Så kom den nye flagskibsmodel fra Apple, iPhone X

I går blev den så officielt annonceret, den nye iPhone X, og den har blandt andet fået en Super Retina-skærm, et TrueDepth-kamerasystem, FaceID og en nye A11 Bionic-chip med neural arkitektur

iPhone X har fået et spændende design af rent glas med en flot 5,8″ Super Retina-skærm, en A11 Bionic-chip, trådløs opladning og et forbedret bagsidekamera med dobbelt optisk billedstabilisering. iPhone X giver kunderne en innovativ og sikker ny måde at låse op, godkende og betale på ved hjælp af Face ID, der gøres muligt gennem det nye TrueDepth-forsidekamera.

iPhone X har et helt nyt design med en skærm, der fylder hele enheden og følger dens kurve til de afrundede hjørner. Forsiden og bagsiden i rent glas består af det mest holdbare glas i en smartphone nogensinde i sølvfarvet eller space grey, mens et kraftigt poleret bånd af rustfrit stål i kirurgisk kvalitet omgiver og forstærker iPhone X.

Den 5,8″ stor Super Retina-skærm2 er det første OLED-panel, der lever op til iPhone-standarderne, med fantastiske farver, ægte sort, et million-til-én-kontrastforhold og understøttelse af et bredt farveområde med den bedste farvestyring til hele systemet i en smartphone.

HDR-skærmen understøtter Dolby Vision og HDR10, der tilsammen får foto- og videoindhold til at se endnu mere fantastisk ud. Tilføjelsen af True Tone justerer dynamisk skærmens hvidbalance, så den passer til det omgivende lys og giver en mere naturlig og papirlignende visuel oplevelse.

Face ID muliggør Apple Pay

iOS 11 har fået et nyt design for at udnytte Super Retina-skærmen fuldt ud, og det erstatter Hjem-knappen med hurtige og flydende bevægelser, så kunderne kan navigere naturligt og intuitivt på iPhone X. Vend tilbage til startskærmen med et enkelt swipe fra bunden af skærmen.

Face ID revolutionerer godkendelse på iPhone X ved hjælp af det avancerede TrueDepth-kamerasystem, der består af en punktprojektor, et infrarødt kamera og infrarød belysning, og det fungerer med A11 Bionic, så det på nøjagtig vis kan kortlægge og genkende et ansigt. Disse avancerede dybdefølende teknologier arbejder sammen for at låse iPhone op på en sikker måde, muliggøre Apple Pay, give adgang til sikre apps og mange flere nye funktioner.

Face ID projekterer over 30.000 usynlige IR-punkter. IR-billedet og prikmønsteret føres gennem neurale netværk for at skabe en matematisk model af dit ansigt og sender dataene til den sikre enklave for at bekræfte, at de stemmer overens, mens maskinlæring tilpasses efter fysiske ændringer i udseendet over tid. Alle gemte ansigtsoplysninger beskyttes af den sikre enklave for at holde dataene ekstremt sikre, mens al behandling udføres på enheden og ikke i skyen, så brugernes privatliv beskyttes. Face ID låser kun iPhone X op, når kunden kigger på den, mens neurale netværk, der har gennemgået omfattende træning, er designet til at forhindre fup med fotografier eller masker.

Det nye 7-megapixel TrueDepth-forsidekamera, der giver mulighed for Face ID, kan optage i et bredt farveområde, har automatisk billedstabilisering og præcis justering af eksponering og giver forsidekameraet Portræt-funktion, så man kan tage fantastiske selfies med dybdeskarphedseffekt.

iPhone X har også et nydesignet dobbelt 12-megapixel bagsidekamerasystem med dobbelt optisk billedstabilisering. ƒ/1,8-blænderåbningen på vidvinkelkameraet giver sammen med en forbedret ƒ/2,4-blænderåbning på kameraet med teleobjektiv bedre billeder og videoer. Et nyt farvefilter, pixels med større bitdybde og en forbedret Apple-designet billedsignalprocessor giver avanceret pixelbehandling, optagelse i et bredt farveområde, hurtigere autofokus ved lav belysning og bedre HDR-billeder. En ny True Tone Flash med fire LED-dioder giver dobbelt så høj ensartethed i forbindelse med belysning og indeholder Slow Sync, hvilket giver mere ensartet belysning af baggrunde og forgrunde.

Højeste videokvalitet nogensinde

Kameraerne på iPhone X er specialtunede til at levere AR-oplevelser. Hvert kamera er kalibreret individuelt, med nye gyroskoper og accelerometre til nøjagtig sporing af bevægelser. A11 Bionic håndterer verdenssporing, motivgenkendelse og utrolig grafik med 60 billeder pr. sek., mens billedsignalprocessoren udfører vurdering af belysning i realtid. Med ARKit kan iOS-udviklere udnytte TrueDepth-forsidekameraet og bagsidekameraerne til at lave spil og apps, der giver utroligt fordybende og flydende oplevelser, som rækker langt ud over skærmen.

Det nye kamera giver også videooptagelser af den højeste kvalitet nogensinde i en smartphone, med bedre videostabilisering, 4K-video med op til 60 billeder pr. sek. og 1080p slowmotion med op til 240 billeder pr. sek. Den Apple-designede videokoder giver billed- og bevægelsesanalyse i realtid for video i optimal kvalitet.

Portrætfunktion med portrætbelysning indstillet for både forside- og bagsidekameraerne giver iPhone dramatiske studiebelysningseffekter og gør det muligt for kunderne at tage imponerende portrætter med dybdeskarphedseffekt i fem forskellige belysningstyper.

Med iOS 11 understøtter iPhone X HEIF og HEVC i op til den dobbelte komprimering og lagring for dobbelt så mange billeder og videoer.

TrueDepth-forsidekameraet gør emojis levende på en sjov ny måde med Animoji. Ved hjælp af A11 Bionic optager og analyserer TrueDepth-kameraet over 50 forskellige muskelbevægelser i ansigtet og animerer derefter disse udtryk med mange forskellige Animoji, herunder en panda, enhjørning og robot. Animoji fås som iMessage-app, der er forudinstalleret på iPhone X, og kunderne kan optage og sende Animoji-beskeder med deres stemme, som kan smile, rynke panden m.m.

Neural processor

A11 Bionic, den mest effektive og intelligente chip i en smartphone nogensinde, har et six-core CPU-design med to ydelseskerner, der er 25 % hurtigere, og fire effektivitetskerner, der er 70 % hurtigere end A10 Fusion, og leverer dermed brancheførende ydeevne og energieffektivitet. En ny ydelseskontrolfunktion af anden generation kan udnytte alle seks kerner samtidigt og giver dermed op til 70 % større ydeevne, så kunderne har mere power til at multitaske, og samtidig får de to timer længere batteritid end på iPhone 7. A11 Bionic indeholder også en Apple-designet GPU med et three-core design, der giver op til 30 % hurtigere grafisk ydeevne end den forrige generation. Al denne power giver mulighed for enestående ny maskinlæring, AR-apps og fordybende 3D-spil.

Den nye neurale arkitektur i A11 har et dual-core design til ekstra hurtig behandling, og den udfører op til 600 milliarder handlinger i sekundet for at give tidstro behandling. Den neurale arkitektur i A11 er udformet til specifikke maskinlæringsalgoritmer og giver mulighed for Face ID, Animoji samt andre funktioner.

Bagsidedesignet af glas leverer en trådløs opladningsløsning i verdensklasse. Trådløs opladning fungerer med det etablerede Qi-økosystem, herunder to nye trådløse opladningsplader fra Belkin og mophie.

Apple gav et smugkig på AirPower, et Apple-designet trådløst opladningstilbehør, som har et stort aktivt opladningsområde, der giver iPhone 8-, iPhone 8 Plus- eller iPhone X-kunder mulighed for at oplade op til tre enheder samtidigt, herunder Apple Watch Series 3 og et nyt trådløst opladningsetui som ekstraudstyr til AirPods.

Priser og tilgængelighed

iPhone X bliver tilgængelig i sølvfarvede og space gray modeller med 64 GB og 256 GB fra 8.899 kr. på apple.com.

Kunder kan bestille iPhone X fra fredag den 27. oktober, og modellerne bliver tilgængelige fra fredag den 3. november blandt andet i Danmark.

AirPower er kompatibel med iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 og et nyt trådløst opladningsetui til AirPods.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?