Endeligt nyt fra Sonos

Der har længe været tavst fra Sonos, men nu er de på banen igen med Playbase, en lydenhed beregnet til at stå under dit tv, og levere biograflyd til filmen og musik når tv’et er slukket

I går har Sonos på et pressemøde, demonstreret deres helt nye Playbase, deres helt nye trådløse lydsystem, som både kan levere biograflyd til dit tv når du ser film i hjemmet, og som samtidig kan bruges som højttaler når du bare vil afspille musik.

Sonos har længe haft deres Playbar, som er en traditionel soundbar med Sonos velkendte trådløse teknolgi. Men Playbase udviklet til at du kan sætte dit tv oven på den, så længe tv’et vejer under 37kg. Årsagen er at undersøgelser fra Sonos viser, at op til 70% af alle tv står på møbler – de er ikke monteret på væggen. Så Sonos mener at der er et behov for en højttaler der står under tv’et og ikke skal hænges på væggen. Personligt er jeg helt enig – mit tv hænger nemlig heller ikke på væggen, og et produkt som Playbase har jeg ventet længe på.

Playbase er 58mm høj, men der er stadig plads til 10 drivere og på dagens demonstration var det tydeligt, at Sonos leverer en imponerende god lyd. Vi glæder os rigtig meget til at få enheden til test.

Rent produktionsmæssigt er Playbase fremstillet så den ikke har nogle synlige sammenføjninger, og så er der mere end 43.000 små huller der udgør det akustiske transparente gitter.

En af de helt specielle ting ved Playbase er selve den indbyggede subwoofer. Den er lavet så den arbejder i højden, hvorved Sonos har kunne lave en ret stor driver. Der er så lave en s-formet tragt der gør at lyden kan transporteres længere end de 58mm som højden på kassen er. Det betyder, at Playbase leverer en imponerende flot subwoofer til så lille en enhed.

Playbase kan kobles sammen med alle dine andre Sonos-enheder, og hvis du har en Sonos subwoofer og et par Play 1 (eller 3 eller 5) enheder, så kan du hurtigt opsætte et 5.1 surround system.

Du kan også bruge Playbase som en traditionel Sonos-enhed og streame musik til den, og naturligvis flytte lyden med dig når du bevæger dig fra rum til rum.

Playbase kommer på markedet i Danmark i løbet af april, men endnu kendes prisen ikke.

About Lars Bennetzen 3825 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?