TEST: Flot high-end tablet fra Samsung

Samsung har lige sendt deres high-end tablet, Tab S4 på gaden. Jeg har testet den og det er en god tablet. Men helt uden problemer er den altså ikke

Samsung Tab S4. Foto: Samsung

Navnet på den nye tablet er Samsung Tab S4, og det er en meget flot og elegant tablet, der har utrolig mange spændende funktioner, men desværre også et par udfordringer som Samsung bør kigge nærmere på.

High-end tablet for hele familien

Samsung har gjort deres for at levere en high-end tablet, der både har et flot design og nogle unikke muligheder som du ikke lige finder på andre tablets. Langt hen ad vejen lykkes det rigtig godt for Samsung, og faktisk er det kun på to punkter jeg synes at Samsung ikke bringer denne tablet helt i mål.

Som jeg skrev, så er designet flot, med glas både for og bag, er det en meget elegant tablet, og selvom de ikke har formået at fjerne kanten helt, så er den bezel der trods alt er, rimelig lille.

Med til tabletten følger den en pen, og hvor jeg umiddelbart synes det er en rigtig god ide, så er det så også her at Samsung taber sutten lidt. For i modsætning til den stylus der følger med deres Note-smartphone, så er denne pen en ’passiv’ en af slagsen, og det er ikke optimalt.

Dels bliver den langsommere, mindre præcis, og spidsen af pennen glider ikke så let hen over skærmen. Det føles lidt som den ’hænger fast’. Samtidig oplevede jeg ofte, at den reagerede inden jeg rørte skærmen, og det gjorde det ret besværligt at bruge pennen.

Sikker for børn

Vanen tro så har Samsung fremstillet en skærm i topklasse. Det er en fryd at arbejde på skærmen, og når du ser billeder eller film på den, så står billeder bare knivskarpt. Der er ingen tvivl om, at Samsung virkelig har styr på at fremstille fantastiske skærme. Det er også med til at give denne tablet et endnu flottere udseende.

En af de ting jeg virkelig er begejstret for er muligheden for at have flere brugere på samme tablet. Det betyder at du kan have dine egne dokumenter, apps og indstillinger, og ikke behøver spekulere på, om det hele nu er ændret når konen, manden eller børnene har haft fat i tabletten. Her skal du bare logge ind på din egen profil, og alt er som det var da du forlod den.

Samtidig er der en børnetilstand (kids mode), som du kan bruge til dine små børn. Her kan du bestemme hvilke spil dem må spille, hvad de må se på nettet og generelt gør det til en god oplevelse for alle, når poderne låner din tablet.

Samsung Tab S4. Foto: Samsung

Samsung Tab S4. Foto: Samsung

Taget direkte fra Note 9, så har du mulighed for at skrive direkte på skærmen når den er slukket, og det er superfedt, hvis du lige skal skrive et par småting til indkøbslisten.

Men desværre så lider Tab S4 under samme problem som jeg også oplevede på Note 9, nemlig et ansigts- og irisscan ikke fungerer optimalt. Jeg fik faktisk slet ikke sidstnævnte til at fungere, og ansigtsscan kun fra tid til anden – jeg måtte primært bruge pinkode for at låse op for Tab S4.

Fordyb dig bare

Tab S4 har en fantastisk lyd, det er virkelig en fornøjelse at bruge den til at se film på, for ikke alene står billedet knivskarpt, lyden er også forbavsende god – og når jeg siger forbavsende, så er det naturligvis fordi det jo trods alt er ganske små højttalere der kan være i en tablet. Men det gør Samsung altså ret godt.

Samtidig er der et meget stort batteri på 7.300 mAh, og min erfaring er, at du kan se film på den i timevis uden at skulle spekulere på at finde en oplader. Samsung selv siger 16 timer med film, og det skal nok passe – så længe orkede jeg ikke at se film. Men jeg manglede aldrig strøm.

Eksternt tastatur

Det er muligt at få forskelligt tilbehør til Tab S4, blandt andet deres tastatur. Når du bruge det cover, så får du en ekstra gevinst, udover et cover og tastatur. Tab S4 tilbyder nemlig at gå i ’laptop’-tilstand.

Det vil sige at skærmen ændrer opløsning, og generelt kommer til at se mere ud som en laptop, Samsung kalder det for ”Samsung DeX tilstand”. Det er faktisk superfedt, ikke mindst fordi du her også kan sende skærmen over på en ekstern skærm, og faktisk få følelsen af at du sidder med en ægte laptop.

Samtidig er der en holder i tastaturet, så du kan placere pennen der – noget som du ellers mangler ret meget på din tablet.

Men – træerne vokser altså ikke ind i himmelen. Tastaturet er ret lille, og det gør at når man har store hænder, som jeg har, er det svært at ramme tasterne. Det var ikke helt så behageligt at arbejde på det eksterne tastatur som jeg havde håbet.

Samtidig skete der et eller andet med pennen i den tilstand. Jeg fik den aldrig rigtig til at fungere her. Jeg ved ikke præcist hvorfor, men jeg kunne blandt andet ikke aktivere apps ved at klikke på den med pennen. Jeg måtte bruge min finger – det undrede mig meget.

Produktinformation

 • Produktnavn: Tab S4
 • Producent: Samsung
 • Processor: Octa-core på 2,35 eller 1,9 GHz
 • Skærmstørrelse: 10,5”
 • Opløsning: 2.560 x 1.600 (WQXGA)
 • Skærmtype: Super AMOLED
 • Hovedkamera: 13MP
 • Selfiekamera: 8MP
 • Videooptagelse: UHD 4K, 3.840 x 2.160 ved 30fps
 • Hukommelse: 4GB
 • Lager: 64GB – kan opgraderes til 400GB med microSD-kort
 • Dimensioner: 249,3 x 164,3 x 7,1 mm
 • Vægt: 482 gram
 • Batteri: 7.300 mAh
 • Pris: Set til 5.500 kroner
 • Se mere hos Samsung

Bedømmelse

 

Samlet vurdering 80%

Det er en flot tablet, ingen tvivl om det. Skærmen er i topklasse, og der er intet at udsætte på ydelsen. Samtidig er jeg vild med muligheden for at have flere brugere, og at du kan tage notater på den er super godt.

Men en tablet til 5.500 kroner skal altså være helt i orden, og det er ikke ok at skærmen reagerer når pennen er næsten en cm væk fra skærmen. Det er heller ikke ok, at den ikke virker ordentligt i DeX-tilstand, og så skal Samsung altså have styr på deres ansigts- og irisscan, hvis det er noget de ønsker at vi som brugere skal benytte os af.

 

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2693 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart