Huawei må/må ikke sælge til USA. Der er tvivl om Trumps beslutning

På trods af Donald Trumps udmelding forleden om, at amerikanske virksomheder igen må handle med Huawei, er smartphone-producenten stadig på forbudslisten, og der er tvivl om, præcist hvor meget der eventuelt må handles med dem

Det kan godt være at den amerikanske præsident har meldt ud, at amerikanske virksomheder igen må handle med Huawei, så længe der ikke er et stort nationalt sikkerhedsproblem med det, men det ændrer ikke ved, at Huawei stadig ikke er fjernet fra listen.

Til Bloomberg siger Jeff Pu, en Hong Kong-baseret analyst hos GF Securities, at det stadig er meget sparsomt med konkrete detaljer om, hvornår Huawei kan fjernes fra den amerikanske blacklist.

Den amerikanske administration har heller ikke fortalt noget om, hvornår de fjerner Huawei fra listen, eller indikeret en tidsramme for, hvornår de vil kigge på sagen.

Det er også værd at huske på, at Trump nok har sagt at handlen kan genoptages, så længe der ikke er nogen sikkerhedsrisiko, men han har ikke defineret hvad han betragter som en national sikkerhedsrisiko, eller specificeret hvilke virksomheder der kan ansøge om licens til at handle med kineserne igen.

Hvor det kan være svært at betragte Huaweis smartphones som en national sikkerhedsrisiko, så er det noget helt andet med deres netværkskomponenter, der let kan betragtes som en sikkerhedsrisiko. Men der er stadig ingen udmeldinger, og mon ikke både Huawei og mange amerikansk virksomheder går i spænding og venter på, hvad facit er?

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2587 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart