TEST: Pebble 2 Combo – tastatur og mus for folk med små hænder

Den nye kollektion af mus og tastatur, Pebble 2, ser fint ud, koster ikke så meget - men du skal ikke have for store hænder hvis du vil bruge det

Logitech Pebble 2 Combo. Foto: Logitech

Jeg har prøvet rigtig mange tastaturer og mus gennem mit liv med computere, og det er altid spændende at få fat i et nyt sæt, der endda ikke koster så fælt meget.

Logitech har lige lanceret et nyt sæt, hvad de kalder for en kollektion, i serien af Pebble-produkter. Pebble-2 består af Pebble Keys 2 K380s-tastatur og Pebble Mouse 2 M350s-musen og dem har jeg testet. Jeg skal også lige nævne at begge produkter kan købes enkeltvis, men altså også købes som et samlet sæt.

Begge produkter er lette at sætte op, der skal blot tændes for dem, og så kan du finde dem i din computer, eller Macs, Bluetooth-indstillinger. Det er også muligt at bruge dem sammen med Logitechs egen Logi Bolt-teknologi, hvis du har sådan en usb-adapter allerede, den følger ikke med til sættet her.

Det er muligt at tilslutte begge til op til tre forskellige enheder, så i mit tilfælde kunne jeg f.eks. tilslutte dem til min Mac og min iPad og iPhone (her dog kun tastaturet, iPhone understøtter ikke mus), hvis jeg ønskede det.

Jeg brugte dog ikke den funktionalitet, men det var fedt at den var der. En anden mulighed er naturligvis at tilslutte dem til to forskellige laptops, hvis du skulle arbejde på flere forskellige ad gangen.

Klimaaftryk

Logitech oplyser at både tastatur og mus er certificerede CO2-neutrale, og at de leveres i miljøvenlig emballage. Det skal de have ros for, og det tæller op i min bedømmelse.

Både mus og tastatur er fremstillet med minimalisme for øje, og det både ses og mærkes. Musen er dog ikke så lille som jeg havde frygtet, men Logitech har skåret antallet af knapper ned til det absolut minimale, så der er en på rullehjulet og en højre og venstre musetast. Hvis du henter Logitechs software, kan du indstille f.eks. hastighed på musen og hvad knapperne skal bruges til. Det første er klart nødvendigt, for lige ud af boksen er musen så hurtig, at man skulle tro at den havde ambitioner om at blive Speedy Gonzarles i den næste tegnefilm.

Logitech Pebble 2 Combo. Foto: Logitech

Jeg var rimelig glad for størrelsen på musen, selvom jeg har en stor hånd, så lå den fint i hånden. Jeg var dog ikke så begejstret for materialevalget, eller den følelse knapperne gav når man brugte dem – det virkede billigt og skrøbeligt.

Tastaturet forvirrede mig en del, for hvis jeg udelukkende kigger på, hvordan det føles at arbejde på tastaturet, altså anslag og størrelse på tasterne, så var det en god fornemmelse. Men fordi det er et meget lille tastatur, så er der ikke meget plads mellem tasterne og der er langt mindre plads til hænderne.

Jeg skriver med 10-fingersystem, og det kræver at begge mine hænder ligger på tastaturet når jeg arbejder, og det var ikke en reel mulighed her. Tastaturet er nemlig så smart at jeg ikke rigtigt kan placere hænderne komfortabelt og havde dem på tasterne.

Naturligvis gør det ikke tingene bedre at jeg har relativ store hænder, men for mig er det bare ikke en reel option at bruge dette tastatur. Men hvis du er barn eller måske teenager, kan jeg forestille mig at det lettere at bruge, men jeg havde gerne set, at det havde været bare en anelse større.

Lidt irriterende, for jeg kunne rigtig godt lide anslaget på tastaturet. Det føltes godt at skrive på det, bare ikke at arbejde med det.

Jeg kan forestille mig, at dette tastatur/mus-sæt er godt til f.eks. min datter, men det er ikke noget for mig. Prisen er dog ret attraktiv.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jeg har meget blandede følelse for dette tastatur/mus-sæt. Tastaturet er flot og fint, det har lækre taster og et godt anslag, men det er alt for småt til en stor mand som mig.

Musen er kedelig og har en lidt billig følelse når man bruger det, men omvendt er størrelsen fin.

Der er point fordi det er CO2-neutralt med miljøvenlig emballage, og fordi det ikke koster så meget.

Du kan læse mere om Pebble 2 Kollektion her.

Det koster Pebble 2 Combo lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.