TEST: Interaktivt legetøj bliver hurtigt ensformigt

Et nyt interaktivt legetøj er kommet til Danmark. Plugo findes i en række forskellige udgaver, og sammen med min datter har jeg testet Plugo Link, der skulle træne børn i kreative løsninger til opgaver. Legetøjet er spændende, men bliver desværre hurtigt ensformigt for børn

Plugo Link bliver testet af Natacha. Foto: Lars Bennetzen

Jeg er vild med interaktivt legetøj, både til mig selv og til min datter, så da jeg fik muligheden for at teste Plugo Link, et helt nyt interaktivt legetøj, der ved hjælp af nogle magnetiske klodser, en plade og en iPad skulle udfordre børns evne til at løse logiske og konstruktionsmæssige opgaver.

Princippet er rimelig simpelt – der er en række spil i Plugo Link, og de spil giver forskellige opgaver. Du skal måske lave en forbindelse der sikrer at vand kan løbe mellem to punkter, eller du skal løfte en frø så den kan nå fluer der flyver rundt på skærmen, eller du skal måske finde ord der gemmer sig blandt bogstaver på skærmen.

Opgaverne er forskellige, men fælles er, at de skal løses ved at placere nogle magnetiske klodser på den plade der hører til Plugo Link, og i hvilken din iPad står. iPad’en bruger så kameraet til at se hvor klodserne placeres og på skærmen kan man så se, hvor godt, eller dårligt, opgaven løses.

Den del er faktisk ret fed, og rigtig godt tænkt.

En anden del er, at Plugo Link skulle ‘vokse’ sammen med barnet. Opgaverne skulle blive svære når barnet bliver bedre.

Alt det lyder godt, og jeg fik hurtigt min datter Natacha, i gang med at teste Plugo Link. Jeg skal lige sige, at da vi testede var app’en kun på engelsk, men nu skulle den også være kommet på dansk.

Det var hurtigt at komme i gang med Plugo Link, systemet er let at sætte op og komme i gang, og alle spil er selvforklarende, så det var ikke for alvor nødvendigt for mig at hjælpe Natacha med spillene.

Jeg skal lige sige, at inden spillet kan starte, så skal man lave en hurtig profil på barnet, navn, klassetrin og så skal der vælges en avatar. Som forældre har man adgang til en del af spillet hvor man kan ændre i profilen, og der findes også en forælder-app, hvor du kan følge barnets fremskridt.

Jeg satte først Natacha til 2. klasse, og det niveau passede umiddelbart ganske fint.

Men nu kommer problemet – efter Natacha samlet havde spillet omkring 4 timer, så var spillet løbet tør for indhold. Hun havde løst alle opgaver, og det var så det. Spillet kom ikke med flere opgaver, og det virkede ikke til at ‘vokse’ med hende.

Jeg gik så ind og satte klassetrinet op, og fik et enkelt spil mere, et hukommelsesspil. Men også det løb hurtigt tør, og uanset hvor meget jeg satte klassetrinet op, så skete der ikke mere. Jeg kunne ikke se forskel på sværhedsgraden af spil på 3. eller 8. klassetrin.

Til en pris på omkring 400 kroner havde jeg forventet mere. Jeg havde forventet at spillet havde indhold til mere end 4-5 timers spil for et barn på 8 år. Men det var så ikke tilfældet, desværre.

Bedømmelse

Samlet vurdering 65%

Plugo Link er en virkelig god ide, og de spil der er med er rigtig gode. Men desværre løber du alt for hurtigt tør for indhold. Min datter, Natacha, på 8 år kom igennem spillet på omkring 4 timer, og det er alt for hurtigt. For herefter havde det ingen interesse. Hun havde løst langt de fleste opgaver til højeste score, og så er det altså svært at vække interessen for at spille det igen.

Jeg havde forventet, og håbet, at spillet gradvist var blevet mere svært, ikke mindst når klassetrinet sættes op, men det var ikke tilfældet, og der er stor forskel på et barn der går i 2. hhv. 8. klasse – det afspejlede spillet så bare ikke.

Igen – ideen er super god, og jeg håber at der kommer mere indhold, og ikke mindst at det bliver opdateret så det tilpasser sig barnets alder.

Du kan læse mere om Plugo Link her.

Prisen på Plugo Link ligger på omkring 400 kroner alt efter, hvor du køber det.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3702 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?