TEST: Beosound A5 er flot og elegant, men lyden mangler lidt fylde

Den nyeste transportable højttaler fra B&O er super elegant og har en ganske fin lyd, der dog lige mangler lidt når det kommer til fylde - ikke mindst prisen taget i betragtning

Beosound A5. Foto: Bang & Olufsen

Der er ingen tvivl om, at Beosound A5 lever op til alle mine designforventninger. Bang & Olufsen er kendt for deres nordiske design-linje, og det lever Besound A5 fuldkomment op til. Den findes i to forskellige designs, men begge er skønt nordiske, ikke mindst den version jeg havde til test, der kaldes for Dark Oak, og som et et mørkt design, med træ på forsiden – flot og elegant og en vil pynte i en hver stue den måtte stå i.

Men allerede ved installationen af højttaleren falder vi ned i et problem jeg har med rigtig mange højttalere og headsets. Nemlig at det er nødvendigt med en konto hos producenten – i dette tilfælde Bang & Olufsen – før jeg kan bruge min nye, dyre, højttaler. Bang & Olufsen er ikke de eneste der gør sig skyldige her, mange højttaler- og headsetproducenter gør det samme, men det gør det ikke mindre irriterende.

Nu har jeg for længst måtte oprette en konto hos Bang & Olufsen for at teste deres produkter, så de havde allerede fået mine data, og jeg kunne logge på kontoen via app’en og komme videre med at sætte Besound A5 op.

Den proces skal have ros, for den er virkelig let og elegant. Så snart jeg havde tændt højttaleren, dukkede den op i app’en, og så kunne jeg bruge højttaleren sammen med min smartphone. Jeg valgte i første omgang at bruge højttaleren uden nogle former for indstilling eller justering af lyden.

Alt andet end lyden

Men inden jeg kommer til det vigtigste ved alle højttalere, nemlig lyden, så lad mig lige dvæle lidt mere ved brug og funktioner ved Beosound A5.

Beosound A5. Foto: Bang & Olufsen

Højttaleren er stor og tung, men ikke desto mindre er den meget transportabel. En flot bøjle kan åbnes så højttaleren kan bæres rundt, og et stort indbygget batteri sikrer, at der er rigeligt med strøm til timevis af musik langt væk fra alle stikkontakter.

Højttaleren har 360-graders lyd, så du ikke er afhængig af at skulle placere den et bestemt sted i rummet, og det passede fint med min oplevelse af højttaleren, lydkvaliteten var meget ens uanset hvor jeg satte den.

Herudover har den diskrete knapper i toppen, så du kan betjene de fleste almindelige funktioner uden bruge af app, og så kan du oplade din smartphone blot ved at lægge den på toppen af Beosound A5 – hvis din smartphone understøtter trådløs opladning naturligvis.

God, men ikke speciel, lyd

Da jeg lyttede til musikken fra højttaleren var jeg umiddelbart ganske tilfreds, men jeg sad tilbage med følelsen af at der manglede et eller andet. Efter et godt stykke tid stod det klart for mig, at det var fylde i lydbilledet der manglede.

Jeg flyttede nu rundt på højttaleren og jeg gik ind og justerede på lydbilledet i app’en. Jeg kunne få en fin lyd, men jeg kunne ikke få den fylde, og klarhed, i musikbilledet jeg havde forventet af en højttaler til omkring 7.500 kroner.

Beosound A5 har en meget markant bas, der virkelig lægger en stor bund i musikken. Men der mangler nogle mellemtoner der kan brede musikken god ud, og diskanten kunne godt have været en anelse mere skarp. Det ville have afrundet lydbilledet og givet mig den kant jeg havde forventet.

Jeg bør også sige, at visse musikgenerer håndterer Beosound A5 rigtig godt, mens andre faldt til jorden. Alt i alt gav det mig en lidt forvirrende oplevelse, og højttaleren levede ikke helt op til mine forventninger.

Bedømmelse

Samlet vurdering 80%

Jeg kan som udgangspunkt godt lide Beosound A5. Lydbilledet er fint, omend ikke overraskende godt. Det mangler lidt, men hvis du primært går efter design, og ikke det imponerende lydbilledet, så er denne højttaler et godt bud.

Personligt synes jeg at den er lidt for dyr i forhold til, hvad jeg får når det kommer til lydkvalitet. Men hold da ellers lige op, hvor er den flot og elegant.

Du kan læse mere om Beosound A5 her.

Det koster Beosound A5 lige nu

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.