Stigning i ransomware på Android-platformen

De sidste par år har mængden af ransomware til Android-platformen været aftagende. Men forskere hos sikkerhedsfirmaet ESET ser nu igen en stigning onlineafpresning

Helt aktuelt er det en nye ransomware ved navn Android/Filecoder.C, som forskerne hos ESET har fundet. Denne nye ransomware bliver fordelt gennem forskellige online fora, og derefter bruger det ofrets kontaktliste til at sprede sig selv videre via sms-beskeder med ondsindede links i.

En god nyhed er dog, at denne nye ransomware lider under smal målgruppe og fejl i afviklingen af kampagnen, er det begrænset hvor mange der er påvirket af den nye ransomware.

ESET advarer dog mod, at hvis folkene bag Android/Filecoder.C begynder at rette deres opmærksomhed mod større grupper, kan denne nye ransomware blive en seriøs trussel.

Android/Filecoder.C har, ifølge ESET, været aktiv siden d. 12. juli 2019, og den er blevet distribueret via ondsindede indlæg på Reddit og på ’XDA Developers’ forum (et forum for Android-udviklere).

ESET skriver i et blogindlæg, at de har informeret både Reddit og XDA Developers om den ondsindede aktivitet, og de identificerede indlæg er fjernet.

Men problemet består dog, for som nævnt så spreder ransomwaren sig via sms-beskeder der indeholder et ondsindet link.

Problemet for dem der er inficeret af Android/Filecoder.C er, at når den først har sendt alle sms’erne ud, så krypterer den alle filer på enheden og kræver en løsesum for at låse op for den inficerede enhed.

Så hvis du ikke allerede har sikkerhedssoftware på din smartphone, så har jeg to gode råd til dig.

1: Kan du SÅ lige få installeret et godt virusværn på den – det koster ikke ret meget.

2: Hold dig væk fra alle fora, og undlad for alt i verden at klikke på links i dem.

Du kan læse hele blogindlægget fra ESET her.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2493 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart