TEST: Fedt headset til kontor- og musikbrug

Jeg har testet Jabra Evolve2 75, et on-ear-headset der er rettet mod hybridarbejderen, der gerne vil kunne høre god musik, såvel på kontor som på farten

Jabra Evolve2 75. Foto: Jabra

Normalt så er mit foretrukne headset af in-ear-typen. De er diskrete, leverer ofte en rigtig god lyd, og jeg kan have dem med på farten og få den gode lyd med mig. Men et in-ear-headset har også et par udfordringer. Ikke mindst at de godt kan gå hen og blive problematiske at have på i længere tid ad gangen.

Uanset hvor godt og komfortabelt headsettet er, så presser det en anelse i øret, det danner en prop, og det kan godt virke meget distancerede at have det på, på kontoret.

Så jeg var faktisk ret spændt på at teste Jabra Evolve2 75, et on-ear-headset der er designet til kontorbrug, så vel som brug på farten.

Det kommer med et fint stofetui du kan have det i, og der medfølger også en magnetisk oplader du kan placere headsettet i, når du ikke lige har brug for, eller lyst til at, lytte til musik eller føre telefonsamtaler/onlinemøder.

Tilslutning af headsettet kan se på to måder. Du kan enten slutte det til din computer via den medfølgende dongle – der forresten har en fin plads i etuiet – eller du kan slutte headsettet til din smartphone via bluetooth. Begge dele går let og det handler meget om, hvad du har brug for.

Komforten er rigtig god, hovedbøjen har en behagelig belægning, og selve ørepuderne gør brug af Jabras dual-foam-teknologi og et ergonomisk ørekopdesign. Her kombinerer Jabra et hårdt memory foam på ydersiden, og et hårdt skum inderst. Det giver en rigtig god komfort og ikke mindst en fed passiv støjreduktion.

Under min test blev jeg rigtig glad for komforten. Hvor jeg ofte oplever at der bliver ubehageligt varmt under ørekopperne, så skete det ikke her. De trykkede heller ikke så hårdt på mine ører at det gjorde ondt – heller ikke selvom jeg bruger skærmbriller.

Evolve2 75. Foto: Jabra

Jabra har forsynet Evolve2 75 med to røde led-lamper på hver ørekop, der lyser op når du snakker i telefon, eller deltager i onlinemøder. Og ved at placere lamperne både fremadrettede og bagudrettede, ses det let. Du kan også tænde lamperne via den tilhørende app, hvis du gerne vil signalere til dine kolleger, at du vil have lidt privatliv.

Headsettet kommer også med en lille diskret boom-arm, eller mikrofonarm, du kan bruge når du føre samtaler. Den kan slås sammen så du ikke kan se den, eller foldes ud så den ligger tættere på munden. Det fede er, at du faktisk kan føre samtaler både med mikrofonen slået ud og foldet sammen.

Lyden bliver markant bedre når den foldes ud, men det er skønt at du ikke behøver at rende rundt og ligne en omstillingsmedarbejder, hvis du skal føre samtaler i toget.

Når det kommer til lydkvaliteten så var jeg meget imponeret over dette headset. Det er imponerende så fyldig og flot lyd Jabra har fået headsettet til at levere. Rigtig flot bas, med fine mellemtoner og klar diskant.

Her skal jeg også lige nævne støjreduktionen. For den passive støjreduktion er overraskende god, og den aktive er helt som jeg forventede fra Jabra. God og effektiv, uden at være overdrevet.

Det er heller ikke meget at lade headsettet høre når det kommer til batterilevetiden. Jabra lover op til 36 timers musik, eller 25 timers tale. Men det betyder i virkeligheden ikke så meget. For det lader konstant op i holderen, når du ikke bruger det.

Prisen er dog noget høj, du skal finde omkring 3.000 kroner for at tage dette headset med hjem.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Jeg kan rigtig godt lide dette headset. Jeg lytter ofte til musik når jeg arbejder, men in-ear-headsets bliver jeg træt af i længden, og de er ikke lige til at smide, hvis jeg forlader min plads. Men Jabra Evolve2 75 er fedt at have på, det leverer en skøn lyd, og det er let lige at smide på skrivebordet.

Der er en fed støjreduktion, og du kan indstille headsettet yderligere i den medfølgende app, hvilket jeg så absolut ikke havde brug for.

Det er fedt at du kan bruge headsettet både på kontoret, på farten og hjemme.

Jeg har dog en udfordring med den høje pris – det er meget dyrt for headset af denne type.

Du kan læse mere om Jabra Evolve2 75 her.

Det koster Jabra Evolve2 75 lige nu

About Lars Bennetzen 3952 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.