TEST: Arlo Pro 2 – nem og effektiv hjemmeovervågning

Hjemmerovervågning er ikke billig når den skal være god. Men det er værd at betale lige omkring 5.000 kroner for Arlo Pro 2 startersættet. Klart toppen af poppen når det kommer til hjemmeovervågning

Arlo Pro 2. Foto: Netgear

Vi har før testet hjemmeovervågningsprodukterne Arlo og Arlo Pro og været glade for dem.

Denne gang har vi så kastet os over den nyeste udgave – Arlo Pro 2, der på virkelig er en markant opgradering af de gamle systemer. Ikke at det betyder at de gamle er dårlige, men Arlo Pro 2 tager bare hjemmeovervågning til næste niveau ikke mindst når det kommer til kvalitet i billede, både nat og dag.

Meget er ens i Arlo, Arlo Pro og Arlo Pro 2, ikke mindst designet af selve kameraerne. Det har dog flere fordele – hvis du ønsker at opgradere, kan du benytte de samme beslag som du satte de gamle alarmer op med, og da de er magnetiske, skal du bare fjerne det gamle kamera, og sætte det nye op. Den del er faktisk ret fed.

Vores testplatform

Til testen benyttede vi en MSI GE72 Apache Pro gaming laptop med følgende konfiguration:

 • 5. generation Intel i7 5950HQ processor
 • Chipset: Intel HM87
 • 8GB DDR3L RAM
 • Skærm: 17″ FHD (1920 x 1080) Anti-Glare Display
 • Grafikkort: GeForce GTX 970M
 • Grafik VRAM: 3GB GDDR5
 • 120GB SSD + 1TB HD HDD
 • BD skriver
 • LAN: Killer Gb
 • Trådløs: 802.11ac
 • USB 2.0: 1 stk
 • USB 3.0: 3 stk

Selve basestationen er ændret. Dels er den blevet mindre, hvilket jeg personligt sætter stor pris på, og så er der sket en masse hardwaremæssige ændringer for at understøtte, blandt andet fuld HD-funktionen i Arlo Pro 2.

Let opsætning

Udover det vanlige problem med at få pakket Arlo-systemet ud, så er det altså nærmest jubelnemt at sætte Arlo Pro 2 op. Når basen er sat op, fyrer du op under den gratis app du skal bruge til systemet, og den guider dig hurtigt igennem opsætningen og tilslutning af de to kameraer der følger med startsættet. Alt er trådløst, og kameraerne er udstyret med genopladelige batterier (køb et ekstra sæt, ok?), så du skal ikke føre ledninger til dem.

Herefter er du faktisk kørende. Med til systemet følger der gratis plads til dine overvågningsfiler i Arlos sky. Altså ikke ubegrænset. Du får syv dages lagerplads for op til fem kameraer. Hvis du vil have flere kameraer op, eller opbevare data i længere tid, skal du opgradere, og betale for, et abonnement. Personligt har jeg aldrig haft brug for mere, og jeg er super glad for, at man ikke skal betale for lagerplads i basisløsningen.

Arlo Pro 2. Foto: Netgear

Arlo Pro 2. Foto: Netgear

Den daglige brug

Selve den daglige brug af Arlo Pro 2 mindede rigtig meget om det gamle Arlo-system. Du sættet op hvornår det skal være aktivt og hvornår det ikke skal. Det kan du enten gøre ved at sætte tidspunkter op, hvor Arlo skal armere, ved at bruge Geofencing så det armerer når du forlader matriklen eller ved at gøre det manuelt.

Alle funktioner virker problem frit. Personligt foretrækker jeg Geofencing, men det giver en lille udfordring, hvis der er flere i husstanden. For så skal du lige huske at installere app’en på deres mobil også, og fortælle Arlo, at de også må aktivere og deaktivere systemet ved hjælp af placering. 

Når det først er gjort, så kører alt automatisk, og det er klart min favoritmetode. Tidspunkter kræver at man har en dagligdag som et urværk, og den manuelle verison glemer jeg bare at bruge.

Funktioner og muligheder

Arlo Pro 2 har en fuld HD-opløsning af billederne, og det er genialt. For du kan zoome op til 8x (digitalt), og fordi billederne er i så høj opløsning, kan du stadig se hvad der sker, selv ned i detaljerne.

Det koblet med en vidvinkeloptik på 130 grader gør, at du virkelig har god overvågning af dit hjem.

Night vision, eller overvågning om natten, kører bare som smurt. Kameraerne er utrolig følsomme og den høje opløsning gør, at du har rigtig gode billeder, selv om natten. Man kan klandre systemet for de lysende ringe om kameraet der ’afslører’ det, men personligt mener jeg ikke det er et problem. Er tyven først inde og kan se ringene, så har jeg et billede af ham.

Hvis du vil, kan du bruge Arlo Pro 2 som samtaleanlæg. Du kan tale med den person du kan se, og han kan tale til dig. Det fungerer faktisk ganske fortrinligt. Den har jeg brugt ved enkelte tilfælde når der kommer pakker.

Endelig skal Arlo Pro 2 lige have ros for at det tåler alt det som det danske vejr kan kaste efter det, at batteriet faktisk har en ret lang levetid, og at det bare kører uden falske alarmer eller noget andet brok. Jeg er en stor fan af Arlos produkter.

Arlo Pro 2. Foto: Netgear

Arlo Pro 2. Foto: Netgear

Slip for opladning

Endelig så skal jeg lige nævne, at Arlo har lavet en lille genialistet mere: Arlo Solar Panel. Et solcellepanel der fungerer sammen med Arlo Pro og Arlo Pro 2, og som gør at du aldrig skal skifte batterier. Du skal bare lige huske at sætte Solar Panel så den får sol. Og der er et kabel på 1,8 meter med, som gør at du kan forbinde Solar Panel med dit Arlo kamera. Det virker, og det gør bare systemet SÅ meget bedre.

Produktinformation

 • Produktnavn: Arlo Pro 2
 • Producent: Netgear
 • Videoopløsning: 1.080p
 • Lyd: Indbygget mikrofon og højttaler
 • Bevægelsesføler og bevægelseszoner kan opsættes
 • 8x digitalt zoom
 • Batteri: 2.440 mAh genopladeligt
 • Vidvinkel: 130 grader
 • Temperaturområde: -20 grader C til 45 grader C
 • Trådløs teknologi: 2,4 GHz
 • Vægt: 136 gram for kamera
 • Dimensioner: 79,3 x 48,6 x 70,5 mm for kamera
 • Understøtter: Google Assistant og Amazon Alexa
 • Pris: Set til kr. 3.500 kr. for startsæt med basestation og 2 kameraer
 • Pris Solar Panel: 900 kroner
 • Mere information hos Netgear

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Et virkelig godt overvågningssystem, let at sætte op, let at betjene, let at vedligeholde. Billedkvaliteten er rigtig godt i Pro 2, og du får nogle fortrinlige billeder om natten, hvilket nok er der de fleste tyve er aktive.

At kameraet kan sidde ude i alt det, som det danske vejr kan kaste efter det, er fedt, og batteriets levetid er helt fint. Derudover sætter jeg virkelig pris på, at det nu kommer med genopladelige batterier, så jeg ikke skal ud og købe dyre specielle batterier længere.

Muligheden for at sætte et solcellepanel på skal også roses, for pludselig slipper jeg for at skulle skifte/oplade batterier. Virkelig genialt. Jeg er vild med Arlo Pro 2, og glæder mig til at teste flere produkter i denne serie.

Læs også:

Nyt Orbi WiFi-system uderstøtter nu Amazon Alexa o... Selvom Netgear ikke producerer mobileenheder, så var det alligevel til stede på Mobile World Congress. Det var nu ikke specielt overraskende, for alle...
Ny Nighthawk Pro Gaming-serie fra Netgear Netgear har på CES 2018-messen i Las Vegas lanceret to nye gamingprodukter – Nighthawk Pro Gaming WiFi Router (XR500) og Nighthawk Pro Gaming SX10 10G...

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2126 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?