Polestar 4 har laveste CO2-aftryk af alle Polestars biler

Ny livscyklusvurdering viser at Polestars nyeste bil, Polestar 4, har det laveste CO2-aftryk af alle producentens biler

Den nye Polestar 4 har et CO2-aftryk på 19,4 tCO2e, og det skyldes ikke mindst at den fabrik der producerer bilen bruger grøn strøm. Fabrikken ligger forresten i Hangzhou Bay i Kina, og den har I-REC-vadnkraftcertifikat, og fotovoltaisk elektricitet fra fabrikkens tag.

Samtidig er der brugt mere aluminium med lavt kulstoffilter fra smelteværker, der bruger vandkraft, alt sammen har, ifølge Polestar, været med til at give bilen det lave CO2-aftryk.

Polestar 4 Standard range Single motor, er i første omgang kun tilgængelig i Kina, og derfor skal der ikke regnes CO2-aftryk med for transporten, hvilket nok ville bringe aftrykket noget op.

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.