TEST: Logitechs nye ergonomiske mus imponerer

Logitech har længe haft fokus på ergonomi, og Lift er deres nyeste ergonomiske vertikale mus. Musen er lækker at bruge, ligger godt i hånden og superpræcis

Der findes utrolig mange mus på markedet i dag. Men stort set alle computermus er bygget over nøjagtig samme læst som de har været siden computermusen blev opfundet. Men måden du holder på, og betjener, de fleste mus i dag betyder også, at du vrider konstant i håndleddet, og har en uhensigtsmæssig brug af underarmen og ikke mindst skulderen.

Jeg har personligt haft mange kolleger, der har fået en museskulder som følge af for meget brug af computermus. Derfor byder jeg altid en god ergonomisk computermus velkommen, og Lift er præcis sådan en.

Nu er det ikke første gang Logitech har lanceret en vertikal computermus. Jeg har tidligere skrevet om MX Vertical Advanced Ergonomic Mouse, en mus jeg har brugt længe – da jeg stadig brugte en pc.

Men den mus led under at være en relativ stor mus, og mange følte at den var for stor til deres hånd. Den nyeste mus fra Logitech, Lift, retter op på det. Musen har stort samme design som den gamle MX Vertical, men den er mindre og passer langt bedre til en mindre hånd end den jeg render rundt med.

Men Logitech har gjort andet ved musen end blot gjort den en anelse mindre. De har også ændret på de materialer de har brugt til musen. Den har fået en yderst behagelig gummibelægning der gør det lækkert at arbejde med musen i længere tid.

De har også sikret at den side, hvor tommelfingren hviler, er blevet en anelse bredere, så din tommelfinger hviler bedre der. Endelig har de gjort knapperne markant mere behagelige, ja næsten lækre, at bruge. De har et dejlig diskret klik, næsten uhørligt, når du bruger dem, og det taktile feedback du får, giver en rigtig fed følelse når du arbejder med musen.

Endelig så glider musen rigtig godt på alle de overflader jeg testede den på. Og uanset hvordan underlaget var behandlet, så var musen yderst præcis.

Jeg testede musen i forskellige programmer for at se, hvor præcist og let det var at arbejde med musen. Det tog mig ikke ret lang tid at vænne mig til musen, og herefter var musen noget af det mest præcist jeg nogen sinde har arbejdet med. Jeg var i stand til at fritlægge billeder med stor præcision, og det var let at arbejde med videoredigering med denne mus.

Lift fungerer via bluetooth, og virker til både pc og Mac. Til begge platforme kan du installere Logitechs egen software, og igennem denne kan du tilpasse musen – herunder programmere knapperne – så den passer til dig og dine ønsker.

Den fungerer fortrinligt til Mac, men personligt foretrækker jeg stadig Apples egen Magic Mouse – primært fordi jeg her kan bruge swipe-funktionen på toppen af musen når jeg skal skifte mellem virtuelle skriveborde.

Men det er en smagssag, og jeg vil ikke trække ned i bedømmelsen af den årsag.

For en mus til omkring 600 kroner så får du virkelig en fed, ergonomisk, mus der både ser godt ud og som en er fornøjelse at arbejde på.

Bedømmelse

Samlet vurdering 95%

Logitech Lift er en skøn mus, der ligger godt i hånden og som er lækker at bruge. Jeg er imponeret over så præcis musen er, og så hurtig jeg faktisk kunne vænne mig til musen.

Min hånd er relativ stor, men alligevel så ligger musen godt i hånden på mig. Også selvom den faktisk er fremstillet til folk med mindre hænder.

Jeg kan kun anbefale denne mus – specielt hvis du er i farezonen for at få en musearm eller -skulder.

Læs mere om Lift her.

Musen har en pris på lige under 600 kroner.

About Lars Bennetzen 3824 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?