Huawei måtte droppe Google Assistant smart højttaler

Kinesiske Huawei har ikke kun lidt på salget af smartphones under de amerikanske handelsrestriktioner. Også deres højttalerprojekt har lidt døden

Det er The Information, der fortæller, at Huawei havde planer om at lancere en smart højttaler i stil med Googles egen Home højttaler, drevet af Google Assistant, og som også skulle kunne reagere på stemmekommandoer.

Faktisk var planen, at den højttaler skulle lanceres på dette års IFA-messe i Berlin, hvorefter den skulle sælges over hele verden. Men de planer døde at Donald Trump placerede Huawei på den amerikanske blacklist.

Og selvom restriktionerne er lettet en del overfor Huawei, tyder meget på, at kineserne ikke lige her og nu er på vej med den højttaler. Noget har Huawei dog i ærmet, for de har lovet en nyhed og en lancering på årets IFA-messe, som Tech-Test naturligvis dækker.

Huawei kunne muligvis godt have presset på, og fået gennemført lanceringen af højttaleren, men fordi der har været så mange tilfælde af smarte assitanter som Alexa, Google Assistant og Siri, der har samlet data sammen uden brugernes viden eller tilladelse, har Huawei nok ikke ligefremt ønsket at presse på her.

Men en ting som højttalerprojektet viser med alt ønskelig tydelighed er, at Huawei og Google var meget tætte, og nok også tættere end først antaget.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3655 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?