TEST: Moto G5 en billig mobil med masser af guf

Den nye smartphone, Moto G5, fra Lenovo er nok billig, men den har en forbløffende høj kvalitet og masser af hestekræfter – i forhold til prisen altså

Lenovo Moto G5 Lenovo Moto G5

Når det kommer til sammenhæng mellem pris og kvalitet hos smartphones, så hænger de to parametre ofte meget tæt sammen. Så hvis du køber en billig smartphone, så er der ofte mange ting du må give køb på – plads, batterikapacitet, kamerakvalitet eller lignende. Men det lader ikke helt til at være tilfældet for Moto G5 fra Lenovo.

Denne nye 5” smartphone kan både yde ganske fortrinligt, og den kommer med et godt batteri og et ganske fortrinligt kamera. Og så har den, som tidligere modeller, en helt ren Android. Ikke noget med en tilpasning, og det skal Lenovo have stor ros for. Android er altså markant hurtigere når den ikke også skal trække et skin eller launcher.

Klassisk design

Men lad os lige starte i den lidt mere kedelige ende, designet. For Lenovo har ikke kastet de store kræfter design-teamet. Telefonen er noget større end en 5”-mobil burde være, og der er nogle markante kanter ved skærmen der virker irriterende når man betjener mobilen.

En god ting ved designet er, at G5 er udstyret med et udskifteligt batteri. Men for at sætte det i, så skal man have bagbeklædningen af, og det er altså ikke let. Lenovo skriver (fornuftigt nok), at man ikke må bruge værktøj til operationen, for det kan skade bagbeklædningen. Men personligt synes jeg at det er alt for svært at få bagbeklædningen af kun ved hjælp af neglene.

Ros for mulighed for udskiftning af batteriet, men ingen ros for hvor svært det er at tage bagbeklædningen af.

På forsiden af mobilen har Lenovo placeret en fingeraftryksscanner lige under skærmen. Hvorvidt den er placeret godt eller dårligt er en smagssag. Personligt foretrækker jeg når den er på bagsiden af en smartphone, men rigtig mange placerer i dag fingeraftryksscanneren på forsiden, og jeg har hørt fra flere at det foretrækker de.

Men hvad der frustrerer mig ved fingeraftryksscanneren er, at den ikke kan bruges som ’hjem’ tast, eller tilbage-knap. Jeg har kun kunne finde to funktioner til den, lås op og lås. Jeg fandt mig selv ofte irriteret over, at jeg låste telefonen når jeg troede at jeg trykkede for at komme til hovedskærmen igen. Hvorfor den ikke kan programmeres til den funktion undrer mig stadig.

Lenovo Moto G5

Lenovo Moto G5

I gang med roserne

Men når det er sagt, så er der masser af roser til Moto G5. Af en mobil til 1.600 kroner, så har den forbløffende mange kræfter.

Naturligvis findes der masser af mobiler på markedet det kan give den baghjul når det kommer til ydelse, men så skal vi altså op i mobiler der ligger et godt stykke over de 3.000 kroner.

Lenovo har nemlig smidt en Octa-core processor på 1,4GHz ned i dyret, og samtidig forsynet den med 3GB ram, og det mærkes, godt gået Lenovo.

Samtidig så må vi igen vippe med hatten for valget af en uændret Android 7.0 som operativsystem. Dels betyder det at du ikke er tvunget til funktioner som producenten propper ned i halsen på dig, dels at du faktisk vinder lidt ekstra hestekræfter på den konto.

Endelig er der kameraet, som måske ikke er den store innovation – den har trods alt ’kun’ et 13/5MP kamera. Men det er altså ret fint, taget prisen i betragtning.

Kvaliteten på de billeder som Moto G5 tager er udmærkede, i dagslys altså. Så snart det bliver skumring eller decideret mørke, så bliver billederne lidt slørede og ikke så skarpe som vi kunne ønske.

Selve kamerasoftwaren lader også en del tilbage at ønske. Der er ikke de store indstillingsmuligheder, så du kan ikke redde dine billeder ved nogle snedige indstillinger.

Skærmen som skærm betragtet ganske fin. Den er i fuld HD og billedet står skarpt nok. Men hvis du slå indstillingen til med, at den selv skal justere lysstyrken i forhold til omgivelserne, så vil du opleve at skærmen virker lyssvag. Fjern denne indstilling og skærmen er langt mere lysstærk.

Samlet indtryk

Når vi kigger på mobilen som en helhed, så er der masser af roser fra Tech-Test. For små 1.600 kroner får du både en stor mobil med masser af hestekræfter og en mobil med mange funktioner.

Ting som fingeraftryksscanner og dual-sim er ikke noget vi plejer at se i lav-pris-mobiler, og det trækker pænt op i bedømmelsen.

At vi så godt kunne have tænkt os et mere tidssvarende design og en fingeraftryksscanner der kan mere end bare tænde og slukke mobilen, er noget helt andet – men som dog trækker lidt ned i den samlede bedømmelse.

Produktinformation

 • Produktnavn: Moto G5
 • Producent: Lenovo
 • Processor: Qualcomm® Snapdragon™ 430 op til 1.4GHz octa-core cpu og 450MHz Adreno 505 gpu
 • OS: Android 7.0 Nougat
 • Skærm: 5” fuld HD, 1.920 x 1.080
 • Lager: 16GB indbygget, understøtter microSD op til 128GB
 • Hukommelse: 3GB
 • Bagkamera: 13MP
 • Frontkamera: 5MP
 • Video: 1.080 fuld HD-video, 30 fps og 4x digital zoom
 • Batteri: 2.800 mAh
 • Sim-kort: Nano-sim, understøtter op til 2 sim-kort
 • Bluetooth: 4.2
 • WiFi: 802.11 a/b/g/g
 • Set til: 1.599 kroner
 • Mere information hos Lenovo

Bedømmelse

Samlet vurdering 85%

Hvis vi skulle anbefale en pris-venlig mobiltelefon, så ville valget klart falde på Moto G5. Der er masser af hestekræfter, en flot skærm og et solidt kamera. Fingeraftryksscanneren virker problemfrit og der er plads til to sim-kort. Alt i alt en rigtig god billig smartphone.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (2582 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Hvis du ikke allerede får vores nyhedsbrev, har du her muligheden for at tilmelde dig.

Vi udsender 1 gang om ugen, så vi kommer ikke til at spamme din mailboks.

Vi holder dine data private, og deler dem ikke med tredjepart