Smart havepasning med gadgets fra Gardena

Hvis du ikke gider spekulere på, hvornår du skal vande haven eller slå græsset, så har Gardena løsningen til dig – lige i tid til den kommende havesæson

Så er det snart tid til at finde haveudstyret frem igen. Græsplænen skal slås, og selvom det næppe er noget vi tænker specielt meget over i disse våde dage, så nærmer vi os også den tid på året, hvor vi skal til at vande bede og måske endda græsplænen.

Men det behøver ikke være specielt hårdt arbejde. Gardena har nemlig lige lanceret deres Smart System, der gør det muligt at styre havens vanding og græsklipning via sensorer, internettet og en app på din smartphone.

Men det stopper ikke der, for systemet analyserer faktisk din haves tilstand ved at måle temperaturforhold, lysintensitet og jordens fugtighed. De data som bliver samlet op sætter Gardena Smart System i stand til at anbefale dig, at du justerer planlagt vanding eller græsklipning – det danske vejr er jo traditionelt ikke til at stole på.

Gardena Smart System af tre fysiske dele, samt en app. Der er gatewayen som er en basestation, der forbinder systemet med din router og sikrer at alt kan tale sammen uden brug af kabler.

Så er der en sensor der kan registrere, hvornår jorden har brug for vand ved at måle jordens fugtighed, lys og temperatur. Målingerne sendes til gatewayen, der via den tilhørende app fortæller dig om din have trænger til vand – og du er ikke begrænset til en enkelt sensor – du kan koble lige så mange til som du har lyst til.

Så er der vandkontrollen, der forbinder din haveslange til systemet og sikrer, at du kan skrue op og ned for vandingen via din app. Vandkontrollen forbindes mellem vandhane og haveslange.

I startpakken til Gardene Smart System kommer også Gardenas robotplæneklipper Sileno, og hvis den kobles til systemet, kan du via din app bestemme, hvornår din græsplæne skal klippes uanset om du er hjemme eller væk.

Prisen er 5.899,95 kroner uden robotplæneklipper og 19.199,95 kroner hvis du skal have Sileno med. App’en findes til både iOS og Android.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2231 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?