Som udgangspunkt kan jeg rigtig godt lide OnePlus mobilerne. Og umiddelbart kan jeg også rigtig godt lide OnePlus 6T. Ikke mindst kan jeg ikke lade være med at være imponeret over den store skærm – 6,41” er altså en fed skærm.
Samtidig udfylder OnePlus stort set hele forsiden med skærmen – der er en meget lille kant og den notch som der er i alle mobiler i dag, er meget lille. Så langt så godt. Men den store skærm er også et lille problem – for som tilfældet også var med forgængeren, så udnytter OnePlus ikke skærmen til at give en bedre opløsning. På så stor en skærm bør opløsningen være helt i top, og ikke desto mindre må jeg nøjes med en opløsning på 2.340 x 1.080.
Skærmen er godt nok AMOLED, men opløsningen er bare ikke god nok, og det kan ses når du sammenligner med andre mobiler med kæmpeskærme. Billeder og videoer er bare ikke helt så skarpe og flotte som jeg havde forventet.
Mobilen er blevet en anelse større i højden og bredden, men samtidig er den blevet en anelse tyndere. Så her får OnePlus et stort plus fra mig. Fedt at skærmen er vokset og at mobilen stort set har holdt størrelsen.
Nye teknologier
OnePlus 6T er den anden smartphone på markedet der har indbygget en fingeraftryksscanner direkte i skærmen. OnePlus har selv hævdet at de er de første, men Huawei var altså først med den teknologi.
Problemet med OnePlus-versionen er blot, at den er alt for langsom, og at den ikke virker hver gang. Jeg oplever ofte at jeg er nødt til at bruge pinkoden for at låse mobilen op, og det er bare ikke godt nok.
Når det så kommer til at låse mobilen op med ansigtsscanning, så fungerer det rigtig godt og låser lynhurtigt mobilen op. Du skal dog lige sikre dig at der er lyst i lokalet, ellers virker det ikke så godt.
OnePlus har også indført et ekstra kamera i mobilen, og det er klart en forbedring i forhold til sidste model, og selve kameradelen kommer jeg tilbage til senere i denne artikel.
Endelig har de baseret mobilen på den nye Snapdragon 845 processor, hvilket er med til at øge ydelsen. Og hvor OnePlus 6 havde en fed ydelse, så yder 6T endnu bedre. Geekbench scorer den til 2.426 i Single-Core og 9.050 i Multi-Core, hvilket er nogle ret flotte tal, ikke mindst i en mobil til under 5.000 kroner.
Compute-scoren i Geekbench ligger på 13.429, hvilket er en vildt god grafik-ydelse – her imponerer OnePlus 6T virkelig meget.
Et bedre kamera men …
Endelig er der kameraet. OnePlus har aldrig haft de bedste kameraer i mobiletelefoner, men denne gang har de valgt at gøre det lidt bedre. Derfor er mobilen udstyret med et dobbelt kamera, og det er en klar forbedring i forhold til forrige model.
Ved at bruge to linser får den markant bedre HDR-optagelser, og farverne er blevet en anelse bedre end i 6’eren, hvilket jeg sætter stor pris på.
Men OnePlus bør stadig arbejde med kameraets grænseflade. Det er holdt rimelig simpelt – næsten for simpel – og jeg mangler lidt flere muligheder end jeg får. Men jeg sætter stor pris på den nye nattefunktioner. Den funktion tager en række billeder og kombinerer dem til et billede der bedre udnytter lyset. Det giver nogle ret gode nattebilleder, selv med håndholdt mobil.
Jeg kan naturligvis vælge ”Pro-tilstand”, men jeg vil jo gerne have automatikken. Jeg vil bare gerne have nogle flere muligheder, så som makrofoto, madfoto osv.
Og kære OnePlus, det går altså galt for jer når vi snakker om video. For I fastholder stadig at kalder jeres slowmotion for superslowmotion – både den i 480 og 240 billeder pr. sekund. Andre kalder det bare for slowmotion, mens du skal helt op på 960 billeder pr. sekund før du får superslowmotion. Så hvorfor blide jeres brugere ind at I har superslowmotion på jeres mobil? Det har I altså ikke, ok?
Helt generelt kan jeg godt lide OnePlus 6T. Det er en mobil til 4.500 kroner som både er hurtig og som fungerer godt. Interfacet er meget tæt på det ægte Android, og selvom kameraet ikke blander sig i top-10 blandt smartphones, så er det stadig ganske udmærket.
Men altså – bedre opløsning på skærmen, eller gør skærmen mindre. Bedre interface til kameraet og hold for pokker op med at kalde det for superslowmotion.