OnePlus klar med koncepttelefon med usynligt kamera

Fremtidsvisionen for mobilen kommer fra OnePlus, der har fremvist deres OnePlus Concept One, der har elektrokromisk glas, der er med til at skabe et usynligt kamera

Billede: Fra OnePlus YouTube

OnePlus Concept One er et nyt bud på, hvordan fremtidens telefon skal se ud med et markant anderledes valg af materialer og et nyt, usynligt kamera, der er drevet af teknologien i elektrokromisk glas.

“Koncepttelefonen er et innovativt eksperiment for fremtidens smartphones. OnePlus startede initiativet med ambitionen om at bringe den uspolerede brugeroplevelse til næste niveau. Det usynlige kamera er helt nyt take på kamera-design, som befrier brugeren fra de kompromiser, som de nuværende kamera-layouts bringer med sig. Kameralinserne på bagsiden er skjult bag det dynamiske, elektrokromiske glas og bliver kun synlige, når kameraet er i brug. Det her er kun begyndelsen på de muligheder, vi kommer til at udforske i fremtiden,” siger Pete Lau, CEO og grundlægger af OnePlus.

Fremtidens telefon – OnePlus Concept One

Glasset på OnePlus Concept One bruger organiske partikler, der kan skabe forandringer i gennemsigtigheden, så glasset over kameraet kan gå fra uigennemsigtigt til fuldstændig klart på et splitsekund. Dette gør, at bagsiden af telefonen er fuldkommen ren og uspoleret, når kameraet ikke er i brug. Glasset giver også en praktisk fordel, idet det også fungerer som et såkaldt pol-filter, der gør det nemmere at tage skarpe, detaljerige billeder i skarpt lys.

Brugen af elektrokromisk glas i OnePlus Concept One er inspireret af McLarens 720S luksus-sportsbil, hvor taget kan ændre toning, så mindre lys falder ind. Derudover blander OnePlus Concept One også både glas og læder, som er holdt i den ikoniske McLaren papaya orange – en hyldest til McLarens rige motorsportshistorie og den nuværende McLaren Formel 1-bil.

Selvom elektrokromisk glas allerede er blevet brugt i biler og i fly i begrænset omfang, så er det forskning fra OnePlus’ R&D-hold, der har resulteret i, at teknologien nu for første gang finder vej til en smartphone med OnePlus Concept One.

En af de største udfordringer var, at glasset skulle være exceptionelt tyndt og let, uden at det blev skrøbeligt. Elektrokromisk glas er som regel sammensat af to glaspaneler med et farveskiftende materiale imellem.

I OnePlus Concept One er glasset langt tyndere end gennemsnittet. Her er glaspanelerne i hver især 0,1mm tynde, hvilket giver hele glasset en tykkelse på blot 0,35mm, hvilket er lige så tyndt som beskyttelsesfilm til smartphones.

Farveskift på kun 0,7 sekunder

Det usynlige kamera i OnePlus Concept One er blevet testet omhyggeligt for at give den hurtigste og bedst mulige oplevelse. Som resultat tager det blot 0,7 sekunder for glasset at skifte fra sort til gennemsigtigt, hvilket er hurtigere end kameraets egen fulde aktiveringstid.

Du kan se OnePlus’ egen video om den nye mobil her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2794 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart