Sådan bliver fremtiden

Huawei har netop lanceret rapporten Global Industry Vision (GIV), hvori teknologigiganten forudsiger 10 megatrends, som vil forme vores liv og arbejde i 2025

Det er anden gang, at Huawei på baggrund af egne kvantitative data kombineret med et blik på den teknologiske udvikling forudsiger kommende megatrends. 5G, AI-udrulning, hjemmerobotter og brugen af smarte assistenter er blot nogle af de teknologier, der stormer frem og gennemsyrer alle brancher.

De 10 megatrends som Huawei forudsiger i 2025 er:

  1. Et liv med bots: Fremskridt inden for materialevidenskab, perceptuel AI og netværksteknologier er drivkraften for inddragelse af robotter i mange forskellige hjemme- og personlige scenarier. GIV forudsiger en 14% global udbredelsesrate for hjemmerobotter.
  2. Supersyn: Konvergens af 5G, VR/AR, maskinlæring og andre nye teknologier vil få os til at være tilstede og deltage uafhængigt af afstand, støj, topografi og historik. Det åbner op for nye perspektiver for mennesker, virksomheder og kulturer. GIV forudsiger, at procentdelen af virksomheder, som vil udnytte AR/VR, vil stige til 10%.
  3. Slut med søgning: Da datadrevne applikationer og apparater med sensorer begynder at kunne forudsige vores behov, vil informationerne finde os. Fremtidige søgninger vil være knapfrie, personlige sociale netværk vil blive skabt legende let, og branchen vil få fordel af “nul-søgningsvedligeholdelse”. GIV forudsiger, at 90% af ejerene af smart teknologi vil bruge intelligente personlige assistenter.
  4. Intelligente veje: Intelligente transportsystemer vil forbinde mennesker, køretøjer og infrastruktur og vil eliminere køer, fremme hurtig respons i nødstilfælde og andre funktioner, som vil gøre livet nemmere. GIV forudsiger, at 15% af alle køretøjer vil have trådløs teknologi, der tillader køretøjet at kommunikere med sine omgivelser.
  5. Samarbejd med robotter: De ændrer allerede mange brancher, og intelligent automatisering vil overtage flere farlige, repetitive præcisionsopgaver – et fremskridt for sikkerhed og produktivitet. GIV forudsiger, at der vil være 103 robotter i industrien for hver 10.000 ansatte.
  6. Forbedret kreativitet: Cloud AI vil sænke omkostninger og andre barrierer for almindelig adgang til videnskabelige eksperimenter, innovation og kunst. Det åbner en guldmine af kreativt potentiale, som er tilgængeligt for alle. GIV forudsiger, at 97% af alle større virksomheder vil implementere AI.
  7. Friktionsfri kommunikation: AI- og big data-analytikere vil skabe friktionsfri kommunikation mellem virksomheder og kunder og nedbryde sprogbarrierer. Præcision, empati og tillid vil gennemsyre morgendagens kommunikation. GIV forudsiger, at virksomhederne vil udnytte 86% af de data, som de oparbejder.
  8. Symbiotisk økonomi: Virksomheder i hele verden indfører digital teknologi og smarte applikationer på samarbejdende platforme med ét logon – det betyder større samarbejde, ressourcedeling, stærkere globale økosystemer og større produktivitet. GIV forudsiger, at alle virksomheder overalt vil bruge cloud teknologi og 85% af firmaapplikationerne vil være cloud-baserede.
  9. 5G’s hurtige udrulning: 5G er her, og er udrullet meget hurtigere end nogen anden tidligere trådløs generation – potentialet for enkeltpersoner, virksomheder og samfundet generelt er enormt. GIV forudsiger, at 58% af verdens befolkning vil have adgang til 5G i 2025.
  10. Global digital styring: Fremskridt for digital teknologi skal afbalanceres med fælles datastandarder og fælles principper for dataanvendelse. GIV forudsiger, at den årlige mængde af data globalt vil nå 180 ZB (1 ZB = 1 billion GB).

Hos Huawei er man ikke i tvivl om, at ny informations- og kommunikationsteknologi (ICT) kan sikre en bedre hverdag for mennesker, hjem og organisationer.

“Menneskers udforskning af ny teknologi stopper aldrig. Vi bør se udover det, som vi kan se nu, og se ind i fremtiden og skifte fra innovation til opfindelse. Vi ser hurtige ændringer af liv, arbejde og samfund efterhånden som alle brancher indfører AI, 5G, cloud computing og andre nye teknologier, og hos Huawei forpligter vi os til at opbygge digitale platforme, brugeroplevelser og intelligent teknologi, som understøtter forbindelser i alle scenarier, og det er vores mission at tilbyde alle en bedre og mere intelligent fremtid,” siger Kevin Zhang, CMO for ICT Infrastruktur hos Huawei.

Global Industry Vision er skabt for at analysere brancheudviklingstrends og fungerer som en strategisk vejledning for ny ICT. Den første rapport udkom i 2018.

Del artiklen på

Om Lars Bennetzen (3134 Articles)
Lars Bennetzen har været it- og gadget-journalist siden 1992, og arbejdet som redaktør på PC World, Ingeniøren, Jern- og Maskinindustrien, Procesteknik og Ugens Erhverv. I 2006 blev Lars Chefredaktør på Alt om DATA, og bestyrede det gode gamle it-blad gennem de næste 6 år. I 2012 blev Lars selvstændig og stiftede firmaet Blackbelt Communications og i 2015 startede han Tech-Test. Lars fungerer også som kommunikationskonsulent, taler, moderator og gadgetekspert.
Kommentar til artiklen?