnu smartere

Der findes rigtig mange forskellige systemer til et smart hjem i dag. Philips Hue har deres lamper, Ikea har fået deres egne smarte enheder, Geeni har deres smarte pærer, Tado deres smarte termostater, Arlo deres sikkerhedssystem, Nest det samme og listen er enorm.

Fælles for dem alle er, at de mere eller mindre kræver deres egen app for at styre dem. Det ønsker SE Energi & Klima at gøre noget ved. De siger at de har oplevet et behov for et produkt med et mere simpelt set-up. De skriver:

”Derfor foregår installation af enhederne via en plug-and-play-installation direkte på mobilen, så nye enheder kan blive tilføjet til dit SmartHome på få sekunder. Og frem for at introducere et nyt lukket system har de valgt at udvikle et system, der samler eksisterende produkter i én app.”

De ønsket at lave et fremtidssikret system, som kan integrere med produkter fra alle producenter, så der ikke er nogen konkurrence mellem systemerne, men i stedet en tæt integration mellem alle.

Jeg kan lide ideen, det er dejligt at man ikke bliver låst. Men spørgsmålet for mig er stadig om de enheder SE Energi & Klima kommer med, ikke bare er endnu en dråbe i havet, og den integrerende app, kan noget som Google Home eller Siri ikke allerede kan (eller Alexa når den kommer på dansk).

Ifølge SE adskiller SmartHome sig fra andre systemer ved, at det automatisk tilpasser sig din daglig rytme. Med mobilen i lommen kan systemet se, om du er hjemme eller på farten, og vil eksempelvis tænde lyset og slå alarmen fra, når du kommer hjem. Systemet kan også lære, hvornår du går i seng. Her vil det slukke lyset og slå skal-sikring til.

Igen – det lyder som noget både Google Home og Siri kan, men om ikke andet er det spændende at den nu er kommet på dansk.

Appen, som er tilgængelig til både iOS og android, vil løbende blive opdateret med nye enheder, som systemet kan integrere med – sammen med andre nye features i takt med, at muligheder med SmartHome opstår.

Læs meget mere om SmartHome her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3703 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?