Jabra Sport Coach: 1.000 kroner

jabra sport coach

Jabra Sport Coach er et bluetooth headset, og det sidder fast direkte i øret. Som de andre Jabra headset her i testen, bliver det fastgjort med en krog der drejes på plads inde i øret, og som holder det forbløffende godt fast.

Headsettet er fremstillet i dejlige bløde materialer og det gælder også for den ledning der forbinder de to ørepropper med hinanden.

Hvad der er specielt genialt med dette headset er, at når du bruger det sammen med Jabras egen app, Jabra Sport Life, så kan du ikke alene holde øje med din træning, du kan også udnytte den indbyggede træner (coach), der løbende fortæller dig om din hastighed er god nok til at nå dit mål, om din kadence er i orden, om du lander for hårdt og meget mere. Det er faktisk utrolig spændende, og rigtig godt til folk der løber en tur.

Men Jabra Sport Coach indeholder også en række træningsprogrammer og fitness-test du kan gøre brug af, og det er faktisk ret avanceret og klart noget der kan være med til at motiver dig under træningen.

Der sidder en kontrolenhed ret tæt på øret, og via den parrer du headsettet med din smartphone, du tænder og slukker, pause og starter musikken, skruer op og ned og besvarer opkald.

Komforten: 85%

Headsettet sidder forbløffende god fast i øret – når det altså først sidder. Det har samme form som Jabra Sport Pulse, og vi havde samme udfordring med få specielt venstre øreprop til at sidde korrekt. Men det var dog ikke så besværligt som med Pulse, og vi slap for at pille ved headsettet under træning.

Vi kunne dog ikke helt undgå at blive en anelse træt i øret når vi brugte jabra Sport Coach. Ørepropperne er store og har en tendens til at presse der, hvor krogen holder headsettet fast.

Men fast sidder det altså, og det er godt. Du skal ikke hele tiden rende og rette på det, når det først sidder, så sidder det, og ledningen ligger fint rundt om nakken, og forhindrer dig ikke på nogen måde i din træning.

Til kredsløbstræning er det rigtig godt, der er ingen mislyde, det sidder fast uanset hvor meget du måtte hoppe, bumpe eller bare løbe, og det er let at nå kontrolenheden.

Der en en lille udfordring når du styrketræner med headsettet, for når du spænder meget op i ansigtet, så kan du ikke undgå at påvirke ørepropperne, og det kan godt føre til, at du er nødt til at justere på dem, og jo mere du piller ved dem, jo mere bliver dine øre irriteret.

Lydkvalitet: 90%

Jabra er tilbage. Lyden er rigtig godt, og det er præcist hvad vi havde forventet af Jabra, normalt så har de virkelig styr på lyden i deres produkter, og det var da også vores samlede indtryk med Jabra Sport Coach.

Bassen lægger en rigtig god bund til musikken. Den er klar og markant uden på nogen måde at dominere musikken. Det var virkelig en fornøjelse at lytte til musik med Jabra Sport Coach.

Mellemtonerne var ligeledes helt fine og gave en meget nuanceret billede af den del af toneregistret, hvor der muligvis sker flest ting under et musiknummer.

Diskanterne blev holdt fint og skarpt, dog kunne vi godt have tænkt os en mere markant diskant. Nogle gange så havde bas og mellemtone en tendens til at tage overhånd, og drukne diskanten lidt. Ikke altid, men i visse musiknumre var det noget vi oplevede.

Så til et headset til 1.000 kroner er vi meget begejstrede for lydkvaliteten.

Funktioner og tilbehør: 90%

Det der gør Jabra Sport Coach specielt er den indbyggede personlige træner, der kan hjælpe dig med at træne bedre.

Vi er naturligvis glade for de mange funktioner der er i den medfølgende Jabra Sport Life app, og det er dejligt at der er en kontrolenhed der har alle de nødvendige funktioner: Volumen op/ned, tænd/sluk, parre enheder og tage et opkald.

jabra sport coach

Men ellers så er der ikke noget ekstra med til headsettet. Ingen lille taske eller pose, og ikke nogen funktion som ikke også findes i de fleste andre headsets fra Jabra, som understøtter app’en Jabra Sport Life.

Vi manglede, også her et etui, for vi er nødt til at proppe headsettet i lommen, og det passer sig ikke rigtig for så dyrt et headset, vel?

Produktinformation

  • Navn: Jabra Sport Coach
  • Producent Jabra
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Vægt: 16 gram
  • Pris: Set til kr. 1.000 kroner
  • Mere information hos Jabra

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%Tech-Test-wide-RGB-silver_small

Jabra Sport Coach er et super godt headset. Rigtig god lyd og det er fedt med den stemmeguide der hjælper dig til at yde mere, træne bedre og efter et godt, og indbygget, program. Komforten er god, dog kunne vi godt have tænkt os at det ikke skulle være nødvendigt at bruge så lang tid på at få headsettet til at sidde korrekt i øret.

About Lars Bennetzen 3877 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?