TEST: Netgear leverer sikker hjemmeovervågning

Arlo Pro gør det nemt for dig at holde øje med hjemmet, når du er ude, og selv om videokameraet skuffer på enkelte punkter, er der et utal af argumenter for valget af Arlo Pro

Arlo Pro
Arlo Pro

Tillykke, Netgear. Længe siden er det, at vi har måtte bakset med så vanskelig emballage for at få adgang til vores testgadget. Netgear ved tilsyneladende, at Arlo Pro er svær at pakke ud, da producenten har inkluderet en brugervejledning til åbning af kassen. Vi overlever dog.

Arlo Pro

Overvågningskameraet er nemlig lidt af vagthund i hjemmet, der ikke kun bjæffer på kommando, men brøler så tinitussen blusser op i fuld hyletone.

Her er vi ikke kun metaforiske, men den forklaring får du senere. Vi vil så gerne, at du læser videre.

Netgear imponerer, skuffer og skaber undring

Arlo Pro er et trådløst overvågningskamera, som kan tåle lidt af hvert. Kameraet er IP65-certificeret, så du kan montere kameraet ved din hoveddør, hvor hverken regn, sol eller sne kan få bugt med det. Temperaturen skal ned under -20 grader og over 45, før Arlo Pro enten får forfrysninger eller hedeslag. Alene hårdførheden imponerer – det ser vi sjældent i konkurrerende modeller.

Opsætningen af kamera og tilhørende Base Station, hvis funktion er bindeled mellem din router og kameraet, er nem og smertefri.

Vi bruger godt 10 minutter på opsætning og opdatering af firmware, før vi er i gang.

Arlo Pro

Vi undrer os i starten over, at Arlo Pro har brug for Base Station, da andre WiFi-overvågningskameraer, såsom Philips InSight og Logi Circle, kan kobles direkte til hjemmenetværket.

Arlo Pro

Men Base Station har dog en vigtig funktion, der øger Arlo Pros konkurrencefordele, da enheden øger din sikkerhed overfor hackere.

Base Station krypterer dine videoklip, inden de sendes op på Netgears servere, og forbindelsen til selve kameraet er også krypteret, så det bliver sværere at hijacke det og snage i dit privatliv.

Kameraet kører på genopladeligt batteri, og det har en levetid på op til 6 måneder på én opladning. Alt afhængig af, hvor ofte Arlo Pro er aktivt, og hvilke funktioner du kører med. Vi bruger dog Arlo Pros bevægelsessensor, højttaler, mikrofon og nattevision i lidt over en time sammenlagt, og batteriet er nede på 90 %. Givet, vi bruger også lidt kraft på opsætningen.

Arlo Pro skuffer, når det kommer til billedkvaliteten. Højeste opløsning lyder på 720p, og selv om billedet er detaljeret, er der visse nuancer, som går tabt.

Vi oplever blandt andet, at ansigtsdetaljer i svag belysning og kraftig belysning er slørede samt pixilerede, og det gør den digitale zoomfunktion mere eller mindre overflødig, da billedet bliver endnu ringere.

Arlo Pro

Kameraet har også nattevision, der gør, at du kan følge med i, hvad der sker i mørket. Problemet er dog, at flere røde lysdioder aktiveres, og det gør det nemt for ubudne gæster at spotte kameraet længe før, de er tæt på linsen, der kan opfange deres ansigtsdetaljer.

Dermed kan man nå at dække ansigtet til eller uskadeliggøre kameraet, før det opfanger dig. Vi har tidligere oplevet overvågningskameraer fra Panasonic og Philips med nattevision, som ikke har dioder, der lyser op, hvorfor der hænger et spørgsmålstegn over vores hoveder.

Diodeproblematikken er dog lidt af en ”religionsspørgsmål”, da nogle sværger til den præventive effekt, de har overfor indbrudstyve, der kan se, at hjemmet videoovervåges.

Men i denne test vurderes dioderne at være en ulempe – i sidste instans er det op til dig, kære læser.

Arlo Pro

App og tovejskommunikation

 

Netgear har gjort det nemt for dig at overvåge hjemmet. Arlo-app’en, der findes i App Store og Google Play, er nødvendig at hente, men så kan du til gengæld følge med i, hvad der sker på din telefon eller tablet.

App’en virker brugervenlig og nem at finde rundt i. Du får adgang til live-feed, når du aktiverer Arlo Pro. Du får ikke kun billede, men også lyd. Du kan høre, hvad der sker i hjemmet, ligesom du kan tale gennem kameraets højttaler ved at holde mikrofon-ikonet nede inde i app’en. På denne måde kan du bede vovse om at skrubbe ned fra sengen, eller råbe ad indbrudstyvene. Endnu bedre, du kan trykke på “alarm” i app’en, og verdens højeste hyletone bliver udsendt fra Base Station. Vi prøver alarmfunktionen, mens vi er to meter fra lydkilden – fire timer senere og det ringer stadig i ørerne.

Arlo Pro

Du kan også indstille Arlo Pro gennem app’en, så kameraets bevægelsesdetektor ikke er overfølsomt.

Dermed slipper du for at få en besked på din enhed, hver gang en flue flyver forbi linsen. Du kan også bede kameraet om at aktivere sig selv på bestemte tidspunkter gennem et kalendersystem.

Du får også adgang til et bibliotek af videoklip, som kameraet har filmet. Er du et sted, hvor der ikke er internetforbindelse, kan du, når du atter befinder dig i civilisationen, gå ind i biblioteket og se klip med hændelser.

Du kan sågar hente klippene ned på din enhed, så du kan bruge dem som beviser overfor politiet. Eller du har dokumentation for, at lille bjæf går på to ben, når den tror, du ikke kigger.

Fordelagtigt gratisabonnement

Arlo Pro har en række fordele, men en af de mest nævneværdige i forhold til pengepungen er abonnementsdelen. Konkurrerende mærker kræver, at du betaler, hvis du vil have adgang til videooptagelserne fra dit hjem. Nogle abonnementer er pænt pebrede, hvormed du ikke kun betaler for selve kameraet, men du skal også betale flere hundrede kroner årligt for abonnementet.

Netgears gratis abonnementet virker ud fra ovenstående optik både fair og fordelagtigt. Med Basic-abonnementet bliver op til 1 GB videomateriale gemt i skyen i 7 dage. Er du på ferie og ikke opdaget indbrudstyvene med det samme, kan du nemt hente videoklippet af uslingerne i aktion ned på din telefon eller tablet nogle dage senere. Du kan desuden tilknytte op til fem kameraer inde i Arlo-app’en.

Ønsker du et bedre abonnement starter priserne ved $8,25 om måneden for 30 dages opbevaring af filmklip og op til 10 kameraer i samme app.

Prisen for et Arlo Pro-kamera er dog kr. 2.500, hvilket er pænt dyrt i forhold til andre mærker på markedet. Du betaler et højt engangsbeløb, men du kan klare dig med gratis abonnementet, er Arlo Pro med tiden billigere end de fleste konkurrenter. Glem dog ikke at du betaler for et ekstra lag sikkerhed med Base Station, der krypterer forbindelse og kommunikation med Netgears servere.

Du får desuden et kamera, der er hårdført og kan klare sig udendørs i danske somre som vintre. Du kan dermed holde øje med hvem, der ringer på døren og gemme dig bag potteplanten, hvis det viser sig at være svigermor.

Produktinformation

  • Navn: Arlo Pro
  • Producent: Netgear
  • Påkrævet Wi-Fi-forbindelse: 802.11n 2,4 GHz
  • Videoformat: H.264
  • Opløsning: Op til 720p
  • Understøtter: iOS og Android
  • Kameralinse: 130 graders vidvinkelobjektiv
  • Zoom: Digital
  • Set til: Kr. 2.539
  • Mere information hos Netgear

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Arlo Pro skuffer godt nok på billedsiden, da opløsningen kun er 720p, og billedkvaliteten er meget afhængig af, hvor lyst der er i lokalet.

Dog imponerer Arlo Pro gennem funktioner, indstillinger, sikkerhed og brugervenlighed. Du får et hjemmeovervågningskamera, der er svært for hackere at overtage, ligesom den integrerede alarmfunktion kan sende enhver nederdrægtig røverkarl hurtig ud samme vej, han kom ind ad.

Du kan sågar have kameraet monteret udenfor i næsten al slags vejr. Netgear er også flinke, da de giver dig op til 7 dages gratis lagerplads i skyen, så du har tid til at hente de videoklip ned, som kameraet har optaget, når der var aktivitet i hjemmet. Netgear vinder vores hjerter, når vi kommer under overfladen på Arlo Pro.

Kommentar til artiklen?