TEST: Fedt virtuelt musikunivers til børnene

Legos nye musikunivers - Vidiyo - er bare genialt. Med ganske få hjælpemidler bliver legofigurer levende og barnet kan lave videoer sammen med dem

Foto: Lego Koncernen

Sammen med min datter Natacha, har jeg kigget nærmere på det interaktive AR-legetøj, Vidiyo fra Lego. Sammen med Universal Music Group har danske Lego lavet et helt nyt univers af legetøj, der handler om musik og dans, og det er virkelig noget der vækker glæde.

Der findes lidt forskellige elementer i universet, men grundlæggende så baserer det sig på, hvad Lego kalder for BeatBoxes, der er små kasser som en figur kan ‘bo’ i. Sammen med figuren er der så en række BeatBits, som repræsenterer forskellige musiknumre, genrer, rytmer, videoelementer og -effekter.

Til systemet kan der så også købes forskellige BeatMates som er flere små figurer der kommer med nogle BeatBits. Du kan også købe ekstra BeatBits til systemet, så børnene på den måde kan få en samling af figurer, musik og meget mere til videoerne.

Natacha og jeg fik hurtigt samlet et par figurer og et par BeatBoxes og så gik vi ellers i gang med at lave musik.

Det gik utrolig let – figurerne skal stå på bordet sammen med de BeatBits der skal bruges i videoen, og så scanner du opsætningen med mobilen. Det hele dukker så op på mobilen, og du kan nu gå i gang med at lave din video.

Figurerne du har valgt kommer til live på mobilen, du kan så vælge hvor store de skal være, så de på den måde både kan optræde i et Lego-univers eller sammen med dig eller dit barn/børn.

Når så først musikken kører optager du automatisk videoen, og ved at klikke på de forskellige BeatBits kan du skifte effekter og aktører, så din video bliver levende.

Natacha med lidt forskelligt Vidiyo. Foto: Lars Bennetzen

Natacha var vild med Vidiyo, og vi fik lavet rigtig mange spændende videoer med masser af effekter.

En af de fede ting er, at du ikke bare lige kan dele videoerne med andre. Du kan lægge dem online i Legos onlineunivers, og der kan andre der er logget ind så se dem – men de kan ikke downloades. Og en anden smart ting Lego har gjort er, at du ikke kan optage skærmen, og på den måde få en video der er udenfor Lego-universet. Prøv og skærmen går i sort…

Men helt uden problemer er Vidiyo dog ikke. For du skal have en rimelig ny og stærk mobil for at køre app’en. Den findes til både Android og iPhone, men hvis modellen er bare et års tid gammel, så får du muligvis udfordringer. Jeg prøvede flere Android-mobiler der bare ikke kunne trække app’en. Men min iPhone 12 Pro Max klarede opgaven.

En anden ting er, at hvis dit barn ønsker at være med i videoen, så er det en opgave for to personer. Det vil sige, at hvis der ikke er en legekammerat, så skal du stå og filme. Men helt ærligt – det er faktisk også ret sjovt at være med til.

Vidiyo-universet udvides hele tiden med ny musik, og der kommer også løbende nye figurer og bokse til systemet.

Bedømmelse

Samlet vurdering 90%

Jeg er vild med Vidiyo, det er kreativt og børnene bliver både aktiveret i den virtuelle og fysiske verden. Jeg kan virkelig godt lide at børnene kan bruge deres kreativitet og at de kan være med i det færdige produkt.

Natacha blev aktiveret og var helt med – hun var vild med at være med i videoerne, og det eneste hun var irriteret over var, at hun ikke kunne bruge hendes egen, lidt ældre, iPad.

Du kan læse mere om Vidiyo her.

Herunder kan du finde eksempel på pris på en Vidiyo BeatBox. Jeg har ikke taget andre produkter med, for der er virkelig mange forskellige. Men søg på Pricerunner, så kan du finde priserne der.

De bedste priser lige nu

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?