Spandevis af nye Apple-produkter

Tirsdag holdt Apple så lancering af deres nye produkter, og det var ikke småting de sendte på gaden, ny Mac mini, ny MacBook Air og ny iPad Pro er hvad vi snart kommer til at se i butikkerne fra æblefirmaet

For at starte med deres computere, så sendte Apple en ny Mac mini på gaden, og det var også på høje tid. Det er evigheder siden vi har set noget nyt på denne front. Men Apple har så også valgt at give fuld skrue her. Mac mini kommer nu med båden en 4- og 6-kerneprocessor og de kan udstyret med op til 64GB ram og udelukkende SSD-lagerplads. Alt i alt noget der virkelig borger for en lynhurtig maskine.

mac-mini_top-down-isometric_10302018

Samtidig har den fået Thunderbolt 3 porte, Apple T2-sikkerhedschippen og en 10Gb-ethernet mulighed. Så rent hastighedsmæssig så kigger vi på en maskine der virkelig burde kunne sparke r…

For at fortsætte hastighedsfesten lidt, så har den 8. generationsprocesser fra Intel fået hastigheder på op til 4,6 GHz og den bruger Intel UHD-grafikkortet. Hastigheden på rammen er på 2.666 MHz og lagerkapaciteten, som du måske husker er ren SSD, er på op til 2TB.

Apples sikkerhedschip, T2, er også migreret ned i Mac mini, og den indeholder blandt andet en SSD-kontroller der krypterer alt der gemmes på SSD’en ’on the fly’, og det betyder at ingen vil kunne få fat i dine data, med mindre de altså kan logge ind på din computer med dine informationer.

Der er også en beskyttet enklave på T2-chippen der sikrer at software der loades under opstartsprocessen ikke er blevet ændret eller manipuleret, og det betyder at du ikke skal være så nervøs for blandt andet Root Kits.

Apple har også kigget lidt i retning af miljøet med fremstillingen af Mac mini, for dens kabinet er produceret af 100% genbrugt aluminium, hvilket giver en mindre CO2-belastning.

Du kan få den mindste Mac mini for 6.999 kroner og så stiger prisen eller efterhånden som du fylder hardware i den. Og du kan købe den fra d. 7. november.

MacBook Air

En ny MacBook Air så også dagens lys, og det ved jeg at mange har ventet ivrigt på. Den nye MacBook Air har fået et 13,3” Retina-display, Touch ID og så lover Apple at batteriet i den holder hele dagen.

Skærmen har over fire millioner pixels, hvilket betyder at tekst og billeder vil stå meget skarpt på den, trods alt, ret lille skærm. Samtidig er der 48% flere farver at lege med og det skulle også være med til at give et supergodt billede.

MacBook-Air-gold-10302018

Der er, naturligvis fristes jeg til at sige, et indbygget FaceTime HD-kamera og et mikrofon-system med tre mikrofoner, der skulle give bedre lyd når du ringer fra din MacBook Air.

Som vi kender det fra MacBook Pro, så er der kpommet Touch ID til MacBook Air, og det betyder at du både kan låse op for MacBook Air og betale med Apple Pay med fingeraftryk. Samtidig er den lille tynde laptop udstyret med T2-chippen, som vi også så på Mac mini med alle de samme fordele med beskyttede områder og kryptering af SSD’en.

Der er også kommet et nyt tastatur på MacBook Air, og det lover mere præcision og at det er mere responsivt. Alle taster er oplyst individuelt, og så har MacBook Air få et en Force Touch trackpad som også giver dig haptisk feedback.

Processoren er en 8. generation Intel Core i5-processor, grafikken kommer fra et Intel UHD-grafikkort, og der kan være op til 16GB af 2.133 MHz-hukommelse. Lagerpladsen er for resten et SSD med kapacitet på op til 1,5TB.

Jeg føler lidt at jeg gentager meget af det vi så på Mac mine, for også her er der en Thunderbolt 3 port, og så lover Apple op til 12 timers batterilevetid når du surfer, og 13 timer når du spiller film på iTunes.

Den fylder op til 17% mindre og er 10% tyndere end den gamle med dine kun 0,61” på det tykkeste sted.

Her er kabinettet også fremstillet af 100% genbrugt aluminium, og det skulle give et CO2-aftryk der er 50% mindre end før.

Priserne starter ved 10.499 kroner, og den står i butikkerne fra d. 7. november.

ipad-pro_smart-keyboard-apple-pencil_10302018

Ny iPad Pro

Når vi så flytter lidt væk fra de traditionelle computere, og kigger lidt på de nye tablets, så blev det til en ny 11” og 12,9” iPad Pro denne gang. Og har lovede Apple at det ville blive den største ændring til en iPad vi endnu har set.

Skærmen er nu blevet en såkaldt Liquid Retina skærm som kører helt til kant, og så har der kommet Face ID, så du kan låse op for din iPad uden at bruge fingeraftryk eller pinkode.

Chippen bag det hele er den nye A12X Bionic der har den næste version af Apples Neural Engine, og det skulle betyde, hævder Apple, at de nye iPads vil yde bedre end mange laptops på markedet.

Samtidig har Apple så droppet lightning-stikket (endelig, tak Apple), og bruger i stedet en usb-c-port, det er gigabit LTE og op til 1TB lagerplads, hvilket er vildt i en tablet.

Der er også kommet en anden generation Apple Pencil der kan koble sig på den nye iPad med magneter og så kan den lade op trådløst.

Apple selv kalder den nye Liquid Retina-skærm for den mest avancerede skærm i verden, og det lyder da også rigtig godt. Skærmen er rundet om iPads kurver, og Apple lover et mest præcise iPad-display til dato.

Der er kommet en teknologi, ProMotion, der automatisk justerer skærmens opdateringshastighed op til 120Hz, så du kan få meget glidende billeder og en uhørt god responsiv skærm.

Begge de to nye iPads har fået skærme der i princippet er større end deres forgængere, men ikke desto mindre er selve iPad’en blevet mindre – hele 25% er volumen skrumpet, og med en tykkelse på kun 5,9mm er det de tyndeste iPads Apple nogen sinde har fremstillet.

Den nye A12X Bionic-chip er specielfremstillet til de nye iPads, og skulle være den smarteste chip i en tablet til dato. Den er baseret på syv nanometer-teknologi, har fire kerner med høj ydelse, og fire der sparer på strømmen, og det skulle give en forbedring i strømeffektivitet på 35%.

Og skulle en opgave kræve det, så kan alle otte kerner bruges til en opgave, og det giver et ydelsesboost på op til 90%.

Gpu’en har syv kerner, og giver dobbelt så god ydelse som på den gamle iPad og så er den bygget til AR.

De nye iPad Pro kommer i 64GB, 256GB og 512GB samt en imponerende 1TB version. 11”-versionen starter med en pris på 6.999 kroner for en WiFi-model og 8.099 for en WiFi + Cellular.

12,9”-versionen starter ved 8.600 kroner for WiFi-modellen og 10.099 kroner for WiFi + Cellular. Og som tilfældet er med alle de nye lanceringer, så findes de nye iPads i butikkerne fra onsdag d. 7. november.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2748 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart