TEST: Motorola Edge 50 Pro er flot, men skuffer i test

Den nyeste smarttphone fra Motorola vil meget, men er for langsom og kameraet tager ikke billeder i den forventede kvalitet

Motorola Edge 50 Pro. Foto: Motorola

De sidste par mobiler fra Motorola har leveret en overraskende god kvalitet af billeder og en ganske pæn hastighed, alt sammen pakket sammen i en ganske prismæssig overkommelig pakke. Derfor var jeg også ret spændt på at teste den nye smartphone fra Motorola, Edge 50 Pro, der kommer med rigtig mange flotte og store løfter.

F.eks. fortæller Motorola at den skulle tage ekstra gode billeder takket være den indbyggede AI, og så skulle den have biograflignende lyd og være lynhurtig takket være den Snapdragon 7 Gen 3 processor der driver mobilen.

Men desværre så viser det sig, at Edge 50 Pro ikke kan leve op til de løfter Motorola aflægger.

Men lad mig lige starte med designet, for det er faktisk et punkt, hvor mobilen ikke skuffer. Motorola har leveret en rigtig flot smartphone med et marmorlignende design på bagsiden, og en 6,7″ stor skærm der på flotteste vis flyder ud over kanterne på mobilen.

Motorola Edge 50 Pro. Foto: Motorola

Jeg kan også rigtig godt lide måden kameraet er placeret og præsenteret på bagsiden, det ser rigtig godt ud – her skuffer Edge 50 Pro ikke.

Gennemtrængende lugt

Designet burde have været det første jeg lagde mærke til, men som det har været tilfældet med de sidste mange af Motorolas mobiler, så har de valgt at overøse deres indpakning med en lugt – og jeg skriver med vilje ikke duft…

Jeg kan ikke beskrive den, men den er utrolig gennemtrængende og den giver mig hurtigt hovedpine, og lugten hænger fast i alt den kommer i nærheden af. Lugten alene er nok til at afholde mig fra at anskaffe mig mobilen.

Men lad mig gå videre og starte med benchmark-testen af mobilen. Mobilen scorede ret lavt i samtlige af mine test, og mobilens manglende ydeevne blev bekræftet i brugen. Den var ikke specielt hurtig til at starte apps, og når jeg brugte kameraet, så var der en mærkbar forsinkelse fra jeg klikkede på udløseren til billedet blev taget.

Det havde konsekvenser for brugen af kameraet, for det betyder at det er svært at fange billeder i bevægelse, eller fokusere på noget der bevæger sig en anelse f.eks. i blæsevejr.

Mobilen kommer ellers med nogle ret flotte specifikationer på kamerasiden.

Hovedkameraet er på 50MP med en blænde på f/1.4 og optisk billedstabilisering, den har et 13MP ultravidvidvinkelkamera med Macro Vision og en f/2.2 blænde og et 10MP telefotoobjektiv med 3x optisk zoom. Der er laser autofokus TOS og frontkameraet er på 50MP med en f/1.9 blænde.

Men specifikationer er og bliver bare tal, og i dette tilfældene levere tallene ikke op til det indtryk de giver. Alle mine billeder var overdrevet i farverne, grønt græs var nærmest selvlysende grønt og himlen unaturlig blå.

Samtidig havde kameraet problemer med fokus, som før nævnt, og portrætbilleder var overbelyste og med masser af artefakter der hvor motiv og den slørede baggrund mødtes. Det var ikke specielt godt og jeg blev ikke mere glad for kameraet når jeg tog makrobilleder.

Selvom de faktisk var relativ gode, så var de også problematiske fordi jeg sjældent kunne fange det fokus jeg gerne ville have.

Videofunktionen led af samme udfordringer med overdrevne farver og så var den optiske billedstabilisering ikke optimal heller.

Jeg skal dog lige rose batteriet, for det 4.500 mAh store batteri gør at mobilen har masser af strøm til hele dagen, og det lader lynhurtigt op.

Bedømmelse

Samlet vurdering 55%

Edge 50 Pro er på papiret en fin smartphone, men den lever ikke op til forventningerne, og med en pris der ligger i mellemkasseområdet for de fleste mobiler, får du ikke mobil nok for pengene.

Jeg kan dog rigtig godt lide designet, og batteriet er ligeledes rigtig godt.

Men jeg håber stadig på et par ting. Dels at Motorola droppe den lugt de overøser deres indpakninger med – den er virkelig ubehagelig – og at de får bedre fat i kameradelen igen. De har vist at de godt kan, og jeg håber virkelig at de kommer tilbage igen – for i bund og grund kan jeg rigtig godt lide deres mobiler. Edge 50 Pro skuffer dog ikke desto mindre.

Du kan læse mere om Edge 50 Pro her.

Det koster Motorola Edge 50 Pro lige nu

About Lars Bennetzen 3881 Articles
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.