TEST: Frem meget forskellige headsets i kamp

Jeg har igen udsat mine øre for forskellige headsets. Denne gang blev det tre fra Skullcandy, det helt nye fra OnePlus og Libratone. Priserne varrierer, og selvom det ikke var det dyreste der vandt, så var der ingen tvivl om, at når det komer til headsets, så hænger pris og kvalitet ret meget sammen

Headsets er blevet en nødvendighed i dag – i takt med at vi bruger vores smartphone mere og mere, ikke mindst til musik, er det essentielt at have et godt headset. Dels så du ikke forstyrre dine omgivelser, dels så du får en ordentlig lyd i øret – for lad os bare indrømme det – uanset hvad producenter af smartphones gør, så er det yderst begrænset hvor god lyd du kan få ud af en lille smartphone, ikke?

Headsets findes i forskellige former og typer, og denne gang har jeg testet tre in-ear og to over-ear headsets. Når det kommer til valg af type, er vi meget forskellige, nogle foretrækker in-ear, andre on-ear og andre igen (som mig) over-ear.

Men jeg har valgt at fokusere på lydkvalitet og komfort, og holde de to parametre op mod prisen. Altså – hvor meget god lyd og ditto komfort får du for dine surt tjente penge.

De fem kandidater i testen er: OnePlus Bullets Wireless, Libratone Track+, Skullcandy Hesh 3, Skullcandy Sport Method Wireless, Skullcandy Crusher Wireless. Og sidstnævnte blev en klar vinder når det kommer til komfort og kvalitet holdt op mod prisen.

Men lad det være sagt med det samme – de andre headsets er slet ikke dårlige, de kan bare ikke levere samme komfort og kvalitet i forhold til deres pris.

OnePlus Bullets Wireless

OnePlus Bullets Wireless: 600 kr., 90% i test

Kinesiske OnePlus kan andet end lave smartphones. Deres trådløse headset, Bullets, er på mange måder et super fedt headset. Det er et in-ear og det har en blød nakkebøjle der sikrer at du ikke taber det, uanset hvad du render rundt og laver – og at du ikke behøver klipse det fast på tøjet.

Derudover så er det magnetisk, og når de to ørepropper rammer hinanden, hægter de automatisk, og det fede er at headsettet så også pauser musikken og slukker. Når du skiller dem, så tænder de og starter musikken igen. En fed detalje.

Men rent designmæssigt er der altså et par fejl ved Bullets. Dels så ender ledningen altid oppe ad mine kinder, og det er bare hamrende irriterende. Dels så sidder den kontrolboks hvor du styrer volumen samt tænder og slukker, så højt oppe på ledningen (næsten oppe på kinden), at den er svær at betjene.

Så er der en ting der ikke har så meget med selve headsettet at gøre, men som dog er en del af pakken. Der medfølger et etui som du i princippet kan lægge Bullets ned i. Men det er næsten umuligt at få det ned i etuiet, og ret ofte betyder det også, at ørepropperne ryger fra hinanden, og derved tænder headsettet. Det er virkelig et skod-design, og det matcher slet ikke det gennemtænkte design som selve headsettet har.

Lyd og komfort er helt i top. Headsettet sidder rigtig godt i øret, og uanset hvordan jeg en hoppede og rystede på hovedet, så kunne jeg ikke få det til at falde ud. Men samtidig så var det ikke ubehageligt at have siddende i øret, og det oplever jeg kun yderst sjældent på et in-ear headset.

Der en super god balance mellem diskant, mellemtone og bas i headsettet, og hvis jeg ellers skulle ønske noget, så skulle det være en anelse mere bas. Men det er småting. Generelt er der en fed lyd i Bullets, og jeg kunne lytte til det i timevis. Lyden var virkelig god.

Klart testens næstbedste headset – og til en pris på kun 600 kroner er det virkelig et godt køb.

Libratone Track+: 1.500 kr., 70% i test

Her har jeg igen fat i et in-ear headset. Libratone er et rigtig flot designet headset der også har en blød nakkebøjle, som sikrer at du ikke taber dit headset under brug.

Her har ledningerne en fin komfort, og jeg blev ikke irriteret af dem under brug. Men det tog mig altså lidt tid at finde ud af, hvordan ørepropperne skulle vende. Men efter et par eksperimenter lykkedes det, men det fik mig til at tænke på, at der godt kunne have være en ’venstre/højre’ markering.

libratone Track+

Libratone Track+: 1.500 kr., 70% i test

Her har jeg igen fat i et in-ear headset. Libratone er et rigtig flot designet headset der også har en blød nakkebøjle, som sikrer at du ikke taber dit headset under brug.

Her har ledningerne en fin komfort, og jeg blev ikke irriteret af dem under brug. Men det tog mig altså lidt tid at finde ud af, hvordan ørepropperne skulle vende. Men efter et par eksperimenter lykkedes det, men det fik mig til at tænke på, at der godt kunne have være en ’venstre/højre’ markering.

En ting frustrerer mig dog en hel del ved Libratone Track+. Der medfølger en app – hvilket er godt – men for at bruge den app, som også bruges til visse indstillinger af headsettet, så kræver det at du har, eller opretter, en Libratone-konto. Hvorfor er det lige nødvendigt? Hvorfor pokker skal jeg registreres hos Libratone, bare fordi jeg vil indstille mit headset? Det fatter jeg ikke – og personligt ville det være nok til at jeg ikke ville købe headsettet.

Samtidig er det ikke så pokkers mange ting du rent faktisk kan i app’en. Du kan vælge at afspille bestemte tjenester – blandt andet Spotify – fra app’en, og så kan du indstille CityMix (en fed Libratone-funktion der gør at du kan lade større eller mindre dele af den omgivende lyd kommer igennem, hvilket er vigtigt i byen).

På selve headsettet kan du også skifte CityMix-niveauet, men ikke så præcist som i app’en, og du kan slippe alt lyd igennem, både på headset og i app. Men igen – hvorfor er det lige at jeg skal have en Libratone-konto? Det er bare ikke acceptabelt for mig – det virker totalt tåbeligt.

Når det så kommer til komforten, er den rigtig god. Den presser en anelse, og det betyder at jeg bliver træt i øret når jeg har headsettet på i længere tid. Men generelt er den ganske fin.

Lyden er ligeledes fin, men ikke helt på det niveau jeg havde forventet af et headset til 1.500 kroner. Umiddelbart virker det til at der er en fin balance mellem bas, diskant og mellemtone. Men fra tid til anden er der en anelse brum i lyden som ikke skal være der. Der udover så mangler der lidt i basområdet, den fylder ikke ordentligt ud når man lytter efter.

Hvis jeg skruer op for musikken, så kommer der en kraftig forvrængning af diskanten, og det er ikke ok.

Skullcandy Hest 3

Skullcandy Hesh 3: 750 kroner, 80% i test

Med Hesh 3 har jeg taget fat i et over-ear headset. Stadig trådløst, men som dog også kan forbindes med kabel til din smartphone eller computer.

Det første jeg lagde mærke til, er at det er utrolig let. Med en vægt på kun 200 gram er det virkelig et headset der ikke vejer meget. Byggekvaliteten virker en anelse flimsy, men til en pris på 750 kroner er det ikke så underligt.

Men hvad der var underligt – på den gode måde – var at det sad utrolig godt på hovedet. Det havde jeg ikke lige forventet, men det var en dejlig overraskelse.

Selve kontrollerne til volumen sidder på bagsiden af den højre ørekop, men den er faktisk ret besværlig at betjene, lidt irriterende.

Når du bruger headsettet et længere stykke tid, så bliver du lidt varm under ørekoppen, og det skyldes nok et lidt billigere materiale. Men det er ikke så slemt endda.

Der er en imponerende god bas, mellemtone og diskant i Hesh 3, men ved høj volumen, så oplevede jeg at bassen skurrede lidt. Men igen – headsettet koster kun 750 kroner. Helt generelt er jeg ret glad for Hesh 3. Ikke mindst fordi det vejer ganske lidt og stadig har 40mm drivere.

Skullcandy Method Wireless: 450 kr., 85%

For folk der gerne vil motionere mens de lytter til musik, har jeg testet Methos Wireless fra Skullcandy. Det er, naturligvis, et in-ear-headset, men i modsætning til de fleste andre in-ear-headsets jeg har testet, så er der ikke de vanlige fire-fem forskellige øredutter med. Der er faktisk kun to forskellige sæt med. Men de er superfleksible og så kan vi jo håbe at de passer til alle forskellige øreformer – personligt tvivler jeg på det.

Headsettet har også en bøjle rundt om nakken, og det sætter jeg stor pris på, for når du træner med et headset på er der altid en risiko for at ørepropperne falder ud, og bøjlen forhindrer at de bliver tabt.

Skullcandy Method Wireless

Men når det kommer til komforten, lader de altså lidt at tilbage at ønske. De klemmer i øret og efter et stykke tid bliver jeg træt i øret og får ondt, så jeg måtte tage dem ud. Hvilket er rigtig surt – for lyden er faktisk ret god. Der er en fin mellemtone og en dejlig skarp diskant der både er klar og afgrænset. Bassen er også overraskende god, og jeg oplevede ingen forvrængning. Det gør det kun mere surt at det gør ondt at have headsettet i øret.

Skullcandy crusher wireless

Skullcandy Crusher Wireless: 1.100 kr., 95%, Winner og Editors choice

Så snart jeg pakkede Crusher Wireless ud, fik jeg fornemmelsen af, at her var der et headset i høj kvalitet. Alt skriger kvalitet og elegance.

Crusher Wireless er et over-ear-headset og ørekopperne er udformet af et meget behageligt læder, og selvom Crusher faktisk sidder ret hårdt på hovedet, så sidder det stadig behageligt og på intet tidspunkt fik det mig til at svede. Super behageligt.

Men ingen har Skullcandy placeret betjeningen bag på højre ørekop, og det gør det faktisk lidt besværligt at betjene det. Men det er nok bare et vanespørgsmål tænker jeg.

Komforten er virkelig top, men det bør den også være når du skal ud og slippe 1.100 kroner for headsettet.

Når det så kommer til lyden, så viser Crusher Wireless baghjul til alle de andre i testen. Dette headset har klart den bedste lyd i testen, med en suveræn bas, skøn diskant og en mellemtone der virkelig fylder lydbilledet ud.

Derudover så har Crusher en funktion som Skullcandy kalder for ’haptisk bas’. Det er en skydeknap på venster ørekop, og når du flytter på den, så kan du booste bassen manuelt. Når den så bliver kaldt for ’haptisk bas’, er det fordi bassen bliver så kraftig i dit øre, at du fysisk kan mærke den.

Det er en ret speciel oplevelse, men brugt med omtanke kan den virkelig give en fed musikoplevelse. Men giv den for meget styrke i det forkerte musiknummer, så bliver bassen forvrænget helt forfærdeligt.

Men brugt rigtigt kan du virkelig få en basfornemmelse der siger spar to.

Crusher Wireless er klart mit favoritheadset, og det er også der du får mest headset for pengene.

Specifikationer Bullets Wireless

  • Produktnavn: Bullets Wireless
  • Producent: Oneplus
  • Type: In-ear
  • Standbytid: 255 timer
  • Batterilevetid ved musik: ca. 8 timer
  • Bluetooth version 4.1
  • Taletid: 10,5 timer
  • Profil: HFP/A2DP/HSP/AVRCP
  • Pris: Set til kr. 599 kroner
  • Mere information hos OnePlus

Specifikationer Libratone Track+

  • Produktnavn: Libratone Track+
  • Producent: Libratone
  • Type: In-ear
  • Batterilevetid ved musik: Op til otte timer
  • Opladningstid: 1 time
  • Bluetooth 4.1: AptX
  • Pris: Set til kr. 1.500
  • Mere information hos Libratone

Specifikation Skullcandy Hest 3

  • Produktnavn: Hesh 3
  • Producent: Skullcandy
  • Type: Over-ear
  • Batterilevetid: Op til 22 timer
  • Opladningstid: 10 minutter giver 4 timer
  • Driver: 40mm
  • Vægt: 200 gram
  • Forbindelse: Bluetooth eller kabel
  • Pris: Set til kr. 750
  • Mere information hos Skullcandy

Specifikationer Skullcandy Methos Wireless

  • Produktnavn: Method Wireless
  • Producent: Skullcandy
  • Type: In-ear
  • Batterilevetid: Op til 9 timer
  • Driver 9mm
  • Vægt: 32 gram
  • Pris: Set til kr. 450
  • Mere information hos Skullcandy

Specifikationer Skullcandy

  • Produktnavn: Crusher Wireless
  • Producent: Skullcandy
  • Type: Over-ear
  • Forbindelse: Bluetooth eller kablet
  • Batterilevetid: Op til 40 timer
  • Opladning: 10 minutter = 3 timers spilletid
  • Driver 40mm
  • Vægt: 275 gram
  • Pris: Set til kr. 1.100
  • Mere information hos Skullcandy

About Lars Bennetzen 3834 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?