TEST: Masser af muligheder i lille webcam – hvis du har Windows altså

Creative Live! Cam Sync V3 er et spændende webcam med rigtig mange muligheder og funktioner - hvis du altså har en Windows-computer

Det kan godt være at Corona-pandemien er væk (selvom der er snak om at den måske er på vej tilbage), men onlinemøder er ikke forsvundet, hvilket hjemmekontoret heller ikke just er. Det betyder også at webcams er stadig mere populære.

Jeg har testet det nye webcam, Live! Cam Sync V3 fra Creative, og selvom det langt hen ad vejen er rigtig godt, så er der også et par områder hvor kameraet både skuffer og undrer.

Men lad mig starte i den positive ende af spektret. For selvom kameraet er billigt, lige omkring 400 kroner, så filmer der i 2K QHD, har 4K digitalt zoom og det virker til både Windows- og Mac-computere (til dels altså).

Alt der skal til for at få kameraet til at fungere er at slutte det til computeren via usb-porten. Jeg er dog ikke helt tilfreds med at det usb-kabel der er med, skal sluttes til en af de gamle usb-porte. De fleste laptops i dag har usb-c-porte, så hvorfor man bruger den gamle standard undrer mig.

Kameraet er udviklet til at blive brugt med Zoom, Teams, Skype og så videre, hvilket gik uden problemer. Jeg testede det også sammen med QuickTime, og her kunne jeg uden problemer få det til at fungere.

Det er tydeligt at billedkvaliteten er ganske fin – jeg fik nogle flotte videoer med kameraet, både under onlinemøder og de videoer jeg optog i QuickTime.

Men det digitale 4K zoom var dog ikke noget at råbe hurra for. Når jeg brugte den blev billedet meget hurtigt pixelere, og jeg valgt hurtigt at undlade at bruge den funktion. Det var ellers smart at man ikke skal starte et stykke software for at vælge den funktion – der er en virtuel knap på toppen af kameraet, og ved at røre den, kan du skifte mellem 1x, 2x, 3x og 4x zoom.

Det bringer mig videre til lydkvaliteten, der er ret væsentligt når det kommer til såvel onlinemøder som videoer du vælger at optage fx gennem QuickTime. For den er virkelig dårlig – den er meget dåseagtig, og jeg havde svært ved at holde ud at høre på den.

Endelig skal jeg også lige nævne et program der kan bruges sammen med kameraet, nemlig Smartcomms Kit. I det program kan man rette op på lyden og justere en mængde spændende funktioner.

Men det kræver at du har en Windows-baseret computer. Det program findes nemlig ikke til Mac-baserede computere, og det var frustrerende og bare ikke ok.

Som det sidste skal jeg rose kameraet for den indbyggede klap der kan slås foran linsen. Den gør det let at sikre, at der ikke er nogen der kigger på dig.

Bedømmelse

Samlet vurdering 70%

Jeg kan faktisk godt lide kameraet. Det fungerer uden at det kræver nogen form for software, og det optager videoer i fin kvalitet.

Men det er irriterende at det har så dårlig lyd og at den software der kan rette op på lyden, ikke kan køre på en Mac.

Prisen er dog meget attraktiv, og det fylder ikke ret meget.

Du kan læse mere om Live! Cam Sync V3 her.

Det koster Creative Live! Cam Sync V3 lige nu

About Lars Bennetzen 3882 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.