Så kom Apples nye headset, AirPods Max

Det nye headset lover HiFi-lyd i høj kvalitet, Adaptiv EQ, aktiv støjreduktion og rumlig lyd

Det nye headset fra Apple har været ventet længe, men nu har det så ramt gaden. Det er et over-ear-headset, og Apple selv siger at det har et specialudviklet akustisk design.

Herudover er det udstyret med en H1-chip, avanceret software der analyserer lyd og omgivelser, adaptiv EQ, støjreduktion, transparent lyd og rummelig lyd – hvad sidste dækker over ved jeg så ikke lige.

Hovedbøjlen er designet i rustfrit stål for at give styrke og fleksibilitet, og den er beklædt med et åndbart netmateriale for at distribuere vægten og sikre komforten.

Hver ørekop sidder monteret med en mekanisme der skulle balancere og fordele trykket fra ørekopperne. De skulle have et akustisk design i hukommelsesskum, så de skulle kunne sidde tæt og behageligt på hovedet.

De har 40mm drivere, en dobbelt neodym-ringmagnetmotor, som skulle gøre at de kan bibeholde Total Harmonic Distortion på mindre end 1% på tværs af hele det hørbare område.

H1-chippen kan udføre 9 milliarder handlinger i sekundet, og det skulle gøre at EQ, støjreduktion og så videre optimeres konstant.

Her er hvad Apple selv skriver om headsettet:

  • Adaptiv EQ: AirPods Max bruger Adaptiv EQ til at justere lyden efter, hvordan ørepuderne sidder ved at måle lydsignalet, der leveres til brugeren, og justere de lave og mellemhøje frekvenser i realtid. Det skaber en fyldig lytteoplevelse, som fanger alle detaljer.
  • Aktiv støjreduktion: AirPods Max leverer medrivende lyd ved hjælp af Aktiv støjreduktion, så brugerne kan fokusere på det, de lytter til. Hver ørekop har tre udvendige mikrofoner, som registrerer støj i omgivelserne, imens en mikrofon indeni ørekoppen overvåger lyden, der når brugerens øre. Ved hjælp af computational audio tilpasser støjreduktionsfunktionen sig hele tiden efter, hvordan hovedtelefonerne sidder og bevæger sig i realtid. 
  • Transparent lyd: Med AirPods Max kan brugerne skifte til Transparent lyd for at lytte til musik og samtidig høre lyde fra deres omgivelser – det sikrer, at alt, også brugerens egen stemme, lyder naturligt, imens lyden stadig afspilles perfekt. Du kan skifte mellem Aktiv støjreduktion og Transparent lyd ved at trykke en enkelt gang på knappen til støjkontrol. 
  • Rumlig lyd: AirPods Max bruger rumlig lyd med dynamisk registrering af hovedbevægelser til at placere lyde næsten hvor som helst i rummet og dermed levere en medrivende, biograflignende oplevelse med indhold optaget i 5.1, 7.1 og Dolby Atmos. Ved hjælp af gyroskopet og accelerometeret i AirPods Max og iPhone eller iPad registrerer funktionen til rumlig lyd brugerens hovedbevægelser og enhedens placering, hvorefter den sammenligner bevægelsesdata og justerer lydområdet, så det forbliver fikseret på enheden, selvom brugeren bevæger hovedet. 

Herudover lover Apple at AirPods Max har batteri til 20 timers musik med aktiv støjreduktion slået til.

Så er der lige prisen – 4.799 kroner, og de kan bestilles online på apple.com allerede idag.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?