TEST: Gaming headset levere fin lyd til flere platforme

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max er et solidt gamingheadset der leverer en ganske fin lyd, næsten uanset hvilken platform du gamer på

Vi gamer som aldrig før, og vi gamer på langt flere platforme end for bare ganske få år siden. Men uanset, hvilken platform der er din favorit, så kan headsettet sikre at du får den gode lyd, og ikke driver resten af familien til vanvid.

Stealth 600 Gen 2 Max er et nyt headset fra Turtle Beach, der er designet til Xbox, men som også fungerer til både PlayStation, pc og Nintendo Switch. I denne test er headsettet blevet testet sammen med en PlayStation 5, men ikke en Xbox.

Rent designmæssigt og kvalitetsmæssigt skal Stealth 600 lige have et par ord med på vejen. For byggekvaliteten er ikke imponerende, eller rettere. Følelsen af plastik er meget overvældende. Som sådan er headsettet solidt nok, men det føles som et billigt headset når man får det mellem hænderne.

Den samme følelse fik jeg når jeg foldede mikrofonen ud. Jeg var konstant nervøs for at knække den. Igen – det skete ikke, men følelsen var der.

Designet skriger til gengæld gamer. Det er firkantet og med kanter og passer faktisk fint til designet af en Xbox.

Ganske fin lyd

Headsettet kommer med et usb-dongle der sluttes til den enhed du gamer på. I mit tilfælde var det en PlayStation 5, og det gav umiddelbart en udfordring, for jeg fik ingen lyd. Men et kig i vejledningen viste, at der var en lille slider på usb-donglen. Den ene position var til Xbox-forbindelse, den anden til ‘usb-forbindelse’. Ved af flytte den over til usb, fik jeg fin forbindelse til min PS5.

Det var faktisk en ret fin detalje, og fint at headsettet kan bruges med flere gaming-enheder. Den detaljer kan jeg rigtig godt lide.

Med headsettet sluttet til min PlayStation 5 var jeg så klar til at game og nyde lyden i Stealth 600.

Headsettet leverede en god lyd i mine spil. God rumklang, god dybde i lyden, men jeg manglede den rigtig overbevisende 3D-lyd. Det kan muligvis hænge sammen med at headsettet er dedikeret til Xbox, men det ændrede ikke ved at jeg savnede den på min PlayStation 5.

Generelt set var lydkvaliteten dog god, og jeg følte mig godt nedsænket i de spil jeg testede med headsettet. Såvel musiksiden af spillene som effekterne var rigtig fine.

Jeg skal dog også sige, at jeg ikke på noget tidspunkt var blæst omkuld af lyden. Med en pris på omkring 900 kroner bliver det et headset der ligger lige i overkanten af, hvad jeg mener er ok for headsettet.

Bedømmelse

Samlet vurdering: 70%

Turtle Beach Stealth 600 Gen 2 Max er et fint headset. Jeg kan rigtig godt lide at det kan bruges til flere platforme, det er en smart lille detalje.

Men hvor lyden er ganske fin, så er den aldrig for alvor imponerende. Jeg mangler den rumlige lyd på min PlayStation, og jeg synes at prisen bliver for høj i forhold til, hvad man får.

Byggekvaliteten føles lidt for plastik-agtig, og selvom det i virkeligheden er ganske solidt, så er det en lidt underlige følelse, at være nervøs for at knække mikrofonarmen af når man folder den ud.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

About Lars Bennetzen 4194 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.