Vi har før testet hjemmeovervågningsprodukterne Arlo og Arlo Pro og været glade for dem.
Denne gang har vi så kastet os over den nyeste udgave – Arlo Pro 2, der på virkelig er en markant opgradering af de gamle systemer. Ikke at det betyder at de gamle er dårlige, men Arlo Pro 2 tager bare hjemmeovervågning til næste niveau ikke mindst når det kommer til kvalitet i billede, både nat og dag.
Meget er ens i Arlo, Arlo Pro og Arlo Pro 2, ikke mindst designet af selve kameraerne. Det har dog flere fordele – hvis du ønsker at opgradere, kan du benytte de samme beslag som du satte de gamle alarmer op med, og da de er magnetiske, skal du bare fjerne det gamle kamera, og sætte det nye op. Den del er faktisk ret fed.
Selve basestationen er ændret. Dels er den blevet mindre, hvilket jeg personligt sætter stor pris på, og så er der sket en masse hardwaremæssige ændringer for at understøtte, blandt andet fuld HD-funktionen i Arlo Pro 2.
Let opsætning
Udover det vanlige problem med at få pakket Arlo-systemet ud, så er det altså nærmest jubelnemt at sætte Arlo Pro 2 op. Når basen er sat op, fyrer du op under den gratis app du skal bruge til systemet, og den guider dig hurtigt igennem opsætningen og tilslutning af de to kameraer der følger med startsættet. Alt er trådløst, og kameraerne er udstyret med genopladelige batterier (køb et ekstra sæt, ok?), så du skal ikke føre ledninger til dem.
Herefter er du faktisk kørende. Med til systemet følger der gratis plads til dine overvågningsfiler i Arlos sky. Altså ikke ubegrænset. Du får syv dages lagerplads for op til fem kameraer. Hvis du vil have flere kameraer op, eller opbevare data i længere tid, skal du opgradere, og betale for, et abonnement. Personligt har jeg aldrig haft brug for mere, og jeg er super glad for, at man ikke skal betale for lagerplads i basisløsningen.
Den daglige brug
Selve den daglige brug af Arlo Pro 2 mindede rigtig meget om det gamle Arlo-system. Du sættet op hvornår det skal være aktivt og hvornår det ikke skal. Det kan du enten gøre ved at sætte tidspunkter op, hvor Arlo skal armere, ved at bruge Geofencing så det armerer når du forlader matriklen eller ved at gøre det manuelt.
Alle funktioner virker problem frit. Personligt foretrækker jeg Geofencing, men det giver en lille udfordring, hvis der er flere i husstanden. For så skal du lige huske at installere app’en på deres mobil også, og fortælle Arlo, at de også må aktivere og deaktivere systemet ved hjælp af placering.
Når det først er gjort, så kører alt automatisk, og det er klart min favoritmetode. Tidspunkter kræver at man har en dagligdag som et urværk, og den manuelle verison glemer jeg bare at bruge.
Funktioner og muligheder
Arlo Pro 2 har en fuld HD-opløsning af billederne, og det er genialt. For du kan zoome op til 8x (digitalt), og fordi billederne er i så høj opløsning, kan du stadig se hvad der sker, selv ned i detaljerne.
Det koblet med en vidvinkeloptik på 130 grader gør, at du virkelig har god overvågning af dit hjem.
Night vision, eller overvågning om natten, kører bare som smurt. Kameraerne er utrolig følsomme og den høje opløsning gør, at du har rigtig gode billeder, selv om natten. Man kan klandre systemet for de lysende ringe om kameraet der ’afslører’ det, men personligt mener jeg ikke det er et problem. Er tyven først inde og kan se ringene, så har jeg et billede af ham.
Hvis du vil, kan du bruge Arlo Pro 2 som samtaleanlæg. Du kan tale med den person du kan se, og han kan tale til dig. Det fungerer faktisk ganske fortrinligt. Den har jeg brugt ved enkelte tilfælde når der kommer pakker.
Endelig skal Arlo Pro 2 lige have ros for at det tåler alt det som det danske vejr kan kaste efter det, at batteriet faktisk har en ret lang levetid, og at det bare kører uden falske alarmer eller noget andet brok. Jeg er en stor fan af Arlos produkter.
Slip for opladning
Endelig så skal jeg lige nævne, at Arlo har lavet en lille genialistet mere: Arlo Solar Panel. Et solcellepanel der fungerer sammen med Arlo Pro og Arlo Pro 2, og som gør at du aldrig skal skifte batterier. Du skal bare lige huske at sætte Solar Panel så den får sol. Og der er et kabel på 1,8 meter med, som gør at du kan forbinde Solar Panel med dit Arlo kamera. Det virker, og det gør bare systemet SÅ meget bedre.