TEST: Fedt lys til streaming

Litra Glow fra Logitech gør det let at sætte lys når der skal streames kommentarer til det nyeste spil, eller videoen til TikTok skal filmes

Litra Glow. Foto: Logitech

Det er blevet utrolig populært at streame. Om det er på YouTube, TikTok, SnapChat, Facebook eller et af de mange andre sociale medier, så er video blevet populært. Vi ser da også mange sætte sig foran kameraet og lave videoer, om det er kommentarer til andre videoer, originalt indhold, holdninger eller lignende, så er video nærmest eksploderet.

Desværre så er det langt fra alle der har godt lys, og det ses i videoerne. Ansigtsfarverne er underlige, skygger falder på uheldige steder eller der er en voldsom overbelysning. Det kan da også være en dyr affære at købe godt lyd, og de såkaldte, og meget populære ring lights er ikke alle af lige god kvalitet.

Ind på scenen kommer Litra Glow fra Logitech. En led-lampe der kan sættes på toppen af skærmen, og være med til at sikre belysning. Inden jeg kommer nærmere ind på selve lampens lys, så skla jeg lige nævne de monteringsmuligheder der er med skærmen.

Den sidder på en slags stand der kan forlænges, så når lampen er sat på skærmen, på samme måde som vi ser mange eksterne webcams monteres, så kan den forlænges så du får lyset i den højde du gerne vil have.

Herudover kan du vinkel lampehovedet, så du får lyset til at skinne i den vinkel du har brug for.

Her skal jeg så lige komme med et dybfølt suk. For hvis din skærm er en buet skærm, kan du godt komme ud i problemer. Min skærm, der er buet, bliver så tyk på midten, at det reelt er umuligt at montere lampen der. Den får overvægt og falder ned – hvilket jeg er ret irriteret over.

LItra Glow. Foto: Logitech

Men den sidder perfekt på min laptop, og det er altid noget.

Du tilslutter Litra Glow til computeren via usb-porten, og det var også lidt irriterende. For min Mac har ikke en usb-port, den har masser af usb-c-porten, men ingen traditionel usb-port. Jeg måtte derfor finde en adapter før jeg kunne bruge lampen.

Og helt ærligt – de fleste computere i dag har usb-c, mens den traditionelle usb-port er hastigt på vej ud, så der kunne godt have været en usb-c-tilslutning.

Når først lampen er tilsluttet bør du installere G Hub fra Logitech, et stykke software der bruges til at styre, justere og opdatere de fleste Logitech-produkter. Fra den kan du nemlig finindstille Litra Glow til præcist den farvetemperatur og lysstyrke du gerne vil have.

Da G Hub samtidig viser billedet fra det tilsluttede webcam, kan du med det samme se, hvordan det færdige billedet bliver, og det gør det let at indstille det optimale lys. Jeg var meget begejstret for den funktion.

Logitech bruger deres egen TrueSoft-teknologi, der sikrer at du får et godt, og ikke flimrende, lys når du filmer, og det virker meget effektivt.

Hvis du vil bruge Litra Glow på en anden computer når du er på farten, så behøver du ikke installere G Hub på den. På bagsiden af lampen sidder der knapper til at tænde og slukke for lampen, samt til at ændre farvetemperatur og lysstyrke. Det er dog ikke glidende indstillinger, men fem forskellige værdier du kan vælge mellem. Det er dog bedre end at du skal tvinges til at installere software på andre computere.

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Jeg kunne rigtig godt lide Litra Glow. Det er fedt at have en let måde at sætte lys på når de skal streames foran computeren. Jeg er også glad for at det er så let at justere lyset via G Hub.

Jeg er mindre begejstret for den måde lampen skal sættes på skærmen på. I mit tilfælde gør det det ret besværligt at få sat lampen optimalt. Men på mindre og tyndere skærme vil den sidde fint.

Du kan læse mere om Litra Glow her.

Det koster Litra Glow lige nu

About Lars Bennetzen 3834 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.