TEST: Ny Motorola smartphone skuffer

Den nye billige smartphone, moto g30, lover en masse, men har problemer med at indfri løfterne. På rigtig mange områder formår mobilen faktisk at skuffe en hel del

Motorolas smartphones er kendt for at være billige, og stadig komme med en masse fede specs. De to parametre gælder også for moto g30. Prisen ligger på lige under 1.500 kroner og har en masse flotte specifikationer.

Problemet er bare, at den ikke lever op til forventningerne. For det er altså ikke nok at specifikationerne ser flotte ud på papiret, de skal også levere i virkelighedens verden.

Lad mig starte med at kigge på skærmen. moto g30 kommer med en 6,5″ skærm som ifølge Motorola er hurtig nok til at video og spil, men det er en sandhed med modifikationer. Den kan godt vise film, omend billedet ikke er imponerende godt. Opløsningen er da også ‘kun’ på 1.600 x 720, og det ses tydeligt, og det hjælper altså ikke at skærmen har en opdateringshastighed på 90 Hz.

Men når det kommer til spil, så er det bare ikke nogen fornøjelse. Skærmens hastighed er måske nok på plads, men opløsningen gør at spil ikke ser specielt flotte ud. Og samtidig så er processoren bare ikke specielt hurtig. Snapdragon 662 er en fin lille processor, men den har bare ikke hestekræfter nok til at trække spil på mobilen.

Skærmen virker også meget sløv når du generelt arbejder på mobilen, den lagger meget når du bare scroller på mobilen, og det er ret irriterende, det føles virkelig som om skærmen hænger fast. Samtidig er overfladen på skærmen lidt ‘ru’ og det fremhæver følelsen af at skærmen er langsom.

Motorola moto g30. Foto: Motorola

Et udfordrende kamera

Kameraet er blevet stadig vigtigere i mobiltelefoner i dag, og g30 kommer med et kamerasystem med fire linser. Et hovedkamera på 64MP, en ultravidvinkellinse på 8MP, en 2MP makrobilledlinse og en 2MP dybdesensor. Det lyder godt, men det er det bare ikke, og det er der flere årsager til.

Dels er processoren bare så langsom, at du ikke skal gøre dig forhåbninger om at tage billeder hurtigt, for kamera-app’en åbner virkelig langsomt, og der er en betragtelig reaktionstid fra du klikker på udløseren til billedet bliver taget.

Det kunne jeg så endda leve med, hvis billederne var gode. Men det er de så bare ikke. Jeg oplever at billederne ofte er slørede og kornede. Makrofunktionen har svært ved at stille skarpt og jeg er langt fra imponeret over zoom-funktionen.

Når det kommer til videodelen, så er der da et par sjove funktioner, du kan fx vælge dig en spotfarve når du filmer, og så er det kun den farve der kommer med – resten holdes i sort/hvid, men det er altså kun en sjov funktion, ikke noget du for alvor kan bruge.

Lydsystemet i mobilen er helt ok og det kan optimeres så det passer til dine egne præferencer, og det giver en fin lyd. Men igen skal du ikke forvente at få en fantastisk lyd – det får du bare ikke i en smartphone.

Bedømmelse

Samlet vurdering 45%

Prisen er ikke alt, men nogle er et produkt bare for billigt, og det er tilfældet her. 1.500 kroner er nok biligt, men mobilen er ikke 1.500 kroner værd. Du kan få langt bedre mobiler enten til nogenlunde samme pris, eller også for ganske få ekstra skillinger.

Kameraet er for dårligt, processoren er for langsom og skærmen er ikke specielt god. Det er en om’er Motorola.

Du kan læse mere om mobilen her.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?