Print i 3D med op til 6 materiale på samme tid

Ny 3D-printerprojekt på Kickstarter, NexD1, er en multimateriale og elektronikprinter, der udover mange materialer også kan udskrive lynhurtigt

NexD1
NexD1

Hvis du synes det er sjovt at lege med 3D-printere, så kig lige nærmere på Kickstarter. Der er nemlig et projekt med en printer, der ikke alene kan udskrive i mange forskellige materiale på samme tid, den kan også udskrive elektroniske kredsløb direkte i dine modeller.

NexD1 kommer fra Next Dynamics og printeren er allerede i funktionstest. At den første model så først dukker op på markedet til september er noget helt andet.

Men printeren er vildt spændende. Som nævnt kan den udskrive printkort direkte i dine designs, og så kan den udskrive i op til seks forskellige materialer på samme tid. Hvilket betyder at du både kan udskrive i hårde og bløde materialer på en og samme tid.

Next Dynamics lover at de støtte-materialer de skriver ud i, er ikke giftige og let kan skylles væk under vandhanen.

Præcisionen er på imponerende 10 my og endda ved høj hastighed. Hvert af de seks piezo printhoveder har 200 dysser med en diameter på 5 my. Printhovederne er også selvrensende, så den bedste kvalitet opnås hver gang.

Men tjek selv printeren ud, du finder den på Kickstarter her.

Projektet har fået den nødvendige funding, så vi glæder os til at se en færdig printer til efteråret – der for resten kommer til at koste omkring 5.500 dollars.

About Lars Bennetzen 3822 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?