Nyt vlogging-kamera med udskifteligt objektiv fra Sony

Det nye ZV-E10 APS-C kamera lover video og lyd i høj kvalitet, og det skulle indeholde en række funktioner, der gør det ideelt til vlogging

Sony har lige annonceret det første vlogging-kamera i Alpha-serien med udskifteligt objektiv: Vlogkameraet ZV-E10. Det nye kamera kommer med Sonys avancerede billedteknologi, der er udviklet specifikt til videoentusiaster. Kameraet kommer desuden med et specialbygget funktionssæt, der skulle gøre det nemt at anvende – og som gør det helt ideelt til indholdsskabere.

Vi skaber videoindhold som aldrig før, og ofte bruger vi vores smartphones indbyggede kamera til den operation. Men lige meget hvor godt kameraet i din smartphone bliver, så kan det ikke hamle op med et godt, traditionelt kamera og Sonys nyeZV-E10 er, som skrevet før, udviklet specielt til alle der gerne vil vlogge eller bare skabe online indhold.

En af de ting der kommer i det nye kamera er en 24,2 MP APS-C Exmor CMOS-sensor og Bionz X billedbehanding, der ifølge Sony skulle være fremstillet til at skabe højkvalitetsbilleder med detaljerede tekstur og naturlig bokeh.

Herudover har kameraet de vlog-funktioner der også var at finde i ZV-1-kameraet, herunder “Background Defocus” der kan skifte mellem sløret baggrund og baggrund i fokus løbende, samt “Product showcase Setting”, der automatisk skifter fokus fra et ansigt til et objekt er skal fremhæves.

Foto: Sony

Kameraet vejer kun omkring 343 gram, hvilket er godt når det skal være et vlogkamera, og det har en lcd-skærm der åbnes fra siden af. Det gør samtidig at det er muligt at tilkoble eksterne mikrofoner på toppen af kameraet.

Der er kommet en ny knap i toppen af kameraet, som skulle gør det let for brugerne at skifte mellem “still/movie/slow og quick”-tilstand bare med et klik på knappen.

Kameraet kan optage video helt op til 4K (QFHD i 3.840 x 2.160) opløsning, skyde slow motion i høj opløsning, og så er det som sagt muligt at udskifte objektivet, hvis du ønsker et bedre end der der følger med.

Kameraet kommer på gaden til august og får en pris på omkring 6.000 kroner.

Du kan læse mere om kameraet her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3335 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?