TEST af lommeprinter: HP Sprocket udskriver direkte fra din smartphone

Med den lille minprinter fra HP, Sprocket, kan du udskriver (små) billeder direkte fra din smartphone – kvaliteten er dog tvivlsom

HP Sprocket
HP Sprocket

Det sker af og til at jeg savner at kunne skrive ud fra min smartphone – ikke så tit, men det sker dog indimellem. Den lille printer, HP Sprocket, løser det lille problem. Det er nemlig en printer du kan have i lommen, og via bluetooth kan du så skrive dine billeder ud fra din smartphone.

Det lyder jo godt. Så jeg tændte for printeren, downloadede den app der styrer printeren, og fulgte instruktionerne for opsætningen af den lille printer. Det handlede blot om at tænde for bluetooth-forbindelsen og parre de to enheder.

Derefter skulle der det helt specielle papir i printeren (det er kun 3×2”), og så var printeren ellers klar. Så langt så godt, og det fede er printeren ikke skal være i stikkontakten for at virke.

Hvis der så er billeder du ønsker at skrive ud, så skal du starte Sprocket-app’en og derfra vælge de billeder du vil skrive ud. Det er også fra app’en at du kan tage billeder og skrive dem ud, og er kan du også redigere lidt i billederne, blandt andet skrive tekst direkte på billederne inden du skriver dem ud.

HP Sprocket

Printeren er også hurtigt til at få et billede fremstillet. Der går ikke mange sekunder fra du trykker ’print’ til du har en udskrift klar. Så langt er jeg faktisk vild med printeren – der er masser af muligheder i app’en, du kan have printeren i lommen og du kan skrive billeder ud lige hvor du er.

Men, og du kan sikkert fornemme et men, resultatet er altså ikke så godt. De udskrifter du får frem at mudrede og med ret tamme/umættede farver. Det er der nok også en forklaring på, for den lille printer bruger ikke farvepatroner – hvilket der tydeligvis heller ikke er plads til. I stedet er farverne en integreret del af papiret, og det er klart ikke let at komme med samme præcision i farver og opløsning.

Men det er stadig surt, for for mig betyder de dårlige farver at printeren mister interessen. Jeg har ikke lyst til at skrive ud i en kvalitet der minder om den vi havde i slut 90’erne. Jeg erkender de teknologiske udfordringer printeren står overfor, men det ændrer ikke på, at for mig er Sprocket ikke andet end en sjov gadget – ikke en nyttig gadget.

Produktinformation

  • Produktnavn: HP Sprocket
  • Producent: HP
  • Opløsning: 313 x 400 dpi
  • Materiale: Skriver ud på specielt Zink-papir, kræver ikke farvepatroner
  • Forbindelse: Bluetooth
  • Strøm: Kører på indbygget batteri – levetid ikke opgivet
  • Størrelse: 7,5 x 11,6 x 2,3 cm
  • Vægt: 178 gram inkl. fotopapir
  • Pris: Set til kr. 1.049,-
  • Mere information hos HP

Bedømmelse

Samlet vurdering 40%

Det er spændende at man kan have en printer i lommen, og skrive billeder ud direkte fra din smartphone.

Men desværre er resultatet for dårligt, og dermed bliver HP Sprocket til en sjov men ikke speciel brugbar gadget.

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?