TEST. Huawei Nova 5T lever ikke op til Huaweistandarden

Nova 5T er en ganske fin mellemklasse-smartphone. Men den lever ikke op til de standarder jeg er blevet vandt til fra Huaweis side. Ikke mindst betjening og funktionalitet af kameraet skuffer en del

Det er ingen hemmelighed at jeg altid har været meget begejstret for Huaweis smartphones. Design, funktionalitet og ikke mindst kamera har været topklasse.

Jeg havde derfor også store forventninger til Nova 5T, den mellemklassemobil som Huawei lancerede tilbage i oktober sidste år. Mobilen er ikke en ægte ny smartphone, for så kunne Huawei ikke have lanceret den med Android OS’et.

I stedet har Huawei opdateret en ældre smartphone, og sendt den på gaden med Android.

Huawei selv slår meget på tromme for kamera, AI til samme og den nye processor der skulle sikre at mobilen er lynhurtig og kører længe på batteriet.

Kameraet skuffer

For mig har kameraet i Huaweis smartphones altid været det mest spændende. De har altid haft imponerende gode kameraer, og var de første til at levere fire kameraer i mobilen, de var de første med 5x hybrid zoom og stadig de eneste der har en mobil der kan zoome 50x digitalt.

Men selvom Huawei har puttet fire kameraer på bagsiden af Nova 5T og et på forsiden, og udstyret alle fire med AI, så lever det bare ikke op til den standard jeg kender fra Huawei.

Huawei Nova 5T. Foto: Huawei

På papiret lyder det ellers flot. 16MP Super Ultra vidvinkel, 48MP hovedkamera, 2MP til Bokeh Effekt, 2MP makrokamera.

Men for det første: Jeg mangler en ordentlig zoom. Pludselig er jeg tilbage på 2x optisk og det er svært at acceptere fra mine kinesiske venner.

Dernæst er der selve billedkvaliteten. Normalt så tager Huaweis smartphone fantastiske billeder under dårlige lysforhold. Men her leverer den ikke varen. Billederne bliver hurtigt grynede, og nattefunktionen imponerer ikke. Den er ok – men lever altså ikke op til Huaweis normale standard.

Det samme gælder når jeg tager billeder med “Foto”-indstillingen. Billederne er fin, men bruger jeg det såkaldte Master AI, så bliver der skruet alt for meget op for farverne, lader jeg være mister jeg funktionen, hvor kameraet selv genkender motiver, og derefter forsøger at indstille kameraet optimalt.

Vidvinkelfunktionen er fin, her gør Huawei det rigtig fint, og leverer gode billeder, under rigtig belysning.

Så er der selve portrætfunktionen, som jeg også før har været glad for på Huaweis smartphones. Godt nok leverer Nova 5T skarpe billeder af motivet, men den har svært ved at lave en sløret baggrund. Jeg mangler muligheden for selv at bestemme, hvor meget baggrunden bliver sløret.

Huawei Nova 5T. Foto: Huawei

Opsamling af kameraet

Helt generelt er kameraet helt ok når jeg kigger på prisen og sammenligner det med kameraer i smartphones til samme pris (omkring 3.500 kroner). Men det er absolut ikke bedre end andre kameraer i samme prisklasse, og det er slet ikke op til den standard vi kender fra Huawei.

Specielt zoom, portræt og AI falder under den barre som Huawei selv har sat, og når vi ved at Mate 30 blev lanceret (udenfor Europa) sidste år, med et kamera der for alvor sparker bagdel, så er det bare ekstra surt.

Traditionelt design

Huawei har også gået tilbage til et mere klassisk design. Ikke det elegante design vi kender fra Mate-serien, eller det afrundede og meget nutidige design vi kender fra P-serien.

Her har vi en smartphone der har en ret stor kant (bezel), og som ligner alle andre smartphones på markedet. Rent designmæssigt er der intet der gør at den skiller sig ud fra fra andre ‘billige’ mobiler.

Materialevalget til mobilen er også i den billige ende, eller rettere – den er fremstillet af de samme materialer som alle andre mobiler på markedet i det prislege.

Huawei har – i min verden – tabt den kant de ellers altid har haft i forhold til andre mobiler.

Huawei Nova 5T. Foto: Huawei

Det gør sig også gældende når det kommer til batteriet. Huawei har puttet et batteri på 3.750 mAh, hvilket er ok, men ikke noget jeg ikke har set i andre mobiler. Og helt ærligt så får du bedre eller tilsvarende batteristørrelse i billigere mobiler, f.eks. i Motorolas mobiler.

Endelig er der OS’et. I skrivende stund er det stadig Android 9,1, og EMUI 9,1 der driver mobilen. Rygter forlyder at den bliver opdateret til Android 10 her i løbet af første halvdel af 2020, og det kan vi så håbe på.

Jeg er vildt med EMUI, det er klart en af de aller bedste integrationer af Android jeg har set. Og her har Huawei virkelig et forspring i forhold til deres konkurrenter.

Bedømmelse 70%

Samlet set er mobilen en fin mellemklasse smartphone. Den adskiller sig dog ikke på nogen måde fra andre mobiler i samme prisklasse, og faktisk så er det første gang at jeg har set en smartphone fra Huawei der ligger i den dyre ende af klassen.

Du kan klart få andre smartphones der lever op til det Nova 5T leverer, både når det kommer til kamera, betjening, design og ydelse, og endda flere der er billigere.

Jeg håber på, at vi snart får Huawei tilbage på markedet med deres nyeste modeller, så vi igen kan få fantastiske mobiler til en billig pris.

Pris og info

Du kan købe Nova 5T til priser meller 2.500 kroner og op til 3.500 kroner, alt efter hvor du køber den, og hvilke bindinger du accepterer.

Den typiske pris ligger på 3.100 kroner.

Du kan læse mere om Nova 5T, og se alle specifikationer hos Huawei.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2637 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart