TEST: My Cloud Home Duo sender data i skyen, når den har lyst

Western Digitals My Cloud Home Duo er en lille NAS til hjemmet, som via en app, gemmer dine vigtige data automatisk. Desværre ikke altid problemfrit

Jeg har i en længere periode testet My Cloud Home Duo fra Western Digital, en NAS til hjemmet, som du kan tilgå også selv om du ikke er hjemme. Via en app på din smartphone, kan den også automatisk gemme dine billeder, så du altid har en backup.

Fordelen ved en enhed som My Cloud Home Duo er, at du ikke skal spekulere på, om der er plads nok i din cloud-løsning (f.eks. Dropbox, OneDrive, Google Drive osv), og at du stadig har adgang til alle dine data og billeder, uanset hvor du måtte befinde dig.

Den enhed jeg har testet er en 8TB løsning, og med de to drev sat op i RAID 1, har jeg altså adgang til 4TB, hvor jeg kan smide mine data og billeder.

Samtidig så kan jeg give hele familien adgang til My Cloud Home Duo, så de får deres eget private område, hvor de kan gemme deres data, og det er faktisk en ret fed funktion.

En endnu federe funktion er, at jeg kan give folk adgang til data på My Cloud Home Duo ved at sende dem et link. Linket oprettes når der er behov for det, og når folk ikke længere skal have adgang til filen, så sletter du bare ’delelinket’ igen.

Let opsætning

Så langt så godt. My Cloud Home Dou lyder som en rigtig god løsning, og jeg var også ret spændt på at komme i gang med at bruge den.

Selve opsætningen var dejlig let. Alt jeg skulle gøre var at slutte den til, downloade den medfølgende app på min smartphone og så følge instruktionerne. Ret hurtigt fik jeg oprettet min konto hos Western Digital (er nødvendig), og fortalt min smartphone, at nu kunne den godt begynde at smide billeder op på My Cloud Home Duo.

Herefter hentede jeg app’en til min computer. Det er nødvendigt for at kunne tilgå My Cloud Home Duo herfra, og den giver dig også mulighed for at lægge data op i skyen herfra. Men til forskel på app’en på min smartphone, var der ikke umiddelbart nogen mulighed for automatisk at lægge data op i skyen fra min computer.


[yuzo_related]


Og det er så ikke helt rigtigt, for via traditionel backup-software kunne jeg godt lægge data op på My Cloud Home Duo – den fremstår nemlig som et netværksdrev, og kan på den måde bruges som backup. Og fordi du logger ind på enheden med brugernavn, så skal du ikke spekulere på, om andre har adgang til dine data, eller om de kan se dine. Du har kun adgang til dit eget område på NAS’en.

Online portal

Du kan dog ikke helt undgå at skulle gå online, for alt administration af My Cloud Home Duo sker på din portal hos Western Digital. Det er her du tilføjer nye brugere, og det er også her du tilføjer flere apps/funktioner til din NAS.

Du kan blandt andet få app’en Plex, der i virkeligheden er en medieserver, der organiserer alle dine billeder og videoer, så du kan se og streame dem uanset hvor du måtte befinde dig.

En anden app er Social- og Cloud-importering, der automatisk importerer dine data fra dine cloud-konti, så som Dropbox og Google Drive. Denne funktion kan også hente alle dine Facebook-overførsler, så du ikke mister dem, hvis du får dem slettet fra dit sociale netværk.

Du kan også tilføje en app der importerer filer fra andre My Cloud-enheder, hvis du har nogle. Der er flere apps og der vil sikkert dukke flere op hen ad vejen.

Personligt har jeg ikke brugt nogle af de apps, men det er skønt at muligheden er der.

Lidt malurt

Alt lyder godt ikke? Men det er desværre ikke tilfældet. For trods alle de gode intentioner, så har jeg haft store problemer med My Cloud Home Duo. Primært at jeg bare ikke kan stole på, at app’en kopiere mine billeder fra min smartphone til My Cloud Home Duo.

Hvis jeg ikke manuelt gik ind og startede app’en og lod den køre i baggrunden, så blev der ikke lagt billeder op, og det er i min verden ikke specielt automatisk. For mig betød det, at jeg ved flere lejligheder oplevede at der gik dage, hvor billeder ikke blev kopieret. Og hver gang måtte jeg starte app’en, hvorefter billeder blev kopieret.

Jeg skal så også lige sige, at der ikke er noget problem med samme app fra min iPhone, men til Android kører app’en altså ikke for godt.

Derudover er der lidt udfordringer, hvis du ønsker at konsolidere billeder mellem konti. F.eks. ville jeg godt lave et familiealbum, hvor min kone og jeg lægger billeder af vores datter op på en fælles konto. Men det kræver en del benarbejde, fordi konti er adskilt er det ikke muligt at kopiere direkte mellem dem.

Du kan heller ikke fra din app vælge kun at lægge visse billeder op – eller rettere det kan du godt. Men ikke mellem to konti, det er stadig kun mellem smartphone og My Cloud Home Duo.

Der kunne jeg godt have tænkt mig muligheden af at kopiere mellem konti, men det er så ikke muligt i nuværende version af app’en.

Bortset fra det, så er jeg vild med My Cloud Home Duo. Den er stor, stille, ret pæn og når det er fedt at alle billeder ligger på min private adresse, og at jeg stadig har adgang til dem, uanset hvor i verden jeg måtte være.

Produktinformation

  • Produktnavn: My Cloud Home Duo
  • Producent: Western Digital
  • Kapacitet: Fra 4TB til 16TB
  • Interface: Gigabit ethernet, samt usb-port til import
  • RAID-opsætning: RAID 1
  • Størrelse: 102 x 160 x 179 mm
  • Pris: Set til kr. 2.699 kroner (6TB versionen)
  • Mere information hos Western Digital

Bedømmelse

Samlet vurdering 90% 

Jeg er vild med My Cloud Home Duo. Den giver dig masser af plads, mulighed for at hele familien kan gemme deres data, og du har adgang til den fra hele verdenen.

De mange muligheder som My Cloud Home Duo giver er virkelig pengene værd, men det er frustrerende at Android-app’en ikke virker så stabil som den til din iPhone – hvilket er med til at trække bedømmelsen ned.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3468 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?