En mus er ikke bare en mus, specielt ikke hvis den skal bruges til gaming. Her skal den ikke alene være ultrapræcis, den skal også være holdbar, ergonomisk, helst uden lag og hvis den ikke er trådløs, skal kablet være blødt og fleksibelt.
Denne anmeldelse/test kunne i virkeligheden være ret kort, for Roccats nye mus, Burst Pro Air, opfylder alle kriterierne. Men den fortjener et par ord mere med på vejen.
Hvis vi starter med at kigge på design og størrelse, så er det en meget klassisk mus med en relativ høj bagkant, to store knapper ved siden af scrollhjulet, to ved siden af tommelfingeren og en lige under scrollhjulet til indstilling af dpi’en.
Jeg har en relativ stor hånd, og min umiddelbare følelse er, at denne mus ikke er til folk med små hænder.
Jeg kan rigtig godt lide at de to knapper ved siden af scrollhjulet er store og lange, det gør dem lette at bruge.
Vægten er lav, kun 81g, og personligt synes jeg at det er for lidt. Jeg kan godt lide en mus der vejer lidt, men omvendt så kan jeg godt forstå at den dedikerede gamer vil have en mus der ikke samtidig træner din overarm.
To trådløse protokoller
Musen er trådløs, og har to forskellige måder du kan koble den til din computer på. Enten via standard bluetooth eller via Stellar Wireless. Sidstnævnte kræver så at du tilkobler den medfølgende dongle til din computer.
Hvor førstnævnte nok er den ’letteste’ fordi du ikke skal benytte en dedikeret dongle, så er den anden klart den du bør bruge, hvis du vil have den mindste lag overhovedet. Stellar Wireless bruger en proprietær 2,4GHz protokol, der lover meget lav latenstid, og i virkelig krævende spil, kan det godt mærkes.
I bunden af musen kan du slå om mellem de to trådløse protokoller samt slukke for musen med en lille skydeknap. Den er jeg så ikke så vildt begejstret for, for det kan være svært at ramme ’off’-positionen der er i midten af indstillingerne. Det kunne godt have været gjort bedre.
Med til designet hører også den såkaldte Bionic Shell. En nærmest bikube-mønster der dog kun ses når du sætter lys på musen. Det design er med til at gøre musen både vand- og støvtæt og ikke mindst give et spændende udseende når den lyser op.
Lyset kontrolleres for resten fra den tilhørende app, så hvis du bruger den sammen med en Mac, så glem alt om lysshow.
En af de ting der gør Roccat Burst Pro Air så præcist er den sensor der sidder i bunden af musen, og som holder øje med dine bevægelser. Owl-Eye Optical Sensor er anvnet, og den har en opløsning på 19K DPI og 400 IPS tracking speed.
Under min test af musen var der ingen tvivl om, at den sensor er præcis og hurtig, det var fedt at mærke, hvor præcist man kan arbejde, selv ved høje hastigheder – når man lige vænner sig til at man ikke behøver flytte musen mange millimeter, for at få den til at flytte sig hele vejen hen over skærmen.
Knapperne på musen er udstyret med Titan Switch Optical, der lover over 100 millioner klik. Om det passer ved jeg ikke. Men knapperne er virkelig behagelige at bruge – jeg vænnede mig hurtigt til den bløde klik med en behagelig taktil følelse.
Jeg slutter lige af med kablet. For selvom musen er trådløs, så medfølger der et kabel så du enten kan lade den op under brug, eller når den ikke laver noget. Jeg er vildt med at Roccat har leveret et blødt og fleksibelt kabel. På den måde bliver kablet ikke en irritation når du bruger musen.
Bedømmelse
Samlet vurdering 95%
Jeg er vildt med Roccat Burst Pro Air. Musen ligger fedt i hånden, den har et lækkert klik når du bruger den, og den er ultrapræcis når du gamer.
Personligt er jeg ikke så meget for de mange farver musen kan levere, men mange gamere vil nok sætte pris på det.
Jeg er også glad for at den understøtter to forskellige trådløse formater, og at den også kan bruges når den lader op.
Alt i alt en fed mus, der dog skal have lidt tæsk for prisen. Næsten 800 kroner er en ret høj pris for en mus. Men hvis du er seriøs med gaming er den prisen værd.
Du kan læse mere om musen her.
I skrivende stund kan du købe musen for 799 kroner.