TEST: Fedt action cam fra Veho

Engelske Veho gør det igen – sender et stærkt produkt på gaden, som giver konkurrenterne kamp til stregen. Denne gang deres Muvi KX-2, et action cam der er avanceret, superlet at bruge og meget solidt

Muvi KX-2. Foto: Veho

Det ser ikke ud af ret meget, det lille KX-2 action cam fra Veho. Men det skal det jo heller ikke være. Et action cam skal kunne følge dig på din mountain bike, når du klatrer eller dykker, og så skal det ikke være stort og klodset.

Det samme kan ikke siges for æsken kameraet kommer i. Det er en større kuffert lavet i et slagfast plastmateriale, og når du åbner den så finder du blandt andet kamera, mounts til cykel, vandtæt cover så du kan dykke med det, et sd-kort og lidt småting jeg ikke skal kede dig med her.

Som sagt er selve KX-2 et lille kamera, men det skal du ikke lade dig forskrække af, for det optager i 4K ved 30 fps og 1.080p ved 100 fps, har en linse på ikke mindre end 12MP og en 1,8” berøringsfølsom skærm som du kan betjene kameraet på.

Nå ja – og så kan du også forbinde din smartphone til KX-2. Det er dog ikke helt så let som det burde være, og jeg oplevede et par underlige ting da jeg forsøgte at optage video via app’en – mere om det senere.

Hurtigt i gang

Det tager ikke længe at komme i gang med KX-2, faktisk behøver du bare pakke kameraet ud, lade batteriet op og sætte et sd-kort i, og så er du klar. Du kan sagtens smutte ind i indstillingerne på kameraet og stille på opløsning på video og/eller billeder, på om den skal optage automatisk når der er bevægelser og flere andre ting, men realiteten er at du ikke behøver at indstille noget som helst.

KX-2 er som udgangspunkt sat op til 4K-optagelser og automatisk videooptagelse ved bevægelser – hvad andet skal du bruge?

Muvi KX-2. Foto: Veho

Muvi KX-2. Foto: Veho

Du skal i gang med en rimelig enkel samling af holderen, hvis du vil montere KX-2 på din cykel, men det er hurtigt gjort.

Det er også ret let at sætte KX-2 ind i det vandtætte cover (der for resten holder ned til 40 meter – hvis du skulle have behov for at komme så langt ned under vand), og så igen bare kommer i gang med at bevæge dig.

Svag app

Men hvor let det i øvrigt var at komme i gang med at bruge kameraet, så stødte jeg ind i udfordringer da jeg ville bruge app’en sammen med KX-2.

Det var relativ let at forbinde den, da jeg først fik gravet igennem i manualen for at se, hvordan jeg tændte for det indbyggede WiFi og derefter finde kodeordet.

Nu kunne jeg så forbinde til KX-2 og se, hvad pokker der skete. Så langt så godt, jeg kunne også ret let komme ind og stille på kameraet, og en lille anbefaling: Gør det her, hvis du vil ændre på indstillinger i KX-2, for det er ikke let at scrolle rundt på den lille skærm på selve kameraet.

Men, og der er altså et stort men her. For man kan også starte videooptagelse, men det lykkedes ikke for mig. Hver gang jeg gjorde det, kom der ikke noget på sd-kortet. Jeg fandt aldrig ud af hvorfor – men irriterende var det altså.

Opsamling

Jeg brugte kameraet i en periode, og valgte at kopiere filerne over på min computer ved at flytte sd-kortet over i computeren. App’en gav mig lidt for mange problemer der, så den manuelle metode endte med at virke bedste for mig.

Resultatet var hamrende godt. Flotte videoer optaget med et kamera med en 140-graders linse. Der var ikke meget der smuttede for det. Billedet stod i superflotte og meget skarpe farver. Selv når det rystede og gik hurtigt, så var billedet godt.

Naturligvis rystedet det, men hey – det er jo et action cam, ikke et ”sid stille og optag video” cam vel?

Jeg var vildt med at jeg ikke skulle huske på at tænde for det. Når jeg ikke bevægede mig, så stoppede kameraet, og når jeg gik i gang med at bevæge mig, så gik det automatisk i gang med at filme.

Prisen er ikke helt lav – små 4.000 kroner for KX-2 – men jeg må indrømme at det klart et prisen værd. Du får meget med i kassen, du får et kamera i rigtig god og solid byggekvalitet, du får holdere til din cykel/hjelm og du får et produkt der optager video i superhøj opløsning.

Nu håber jeg blot, at Veho for står på app’en. Men helt ærligt – hvem bruger en app til et action cam? Det skal jo bare optage, og så skal videoerne jo alligevel over på computeren og ikke på din smartphone – hvis du altså spørger mig.

Produktinformation

 • Produktnavn: Muvi KX-2
 • Producent: Veho
 • Opløsning: 4K ved 30fps, 1.080p ved 100fps
 • Bit rate: 30 Mb/s
 • Billedopløsning: 12MP
 • Linse vinkel: 140 grader
 • Blænde: 2.7/f
 • Batteri: 1.050 mAh
 • Brugstid: Op til 2 timer
 • Trådløs forbindelse: Op til 60 meter
 • Betjeningsskærm: 1,8” berøringsfølsom skærm
 • Vandtæt cover: Ned til 40 meters dybde
 • Lager: Sd-kort. 32GB kort inkluderet
 • Dimensioner: 52 x 26 x 40 mm
 • Vægt: 67 gram
 • Pris: Set til kr. 4.000 kroner
 • Mere information hos Veho

 

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

KX-2 fra Veho er et super godt action cam. Høj opløsning, 140 graders linse, automatisk optagelse og minimal behov for betjening på selve kameraet. Jeg er fan – det kamera ville hurtigt kunne blive en fast følgesvend på cykelturerne. App’en træner til arbejde og prisen er høj – men kameraet er klart prisen værd.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2686 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart