TEST: Årets tabletkøb

Den lille ’budget’-tablet, Tab A fra Samsung er en fantastisk tablet til en meget rimelig pris. Skal du bruge en tablet til familien så kig nærmere her

Samsung Tab A. Foto: Samsung

Udover deres high-end tablet, Tab S4 (https://tech-test.dk/test-flot-high-end-tablet-fra-samsung/), så har Samsung også sendt en billig tablet på gaden, og den er jeg faktisk ret begejstret over. Ikke alene har den en ret flot pris på under 2.000 kroner, den har også mange af de funktioner du finder i, den næsten 3.000 kroner dyrere, Tab S4.

En rigtig familie tablet

En af de ting du ikke får i Tab A er muligheden for at have flere forskellige brugere på den. Så det betyder at du ikke har din egen profil og indstillinger.

Men det er så et spørgsmål hvor vigtigt det er for dig. Tab A er designet i et ret holdbart materiale med en ’gummi’-agtige bagside, og det gør den let at holde fast på. Den har godt nok en noget større bezel end Tab S4, men det lever jeg fint med, når jeg slipper med en tredjedel af prisen.

Og selvom den nok er langsommere end Tab S4, så er den stadig pænt hurtig, og jeg er meget glad for den flotte skærm, der har en rigtig god opløsning.

Naturligvis har Samsung sat en mindre processor i den, men igen så lever jeg fint med det. For det er faktisk ikke nogen langsom tablet, når du arbejder med den, så tænker du ikke på at den har en noget mindre slagkraftig processor.

Samsung Tab A. Foto: Samsung

Samsung Tab A. Foto: Samsung

Du får stadig den børnesikre tilstand, Kids Mode, på tabletten, og det er rigtig rart at du kan levere en tablet til dine poder, og være sikker på at de ikke når noget på den som de ikke har lov til.

Du kan, i princippet, også låse op med ansigts- og irisscan, men som tilfældet er med flere andre af Samsungs produkter, så virker den del bare ikke så godt som vi ser hos Apple, Huawei og OnePlus. Det er tydeligvis et svagt punkt hos Samsung, og noget de bør arbejde på at få til at fungere.

Fin lyd og godt batteri

Der er en, til prisen, forbavsende god lyd i Tab A, og jeg har intet problem i at se film sammen med andre på den, og skulle jeg ønske en endnu bedre lyd, så kan jeg jo altid købe en bluetooth-højttaler, så er den sag klaret.

Batteriet her er også på 7.300 mAh, og det giver dig rigeligt med tid til at kigge på film. Samsung selv hævder over 16 timer, og lad os bare sige at det passer. Jeg har ikke tænkt mig at efterprøve den del. I testen løb jeg aldrig tør for batteri.

En oplagt tablet til julegaven

Jeg ved godt at du uden problemer kan købe langt mere avancerede tablets, så som Tab S4 og ikke mindst de nye iPad Pro-modeller, men med en pris på under 2.000 kroner er det altså svært at sige ret meget negativt om Tab A.

Den er pænt hurtigt, har et ganske fint design, en flot skærm med ditto opløsning, og hvis du kigger på hvor meget ”bang for the buck” du får, så er det klart den mest attraktive tablet der er på markedet i øjeblikket.

Jeg synes klart at det svært at forsvare et give over 5.000 kroner for en tablet til familien, når jeg kan få denne for sølle 1.800 kroner. Det er en oplagt julegave til hele famlien.

Produktinformation

 • Produktnavn: Tab A
 • Producent: Samsung
 • Processor: Octa-core på 1,6 GHz
 • Skærmstørrelse: 10,1”
 • Opløsning: 1.920 x 1.200 (WUXGA)
 • Skærmtype: TFT
 • Hovedkamera: 8MP
 • Selfiekamera: 2MP
 • Videooptagelse: FHD 1.920 x 1.080 ved 30fps
 • Hukommelse: 2GB
 • Lager: 32GB – kan opgraderes til 200GB med microSD-kort
 • Dimensioner: 254,2 x 155,3 x 8,2 mm
 • Vægt: 525 gram
 • Batteri: 7.300 mAh
 • Pris: Set til 1.800 kroner
 • Se mere hos Samsung

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

En rigtig familie-tablet. Samsung Tab A giver rigtig meget værdi tilbage for prisen, og det er klart det optimal valg, hvis du skal ud og købe en ny familietablet.

Designet er flot, beklædningen på bagsiden sikrer et godt greb og jeg er vild med ”Kids Mode”.

Du skal dog være klar over, at kanten er noget større end på high-end modellerne, og at kameraet er markant beskåret – men hvem tager også lige billeder med deres tablet? Det har man jo mobilen til, ikke?

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2199 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?