TEST: Mobilt VR-sæt fra HTC er komfortablet men ikke særlig brugbart

Jeg har testet det nye mobile VR-headset fra HTC, og selvom komforten er ganske fin, og mobilteten er høj, så imponerer det mig ikke specielt meget

HTC Vive Flow. Foto: HTC

Virtual Realilty er en af de teknologier der lyder så fedt, men som virkelig har problemer når det kommer til udførslen. De teknologier vi ser i dag er i høj grad defineret ved at være store, besværlige, kræver utrolig meget af den computer eller konsol de sluttes til, og så er de dyre – meget dyre.

Vive Flow fra HTC, er et ganske fint bud på, hvordan man bryder nogle af de begrænsninger. Det er ganske småt, det sluttes sammen med din smartphone, og det er markant billigere end de traditionelle.

Men det stiller stadig nogle krav som du skal være opmærksom på. Dels så er det et headset der kræver at du har en kompatibel Android-smartphone, oversat betyder det, at din smartphone skal have en vis mængde hestekræfter indenbords.

Dels så er skal du have en strømkilde med dig – gerne i form af en powerbank, for headsettet kan ikke fungere uden en form for strøm. Det skal være en rimelig kraftig powerbank, for headsettet kræver en ganske stor strømstyrke for at virke.

Endelig, så skal du stadig finde den store pengepung frem. Alt efter hvor du finder headsettet, så skal du investere et sted mellem 4.500 kroner og 5.000 kroner for at få det med hjem, så helt billigt er det altså ikke.

En start med udfordringer

Umiddelbart lød det let at komme i gang med Vive Flow. Men der manifesterede sig alligevel hurtigt nogle udfordringer. For det første skal man have en konto hos HTC for overhovedet at få lov til at forbinde app og headset, det synes jeg bare ikke er ok. Hvorfor pokker skal de have mit navn og mail? De har jo lige plukket mig for næsten 5.000 kroner, og nu vil de også have mine data?

Dernæst så skal man justere linserne i headsettet så de passer til synet. Det er umiddelbart en fin ting, men jeg bruger læse/skærmbriller, og jeg fik aldrig indstillet headsettet så det passede perfekt til mine øjne, og det gjorde at jeg aldrig fik det helt skarpe billede eller tekst i brillerne.

Endelig så havde jeg nogle udfordringer med at få det koblet til mit gæste/test-netværk. Det endte faktisk med, at jeg måtte koble det på mit produktionsnetværk, og det undrede mig.

Mangler indhold

Herefter gik jeg så i gang med at bruge headsettet. Jeg kunne styre flere ting direkte fra mobilen, hvor den faktisk optrådte i den nye VR-verden som en slags avatar, og jeg så kunne pege på elementer med den og klikke på dem. Fin ide, men det var ikke altid det virkede.

Det næste der gik op for mig var, at det var yderst begrænset hvad der var af apps til Vive Flow, nogle demoversioner var med, men ikke noget der blæste mig bagover. Og det var faktisk nødvendigt at tegne abonnement på Viveport, hvis jeg ville have adgang til flere apps der understøttede headsettet.

HTC Vive Flow: Foto: HTC

Se – er blev jeg sgu lidt knotten, det er bare ikke ok at man skal betale så meget for produktet, og så stadig blive afkrævet et månedligt abonnement.

Fin kvalitet

De ting jeg så så i VR, var ganske fine. Ikke en kvalitet er fik mig til at falde bagover, men ganske fin. Jeg fik aldrig den der totale oplevelse af at være nedsænket i en anden virkelighed, men der er da noget helt særligt over at kunne dreje hovedet rundt, eller dreje hele kroppen rundt, og stadig være i det VR-miljø man startede i.

Men som jeg også antydede før, så er kvaliteten altså ikke imponerende. Jeg havde konstant følelsen af at det hele var kunstigt, og bevares det er det jo også, men hele ideen med VR er altså, at jeg kommer ned i en kunstig virkelighed, ikke i en tegneserie.

Det næste er, at telefonen virkelig er en potentiel stopklods. Jeg brugte en ganske kraftfuld Android-model fra Samsung, men jeg oplevede stadig fra tid til anden, at det hele laggede lidt, og det er altså svært at acceptere, hele illusionen bliver ligesom ødelagt lidt så.

Når det kommer til lyd, så er der en forbløffende god lyd indbygget i headsettet, men man skulle også kunne tilslutte dit eget headset for at få bedre kvalitet. Men det kræver altså at du bruger et in-ear-headset, for der er bare ikke plads til noget andet.

Komforten er fin, jeg kunne uden problemer bruge headsettet rimelig længe, men det var ikke rigtig noget jeg havde lyst til – der manglede bare indhold.

Jeg prøvede også at se film på Vive Flow, hvilket gøres ved at spejle mobilen ind headsettet og så se en film på din favorit streamingtjeneste.

Her var jeg langt fra imponeret. Det hakkede og laggede, var alt for mørkt og her mangler lyden bare en pokkers masse før den bliver ok. Det var ikke nogen fornøjelse at se film her, og det stoppede jeg hurtigt med – så heller se filmen på min iPad – det giver en langt bedre oplevelse.

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Jeg kan godt lide ideen bag Vive Flow, men udførslen mangler en del. Der skal langt mere indhold, det skal ikke koste en lille formue at få fat i ekstra produkter og at se film på den var bare ikke noget jeg kan anbefale.

Det er fedt med et mobilt VR-headset, men det er ikke fedt at det er så begrænset i, hvad du rent faktisk kan bruge det til.

Så kære HTC – bedre held næste gang.

Du kan læse mere om headsettet her.

De bedste priser lige nu

Tjek priser på bredbånd

Tech-Test har indgået et samarbejde med Samlino så du kan tjekke bredbåndspriser og ikke mindst muligheder for bredbånd på din adresse.

Det er helt gratis og Samlino skal ikke bruge andet end din adresse for at levere priser til dig.

Når du har indtastet adressen i feltet herunder, bliver du sendt til Samlino, hvor du får vist resultatet, og hvor du kan indsætte flere filtre, hvis du har bestemte behov for dit bredbånd.

Kommentar til artiklen?