Routeren behøver ikke være kedelig

TP-Link har lanceret en flad router, der gør op med tanken om firkantede og kedelige routere

TP-Link Archer Air. Foto: TP-Link

Den nye router fra netværksspecialisten TP-Link, Archer Air, gør op med tanken om, at en router skal være firkantet, kedelig og gemt væk. Den nye router har et helt nyt, slankt design, der ikke mindre om nogle routere jeg har set før.

Archer Air-serien kommer i første omgang med to produkter, Archer Air R5 og den trådløse extender Archer Air E5. Begge kommer med 3M-klæbebelægninger på bagsiden samt beslag i plastik, så du kan hænge dem op på væggen.

Archer Air understøtter naturligvis WiFi 6, så der bør være masser af dækning i hele huset.

Archer Air. Foto: TP-Link – fotomanipulation: Firefly

Men lad os lige kigge lidt mere på designet. Archer Air har dimensionerne 210 x 148 x 8mm, hvilket gør den tyndere end din smartphone, og den kommer med afrundede hjørner, hvilket skulle være med til at gøre den flot og elegant i hjemmet. TP-Link har placeret såvel led som WPS-knappen på fronten og usb-c-strømforsyningen i bunden, for at give den et så minimalistisk udseende som muligt.

TP-Link fortæller at Archer Air har indbyggede smarte antenner, der anvender algoritmer og forskellige antenne-opsætninger, der skulle sikre at signalet er stærkt og stabilt i stort set alle huse og boliger. Routeren har tre antennetilstanden, automatisk, vandret og vertikal for at imødekomme forskellige behov.

TP-Link har udstyret Archer Air med EasyMesh-funktionen, der gør at du kan forlænge og forbedre dækningen blot ved at tilføje en anden EasyMesh-enhed til opsætningen.

Både Archer Air R5 og Archer Air E5 kan købes hu, hvor R5 får en pris på omkring 1.100 kroner og E5 en pris på omkring 950 kroner. Der kommer også en bundle, med en R5 og to E5 der får en pris på omkring 2.300 kroner.

About Lars Bennetzen 4199 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.