TEST: Fed streaming mikrofon fra Trust

Om du er gamer, YouTuber eller podcaster, så er mikrofonen dit vigtigste værktøj, og Emita fra Trust er en fed mikrofon, du sagtens kan bruge til alle formål. Den er holdbar, har det nødvendige ekstraudstyr og leverer en rigtig god lydkvalitet

Trust Emita - skøn streaming mikrofon. Foto: Trust

Jeg er lidt af en nørd når det kommer til mikrofoner. Jeg bruget flere forskellige alt efter opgaver. Nogle skal være mobile, andre skal være stationære – som når jeg laver produktvideoer eller podcast.

En af de bedre mikrofoner jeg har haft fat i, og som samtidig ikke koster en herregård, er Emita fra Trust. Den besidder en masse af de egenskaber jeg leder efter i en stationær mikrofon, den kommer med alt det udstyr jeg normalt har brug for og så leveres den i en solid kasse, så du kan transportere den med rundt, hvis du fx skal bruge den til at streame fra gaming-events, eller måske optage podcast andre steder end hjemme ved computeren.

God kvalitet

Emita består af mere end blot selve mikrofonen. I æsken ligger der et pop-filter, en vindsok, en vibrationsdæmper, en usb-ledning og et stativ, så du kan montere mikrofonen på en stander.

Samtidig så er det tydeligt, at alle delene er meget solide og robuste. Basen til standeren er tung og udstyret med gummifødder, så den står fast og som samtidig tager lidt af vibrationer fra bordet. Resten af vibrationerne bliver hånderet af den vibrationsdæmper, der holder mikrofonen.

Hvis jeg skulle sige noget her så er det, at det kan være en anelse besværligt at få sat pop-filtret ordentligt på. Det skal spændes rundt om stangen der forbinder basen med vibrationsdæmperen/mikrofonholderen, men det er svært at få den til at sidde godt. Jeg tænker at der godt kunne have været en bedre måde at gøre det fast på.

Sikrer god lyd

Selve mikrofonen forbindes til din computer med et usb-kabel, og det er helt sikkert at den mikrofon ikke er beregnet til at være en håndholdt mikrofon. Men det er også ok, det er jo en fastmonteret mikrofon.

Trust Emita optager i Cardioid mønster. Foto: Trust

Trust Emita optager i Cardioid mønster. Foto: Trust

Herudover så optager mikrofonen i et såkaldt Cardioid mønster. Det betyder at den fokuserer på at optage lyde foran mikrofonen, mens omgivelseslydene bliver dæmpet.

Det er faktisk en fed funktion, for på den måde kan du faktisk optage god lyd, selvom der sker andre ting omkring dig.

Det betyder ikke at du ikke vil høre nogle lyde bagfra mikrofonen, blot at de bliver dæmpet i forhold til lyde foran mikrofonen.

Det betyder dog også, at du skal huske at vende mikrofonen korrekt når du bruger den, ellers er det din stemme der bliver dæmpet. Og her er det et lille problem. For når du sætter den medfølgende vindsok på Emita (og det bør du), så dækker du også det lille (næsten usynlige), mærke der viser hvilken vej mikrofonen skal vende.

Et lille tip til både dig og måske også til Trust. Sæt et mærke midt på mikrofonen, så det er let at se, hvad der er for og bag på den – det vil altså spare mange fejloptagelser.

Men når du husker at vende mikrofonen korrekt, så virker det bare. Det er en rigtig god lyd du får med Emita, og husker du at bruge vindsok og popfilter, så bliver lyden ekstra god.

Naturligvis er der langt op til dyre professionelle mikrofoner, men der er så også langt op til dem rent prismæssigt.

Trust Emita kommer i en rigtig god kuffert. Foto: Trust

Trust Emita kommer i en rigtig god kuffert. Foto: Trust

Jeg vil godt rose Trust for at fremstille en rigtig god mikrofon til en meget rimelig penge. Emita er lige til at slutte til og komme i gang med at bruge.

Produktinformation

 • Produktnavn: Emita
 • Producent: Trust
 • Mikrofontype: Kondensator
 • Optagelsesmønster: Cardioid
 • Sampling: 16-bit, 48kHz
 • Følsomhed: -35dB
 • Understøttes af: Windows, MacOs,ChromeOS
 • Støjdæmpelse: Ja
 • Dimensioner: 47mm høj, 160mm bred
 • Pris: Set til kr. 550 kroner
 • Se mere hos Trust

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg er vild med Emita. Mikrofonen leverer et fortrinligt resultat, har alt den nødvendige tilbehør og er let at komme til at bruge. Den er robust, har et pænt design, og så er prisen lav.

Det er småting der forhindrer den i at få højere karakter. Men skulle det nås, skulle den have mærke der viser retningen på mikrofonen, og en bedre montering af popfiltret.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2689 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart