Spekulation: Næste iPhone får ansigtsgenkendelse

Et af problemerne med teknologi er, at du altid er nødt til at søge patent for nye ideer, og det betyder at du kan gætte på, hvad nye produkter kommer til at indeholde – blandt andet hvad kommende versioner af iPhone vil indeholde

iPhone 8 mock up fra Business Insider.

Det er en patentansøgning fra Apple på ansigtsgenkendelse der har fået rygterne til at løbe over hele verden. Tidligere på ugen skrev Bloomberg at Apple tester ansigtsgenkendelse via et meget avanceret 3D-kamera på iPhonen, en teknologi der kunne afløse Touch ID.

Samtidig fortæller KGI-analytikeren til Techcrunch at den næste iPhone vil have et design, hvor skærmen fylder hele forsiden og samtidig bruge ansigtsgenkendelse i stedet for Touch ID.

At der så samtidig har været rygter om, at der faktisk vil være en Touch ID-sensor under skærmen gør billedet lidt anderledes.

Men det bringer mig tilbage til patentansøgningen, for den beskrive en metode hvor en enhed kan opdage en bruger via kameraet selvom den er i sleep mode, og stadig kun bruge minimal strøm. Enheden – en iPhone hvis jeg skal gætte – vil så vågne op når du nærmer dig den.

Ifølge patentansøgningen bruger systemet tre parameter (hudfarvegenkendelse, ansigtsgenkendelse og bevægelsesgenkendelse) for at beslutte om du har tænkt dig at bruge enheden og om du rent faktisk er dig. Når alle parameter opfyldes, vil enheden vågne op og bye dig velkommen – det lyder da smart, ikke?

Selvom patentansøgningen viser systemet brugt af en computer, så er der ikke noget i ansøgningen der siger at det ikke kan bruges i en mobil enhed.

Men inden rygterne løber løbsk – vi har før set at Apple patenter ikke lige dukker op med det samme i nye produkter. Men rygterne om ansigtsgenkendelse har været ret vedholdende, så jeg tror at vi nok kommer til at se denne teknologi i en iPhone enten i år eller starten af 2018.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?