TEST: Effektiv naturbeskyttelse af din smartphone

Den amerikanske producent Pela er med deres sortiment af Pela Cases slået godt igennem på markedet for mobiltilbehør. Ovenikøbet med et effektivt etui, der er produceret af plantearten hør og er fuldt biologisk nedbrydeligt

Af Henrik Malmgreen

De fleste af os bruger forskellige former for etuier til vores smartphones og tablets. Langt de fleste er lavet helt traditionelt i læder eller plast, men i en tid, hvor genbrugstanken, den grønne omstilling og den cirkulære økonomi i stadig højere grad vinder frem, kommer mange andre materialer på tale – enten i form af egentlige genbrugsmaterialer, eller materialer, der direkte er udvundet fra naturen.

Sidstnævnte er tilfældet med de smartphone etuier, jeg har testet fra den amerikanske producent Pela. De er produceret af et plantemateriale, uden at det dog af den grad går ud over holdbarheden, hvad nogen sikkert kunne frygte. Over de seneste måneder har jeg testet en lille håndfuld af deres Pela Cases, og de opfylder til fulde missionen, nemlig at beskytte min dyre iPhone 13 Pro Max.

Stort udvalg til en fornuftig pris

Udvalget er ganske stort og dækker det meste af sortimentet fra Apple, lige som Samsung også er dækket ganske godt ind. Til gengæld er der kun få etuier at vælge imellem til Huawei og OnePlus. Når det gælder muligheden for at vælge farve og design, er det ligeledes Apple og Samsung, der dominerer. F.eks. kan jeg vælge mellem 80 forskellige og fantasifulde varianter til lige præcis min smartphone. Ganske imponerende.

På producentens egen hjemmeside svinger priserne mellem 40 og 50 dollars, hvilket svarer til mellem 300 og 350 danske kroner. Det er helt sikkert muligt at få etuier, der er billigere, men jeg har været en tur rundt om den slags produkter og er typisk blevet grumme skuffet. Det er jeg til gengæld ikke blevet af etuierne fra Pela, der efter måneders brug ikke viser blot det mindste tegn på slitage.

Miljøvenlig og effektiv beskyttelse

På forsiden af den æske, som etuierne leveres i, står der desuden ”Military Grade Drop Protection”, hvilket signalerer, at Pela selv går meget op i at producere etuier, der både er slidstærke og leverer maksimal beskyttelse. Min egen iPhone 13 Pro Max var da heller ikke ret gammel, før den røg i asfalten ved et uheld – heldigvis uden at man kan se det på hverken smartphone eller etui.

Den dag, hvor etuiet eventuelt er slidt, eller man bare trænger til et nyt og friskt design, kan man med sindsro smide det i skraldespanden. Etuierne fra Pela er nemlig fuldt nedbrydeligt. Det betyder, at små mikroorganismer lystigt gnasker det i sig, når det når endestationen i det kommunale renovationssystem og endda kan være med til at nære ny, grøn plantevækst.

Tiltalende koncept i god kvalitet

Det er altså en ren biologisk proces, idet etuierne er produceret af plantearten hør, og budskabet fra Pela er, at vi alle sammen skal være med til at give naturen en hånd og i videst mulige omfang være med til at reducere mængden af affald. Ja, helst skal vi alle sammen gøre, at affald overhovedet produceres. Det lyder ambitiøst, og budskabet kan også lyde lidt højtravende.

Men når det er muligt både at være miljøbevidst og at producere kvalitetsprodukter til en fornuftig pris, kan jeg godt lide konceptet. Især fordi Pela har lanceret en hel produktpallet, der også dækker etuier og tilbehør til blandt andet iPads, iPods og remme til Apple Watch. Hvis du Googler Pela Case, finder du frem til flere danske online forhandlere, som typisk gør sig mobiltilbehør.

Se mere her:  Hvis du gerne vil have hele historien om og baggrunden bag Pela Case, kan du finde mere information her: eu.pelacase.com