Synology klar med begynder-NAS

En netværkharddisk giver ekstra lagerplads og mulighed for backup af dine enheder. Nu lancerer Synology DiskStation DS119j, en model for begyndere, der ikke har brug for det vilde setup

En netværkharddisk (NAS) er en harddisk, der kan tilsluttes til det trådløse netværk i hjemmet eller virksomheden. Der er altså ingen behov for kabler for at overføre filer mellem NAS og computeren, og alle enheder i boligen/virksomheden kan forbindes til samme NAS via netværket. DiskStation DS119j er en kompakt og energieffektiv NAS-enhed, som ifølge Synology er ideel til enhver, der endnu ikke har nogen erfaring med NAS.

Energieffektiv, støjsvag og alsidig

DS119j bruger kun ca. 5 watt, når harddiskene er i dvale, og maksimalt 10 watt under drift – til sammenligning kan en bærbar computer let trække over 45 watt under drift. Samtidig har den et  støjdæmpende design, som gør DS119j meget støjsvag i forhold til de fleste pc’er. Ud over at bruges som lagerplads, kan DS119j også fungere som multimedieserver til hjemmet: Efter ferien kan hvert familiemedlem f.eks. let dele deres fotos med resten af familien ved at lægge dem i et fælles fotoalbum.  DS119j kan også bruges til at streame musik, film og videoklip til mobile enheder eller multimedieafspillere.

Ekstra features med DiskStation Manager

DiskStation Manager er operarivsystemet til Synology NAS-enheder. Man får via et korntonpanel adgang til en række applikationer, der kan køre i baggrunden på NAS-enheden. Applikationerne kan blandt andet øge datasikkerheden og arbejds-effektiviteten. Som vi tidligere har skrevet, gør Diskstation Manager det også muligt at bruge en almindelig smartphone som overvågningskamera.

Den har plads til én harddisk og har indtil videre en vejleden pris på 89 euro, og den skulle være på vej til de danske butikker nu.

Kommentar til artiklen?