TEST: Huawei Mate 10 lite – stor smartphone til lav pris

Mate 10 lite er en discount-version af Huaweis nyeste smartphone, Mate 10. Den nye lite-mobil har en imponerende stor skærm, et spændende kamera og en meget lav pris

huawei mate 10 lite
huawei mate 10 lite

Det er en efterhånden en lang tradition for Huawei at sende lite-versioner af deres smartphones på gaden, og deres nyeste flagskibsmobil, Mate 10, er ingen undtagelse.

Lite versionen minder i design, ikke overraskende, meget om Mate 10. Skærmen er på 5,9” og som med den store version, har Huawei stort set fjernet rammen om skærmen, så den næsten fylder hele forsiden af mobilen.

Samtidig er fingeraftryksscanneren flyttet om på bagsiden af mobilen, og personligt sætter jeg meget stor pris på det. Det gør det let at åbne for mobilen når du tager den frem.

Men nu vi er ved designet så er det altså irriterende at kameraet på bagsiden er hævet så meget, at det let hænger i når du har mobilen i lommen. Jeg ved godt at det er tilfældet for de fleste mobiler, men det gør det ikke mindre irriterende, og på Mate 10 lite føles det som om kameraet er hævet lidt mere end på f.eks. Mate 10.

Farvel til usb-c

En sidste ting omkring designet jeg lige vil nævne er opladerstikket. De fleste nyere mobiler bruger i dag usb-c-porten. Huawei selv gør det på de fleste af deres nyere mobiler og på deres Honor-brand. Men på Mate 10 lite har de så valgt at gå tilbage til mini-usb-stikket. Det undrere mig og irriterer mig lidt. Usb-c-stikket har en række fordele fremfor usb-c, blandt andet understøtter det en langt hurtigere opladning. Men det må vi så undvære på Mate 10 lite.

Naturligvis skal Huawei spare nogle steder, og usb-c er nok lidt sværere og dyrere at implementere, men det irriterer mig stadigvæk.

For at skabe en stor mobil som Mate 10 lite, har Huawei skåret ned på en del detaljer i forhold til deres flagskib. Blandt andet en lidt langsommere processor, mindre hukommelse og lidt mindre kameraer.

Men det betyder langt fra at Mate 10 lite er hardwaremæssigt dårlig. Når man kigger på ydelsen er den ganske fortrinlig, specielt når man tænker på at prisen ligger på sølle 1.700 kroner. Til den pris får du virkelig rigtig meget hardware og en fantastisk ydelse.

huawei mate 10 lite

Magien i kameraet

Som tilfældet er med Mate 10, så har lite-versionen også fire kameraer. To på forsiden og to på bagsiden.

På forsiden er der et kamera på 13MP og et på 2MP, der er designet specielt til at give god dybdeskarphed og en god bokeh.

Bagsiden er også udstyret med to kameraer, et på 16MP og igen et på 2MP, hvor det sidste bruges til dybdeskarpheden.

Selvom de ene kamera på både for og bagside er af relativ lav opløsning, så skal du ikke tage fejl af kameraet i Mate 10 lite. Det er et godt kamera der reagerer hurtigt og har en god farvemætning, med meget realistiske farver.

Men der hvor den virkelig magi ligger er i den software der styrer kameraet, hvor du bagefter kan redigere billederne, og hvor du vælger hvilken type billeder du kan tage.

Du kan blandt andet vælge at gå i professionel tilstand, hvor du selv kan indstille ting som hvidbalance, fokus, blænde og meget mere. Det samme gælder for video, hvor der også er en professionel tilstand. Men du kan også vælge tilstand som Natbillede, lysmaling, slowmotion og dokumentscan.

Når du går ind i kameraets galleri, kan du også vælge at redigere billeder, og her har du nogle spændende muligheder med blandt andet Splash og Illusion. Den første fjerner alt farven fra dit billede, og så kan du med en finger bringe bestemte farver tilbage i billedet, f.eks. alt den røde farve.


[yuzo_related]


Med Illusion kan du sløre hele billedet, og så fremhæve dele af billedet.

Redigeringsfunktionerne i Mate 10 lite er rigtig gode og klart noget der gør kameraet endnu mere spændende.

Endelig skal batteriet lige nævnes. Med 3.340 mAh er der masser af strøm på Mate 10 lite, og den holder fint til en hel dags brug, også når du bruger kamera, gps og sociale medier i løbet af dagen.

Samlede betragtninger

Jeg er vild med Huawei Mate 10 lite. En mobil til 1.700 kroner med en god ydelse, et skønt kamera og en rigtig god batterilevetid er et fund.

Samtidig er jeg rigtig glad for Huaweis EMUI-interface, som gør den daglige betjening rigtig nem.

huawei mate 10 lite

Som kamera er mobilen langt over standarden for mobiler til samme pris, og det samme gælder for kvaliteten af skærmen når du sidder og kigger på den. En skærm på 5,9” i fuld hd (opløsning på 2.160 x 1.080) er heller ikke at kimse af. Det er flotte billeder og skærmen er meget responsiv.

En god fingeraftryksscanner der reagerer lynhurtigt hæver ligeledes kvaliteten af mobilen, men personligt er jeg ikke fan af det hævede kamera, men det og den manglende usb-c-port er også de eneste minusser jeg for alvor kan sætte på denne smartphone.

Produktinformation

  • Produktnavn: Mate 10 lite
  • Producent: Huawei
  • Skærm: 5,9″ IPS Full HD+ (2.160 x 1.080 pixels)
  • Cpu: Kirin 659 (octa-core op til 2,4GHz, Mali T830MP2 grafik)
  • Bagkamera: 16MP +2MP (til fokus og bokeh) med f/2.0 optik.
  • Frontkamera: 13MP f/2.0 + 2MP (til fokus og bokeh).
  • Batteri: 3.340 mAh
  • Hukommelse: 4GB ram + 64GB rom
  • Pris: Set til 1.699 kroner
  • Se mere hos Huawei

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Det er svært ikke at forelske sig i Mate 10 lite hvis du kan lide at tage billeder og ikke mindst selfies. Masser af funktioner i kameraet og det til en pris et godt stykke under 2.000 kroner. Samtidig er batterilevetiden høj, mobilen pænt hurtig og skærmen pæn. Eneste minus er designet hvor kameraet er hævet for meget, og hvor usb-c-porten er erstattet af en mini-usb-port.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?