Sennheiser PMX 686G Sport: 700 kroner

sennheiser pmx 686g sport

Sennheiser PMX 686G Sport er et kablet headset der har nogle noget anderledes ørepropper. I stedet for den vanlige silikoneprop der går direkte ind i øret, eller den mere tragteformede der fylder hele det ydre øre op, så har dette headset en fast rund prop, der sættes ind i øret, så den i stedet vender fremad mod den øreflap der normalt kan bruges til at lukke for øret med.

Derudover så går der en ret rigid bøjle rundt om nakken, og den er pænt stram, så den derved presser ørepropperne ret hårdt ind i øret.

Ledningen ned til din smartphone er dejlig blød og fleksibel, og på den er der også en kontrolenhed som kan starte og pause for musikken, skrue op og ned og bruges til at besvare opkald med.

Kontrolenheden sidder en passende afstand fra øret og let at tilgå under træning, og det sætter vi pris på.

Komforten: 40%

Det var ikke vores favoritmåde at få musikken ind i øret på. Udformningen af headsettet gør, at ørepropperne presser meget hårdt ind i øret, og selvom det ikke er direkte smete man føler når man bruger dette headset, så er det faktisk forbundet med en del ubehag at bruge det i længere tid.

Under kredsløbstræning er det der, hvor headsettet generer mindst. Headsettet sidder godt og grundigt fast på hovedet, men presset er ret stort, og du begynder hurtigt at tænke mere på headsettet end din træning.

Men det kan bruges, og med et smallere hoved end undertegnede vil det måske være mere behageligt at have på – om end det er meget tvivlsomt.

Når du gå i gang med styrketræning dukker det vanlige problem op, som alle headsets med nakkebøjle har. Når du ligger ned på en bænk og træner, så er bøjlen i vejen, og headsettet bliver presset frem. Under normale omstændigheder er det irriterende, men med PMX 686G Sport er det decideret ubehagligt.

Lydkvalitet: 50%

Lydkvalitet burde være rimelig ens inden for samme mærke, ikke sandt? Men det er altså ikke tilfældet. Sennheiser PMX 686G Sport falder igennem når det kommer til lyden

Bassen er meget dominerende samtidig med at den er meget mudret. En klar bas ville have kunnet redde noget af lydbilledet. Men hvor bassen både er langt mere dominerende end både mellemtone og diskant, og så samtidig lyder som mudret og uskarp som tilfældet er her, så er det en dobbelt fejl.

Samtidig er mellemtonerne alt for diskrete. Det er rigtig svært at få en fornemmelse af bredden i musikken, og det irriterer os.

Endelig mangler diskanten en hel del. Noget diskant er der, men den krystalklare lyd som vi forventer af en diskant er bare helt væk.

Det samlede indtryk af lyden er, at her har Sennheiser virkelig fejlet, og vi ved at de kan gøre bedre. Vi har hørt værre i denne test, men vi har helt sikkert også hørt meget bedre, og med en pris på 700 kroner forventede vi noget mere.

Funktioner og tilbehør: 80%

Når det kommer til tilbehør, så er der hvad der skal være, men ikke noget der gør specielt væsen af sig.

En lille taske til headsettet er en god ting, og den er af et materiale der sagtens kan tåle at komme ned i træningstasken.

Kontrolenheden der sidder på kablet klarer de funktioner vi forventer skal klares, nemlig volumen op og ned, start og pause af musikken og besvare opkald, og det sidder så det er let at nå under træning.

Sennheiser pmx 686g sport
Produktinformation

  • Navn: Sennheiser PMX 686G Sport
  • Producent Sennheiser
  • Forbindelse: Kablet
  • Vægt: 25 gram
  • Pris: Set til kr. 700 kroner
  • Mere information hos Sennheiser

Bedømmelse

Samlet vurdering 50%

Sennheiser PMX 686G Sport falder desværre igennem både på komfort og på lydkvalitet. Lyden er meget mudret og domineret af en irriterende bas, og efter 10 minutter begynder det at gøre ondt i øret at have headsettet på. Vi havde forventet mere af Sennheiser.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

About Lars Bennetzen 3897 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?