Telenor giver alle kunder eSIM

Telenors kunder kan nu skifte det fysiske simkort i mobilen ud med et digitalt. Det indbyggede eSIM gør det nemmere at skifte simkort, og gør det muligt for kunderne at have flere mobilnumre på én mobil

Det klassiske simkort er gået fra micro til nano, og nu erstattes det fysiske simkort i din mobil med en indbygget chip, eSIM. I modsætning til de fysiske simkort, kan et eSIM overskrives, hvilket giver kunderne en langt større fleksibilitet, når de skal ændre deres simkort.

At kunderne slipper for af fumle med at få simkortet ud og at de ikke længere behøver at vente på posten for et nyt simkort, er blot nogle af fordelene ved eSIM. Da simkortet er digitalt, kan det indstilles således, at kunderne kan have to numre tilknyttet den samme mobil, hvilket kan være en kæmpe fordel for alle vores kunder både på privat og erhverv, da mange kunder både har et arbejdsnummer og et privatnummer – de slipper nu for at have to telefoner.

Christian Hoffman, direktør for privatmarkedet i Telenor

Nyt sim på få minutter

Et eSIM bliver aldrig væk, da chippen er indbygget i mobilen. Hvis kunderne er i den uheldige situation, at de mister deres simkort, så behøver de ikke længere at henvende sig i en fysik butik eller bestille et nyt med posten. På få minutter kan kunderne nu bestille en ny eSIM-profil, som kan aktiveres uden omkostninger.

Kort om eSIM

E-sim står for embedded sim. Det betyder, at de oplysninger, der tidligere var gemt på et fysisk lille plastikkort, i stedet gemmes direkte i enheden. Det vil sige i en chip i din telefon eller tablet, der indeholder oplysninger om abonnement og indstillinger, der er nødvendige for at bruge data, ringe og sende beskeder.

eSIM er inkluderet i alle Telenors abonnementer, men for at kunderne kan bruge eSIM kræver det, at de har en mobiltelefon, der understøtter eSIM.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3756 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?